Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κίνημα στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ από Πορτογάλους!

- Advertisement -

Την υποστήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν 1260 προσωπικότητες από την Πορτογαλία από το χώρο των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, από συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα, αλλά και βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς…

Σε κείμενό τους που έχει τίτλο «Για τη νίκη της Ελλάδας ενάντια στους εκβιασμούς» στην ιστοσελίδα Solidariedade Com A Grecia μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «στις εκλογές του Μαϊου οι Έλληνες απέρριψαν την πολιτική της τρόικας και από τότε η κυβέρνηση της Γερμανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ απειλούν την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, ώστε να αποτρέψουν μία νίκη της Αριστεράς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου».
«Η νίκη της Αριστεράς είναι καθοριστική για την Ελλάδα αλλά ανοίγει και το δρόμο για να απορριφθεί το δόγμα του χρέους και η τυραννία της λιτότητας στην Ευρώπη», τονίζουν και καλούν σε «διεθνή αλληλεγγύη».
Αρχικά το κείμενο έφερε την υπογραφή 250 προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων οι Alfredo Barroso, Manuel Carvalho da Silva, António Arnault, Boaventura Sousa Santos, Jacinto Lucas Pires, José Luís Peixoto, Filomena Marona Beja και Valter Hugo Mãe, αλλά και πολλούς συνδικαλιστές. Σήμερα πάνω από 1200 προσωπικότητες έχουν υπογράψει το κείμενο.
Σύμφωνα με το tvxs.gr, αντίστοιχες κινήσεις στήριξης αναπτύσσονται και στην Ισπανία, τη Γαλλία, αλλά και άλλες χώρες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog