Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι πολιτικές που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδήγησαν στο Μνημόνιο

- Advertisement -

Η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάχη ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της μεταπολίτευσης

Ο πολιτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί παρά μια επικίνδυνη για τη χώρα πλειοδοσία σε έναν παλαιοκομματικό πλειστηριασμό παροχών που θυμίζουν άλλες δεκαετίες.
Δεκαετίες που χαράχτηκαν από ένα ψευδεπίγραφο μοντέλο ανάπτυξης, ένα άκρατο κοινωνικό life style, μια μαζική καφενοποίηση του πολιτικού λόγου. …

Η αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία διατυπώνει εκφράσεις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την λαϊκίστικη ρητορική της δεκαετίας του 80.

Ο Α. Παπανδρέου κραύγαζε “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο“.

Έξω από το ΝΑΤΟ” επαναλαμβάνει τώρα πληκτικά και ο Αλέξης και απειλεί θεούς και δαίμονες μαζί με τον … Ολάντ.

Όσο ο Ανδρέας μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ, άλλο τόσο και ο Αλέξης θα μας βγάλει από το Μνημόνιο
Και βέβαια τίποτα από όσα ηρωικά και υπερπατριωτικά υποσχέθηκαν ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ δεν έλαβαν χώρα. Η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία πήγαν περίπατο, με αποκορύφωμα το Μνημόνιο. Στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ η χώρα υποθήκευσε το μέλλον της, μαζί με μπόλικη διαπλοκή και διαφθορά.

Και έρχονται σήμερα ο Α. Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ευθεία πολιτική συνέχεια της δεκαετίας του 80, που επιχειρεί να επαναφέρει το αποτυχημένο μοντέλο της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε τη χώρα με άλλους όρους και άλλες προϋποθέσεις.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή χαρακτηρίζαμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και ως έναν πολιτικό ρεβανσισμό του Κράτους ΠΑΣΟΚ και του Συστήματος ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα εργάζονται για τη “νέα κοινωνική πλειοψηφία” επιφανείς εκπρόσωποι του βαθέος ΠΑΣΟΚ, όπως η κ. Λούκα Κατσέλη και άλλα στελέχη που προέρχονται από τη μεγάλη παπανδρεϊκή σχολή των πολιτικών ζυμώσεων της δεκαετίας του ’80, γαλουχημένα στα πρώτα χρόνια της οικοδόμησης του περίφημου Κράτους-ΠΑΣΟΚ.

Όπως δεν είναι καθόλου τυχαία και η πρόσφατη παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη. Την περασμένη Τετάρτη, ο θεωρητικός του “συστήματος ΠΑΣΟΚ” επέλεξε να απαντήσει σε δημοσίευμα της “Δημοκρατίας” που τον έφερε “πίσω από τον Τσίπρα”, αντί με μια λιτή ανακοίνωση ολίγων λέξεων, με ένα κείμενο – μανιφέστο για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα μάχες οπισθοφυλακών για να μην αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Για να μείνει η χώρα δεμένη στις ίδιες εμμονές, στις ίδιες αγκυλώσεις, στις ίδιες αντί-αναπτυξιακές και οπισθοδρομικές στρεβλώσεις που την έφεραν ως εδώ. Το πρόγραμμα του αντανακλά ένα ιδιότυπο μείγμα αναπαλαιωμένων αντικαπιταλιστικών ρητορικών σχημάτων και πατερναλιστικού κρατισμού, αναπαλαιώνει δηλαδή τον παπανδρεϊκό λαϊκισμό της δεκαετίας του 1980, που μας οδήγησε εδώ. Οικοδομεί πάνω στην παραδοχή ότι το κράτος είναι η λύση για όλα τα δεινά, προτείνει δηλαδή ένα οικονομικό μοντέλο, χρεοκοπημένο ιστορικά.

Η φύση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστής της ρεβάνς του παλιού απέναντι στο νέο προσδίδει άλλο χαρακτήρα στον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ δεν δίνει πλέον έναν αγώνα μόνο για την συσπείρωση των δικών της δυνάμεων. Δεν αγωνίζεται μόνο για ένα “κεντροδεξιό”, ή “ευρωπαϊκό”, ή όπως θέλετε πέστε το μέτωπο. Αλλά πρέπει να ηγηθεί ενός ευρέως πατριωτικού μετώπου με την “συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας“.  Για να βγει η Ελλάδα από την βαθιά κρίση με ένα εθνικό σχέδιο, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς από την Ρόδο.

Ο Σαμαράς πρέπει πλέον να αρχίσει να μιλά ανοιχτά στον λαό. Να βάλει αυτός τα κρίσιμα διλήμματα, αντί να τα θέτουν οι άφρονες εξυπηρετητές των διαπλεκόμενων σχεδίων επιστροφής στην δραχμή (“μνημόνιο – αντιμνημόνιο” κλπ).

Ας καταλάβουν όλοι επιτέλους ότι ο Μνημόνιο ειναι η λάθος συνταγή, το λάθος φάρμακο, για την έξοδο από την κρίση. Αλλά δεν είναι η αιτία της κρίσης. Στην κρίση δεν μας οδήγησε ο Σαμαράς, που κατηγορείται τώρα ότι “υπέγραψε την δανειακή”(!), αλλά το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό σύστημα το οποίο επιχειρεί να επαναφέρει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα το πρόταγμα γι αυτές τις εκλογές δεν είναι τα (περιοριστικά και ίσως αποπροσανατολιστικά ως ένα βαθμό) “μνημονιο – αντιμνημόνιο”, “ευρώ – δραχμή” κλπ κλπ, αλλά αγώνας ενάντια στο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για μια Νέα Ελλάδα, για την Αναγέννηση της Πατρίδας.

Αυτή θα είναι η μητέρα των μαχών, ας το καταλάβουν όλοι.

Ο αγώνας είναι ενάντια σε όλα αυτά που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλυπτόμενος τώρα πίσω από τη λεοντή του “αντιμνημονιακού” θέλει να συσκοτίζει ότι ο χώρος του ήταν εκείνος που πρόσφερε επί μια τριαντακονταετία τα ιδεολογικά άλλοθι στο διεφθαρμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ. Και τώρα προσπαθεί πάλι να το σώσει.

Πηγή : Antinews

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε φλογίδα τρομάρα σου, πάς καλά, με τις εμμετικές αναρτήσεις από το site της ΝΔ?
    Με την πλέον νεοφιλελελεύθερη συνιστώσα της διαπλοκής της ΝΔ που έχει επικρατήσει στο "κόμμαα", τι μπορεί να περιμένει ο μισθωτός της μετενέργειας και ο συνταξιούχος της εξαθλίωσης?
    Ντροπή, οι διακορευτές της ανήλικης να τολμούν και να θέλουν να γίνουν και επιμελητές της.
    Φλογίδα φορολογική δήλωση έκανες? μηπως και τυχόν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι ψηφίσαν τα φυντάνια σου της ΝΔ μαζί με τα συνςταιράκια σας του πασοκ.

  2. για να βγει η ελλαδα απο την κριση με ενα εθνικο σχεδιο οπως ειπε και ο σαμαρας…σοβαρο ατομο βρηκες!!δεν υπαρχει εθνικο σχεδιο παλι τα ιδια θα ειμαστε και χειροτερα..πελατειακο κρατος δεν θελαμε!!μια ειναι η λυση..χρυση αυγη!

  3. Η ανθρώπινη βλακεία είναι διεθνής.Το εκπληκτικό με τους νεαρούς ηλίθιους είναι ότι έχουν την ικανότητα να επιβιώνουν για να γίνουν γέροι ηλίθιοι.Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ σιγά σιγά το Ίντερνετ.Καταλαβαίνεις τον ανόητο από τη μανία που έχει για περιττές ακριβολογίες.
    Πάντως μη βλέπετε σαν κακία εκείνο που εξηγείται πλήρως από τη βλακεία. Αφιερωμένο με πολύ συμπάθεια στους δύο παραπάνω κυρίους.
    Πάντως διαπιστώνω ότι το μπλόκ είναι φαν του φλογίδα! γιατί τον βρίσκουν από αλλού και τον αναρτούν!
    Καλό σας Βράδυ!

  4. Να με συθμπαθεί ο κύριος που έστειλε το σχολιό του στις 8:35 όταν μπήκα ήταν μόνο του κ. που η λύση γιαυτόν είναι η χ.α. και το αφιέρωσα σαυτόν κ στον κ. φλογίδα.

  5. Φλογίδα μαζί με την παράταξή σου κάνετε την "λάντζα" στα αφεντικά σας ,διασφαλίζοντας την κυριαρχία και τα κέρδη τους.
    Κάνετε λόγο για μητέρα των μαχών και πρωτοπαλλίκαρο χρίσατε τον ανεκδιήγητο,γραφικό και επικίνδυνο στέλεχος της ΝΔ ,Π Ψωμιάδη.
    Ο Π.Ψωμιάδης σε συνεντευξή του στην εφημεριδα της Θράκης δήλωνε:

    «Χαίρομαι όταν ακούω να μου λένε “έπρεπε εσύ να βγεις μπροστά για να ξυπνήσουμε”. “Που σε είχαν τόσο καιρό, γιατί ήσουν και εσύ αποκλεισμένος;”. Εγώ ένιωσα αδικημένος τα τελευταία χρόνια, τα έβαλα όλα στην άκρη, έσφιξα την ψυχή μου και είπα θα μπω μπροστά για την πατρίδα, για τα παιδιά μου, για την ιστορία, για την εθνική μας περιουσία. Φοβάμαι γιατί απέναντι μου έχω μια αριστερά επικίνδυνη, εφιαλτική, μηδενιστική, μια αριστερά που δυστυχώς πίσω από το χαμογελαστό πρόσωπο και τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα κρύβονται δώδεκα διαφορετικά προσωπεία, διαφορετικές τάξεις. Αυτό με φοβίζει».

    Παραθέτω τώρα ένα κείμενο που υπογράφει ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Θεοδωρόπουλος που το τιτλοφορεί «Η λέρα που λέγεται Ψωμιάδης» και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»

    «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον στρατολόγησε το βαθύ ΠΑΣΟΚ όπως την Χρυσή Αυγή την στρατολόγησαν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ με τις καταστροφές που προκάλεσαν κατά καιρούς».

    «Τον Τσίπρα τον στηρίζουν οι σύμβουλοι του Τζοχατζόπουλου και του Σόρος».

    «Δεν είναι περίεργο που δυνάμωσε οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτήν την πλούσια προεκλογική καμπάνια; Ποιοι καθοδηγούν και ποιοι χρηματοδοτούν; Πάντως ο Σόρος, βασιλιάς των κερδοσκόπων, γράφεται ότι στηρίζει Τσίπρα».

    «Το βολεμένο ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην Κουμουνδούρου».

    «Αυτοί που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμμορία της δραχμής».

    «Δεν πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερή δικτατορία του ΣΥΡΙΖΑ».

    «Ο Τσίπρας είναι ιμιτασιόν Ανδρέας Παπανδρέου και ο Θαθανδρέου του 2012».

    «Ο Τσίπρας είναι στραβός. Άλλα βλέπει, άλλα λέει και άλλα κάνει».

    «Δε θα μπορούσα να αρνηθώ το προσκλητήριο. Θ’ αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, απέναντι στην ανεύθυνη, επικίνδυνη και μηδενιστική αριστερά, με τα δώδεκα διαφορετικά προσωπεία που κρύβονται πίσω από το χαμόγελο του κ.Τσίπρα».

    Τάδε έφη Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, για παράβαση καθήκοντος από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με ποινή δώδεκα μήνες φυλακή με τριετή αναστολή.
    Μόνιμος θαμώνας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την πολύκροτη υπόθεση με τα «45άρια» έργα τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας, χωρίς διαγωνισμούς ,σε εργολάβους.

    Ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα για την Βόρεια Ελλάδα της δεξιάς πολυκατοικίας, του καταστροφικού μνημονιακού μπλοκ, με φίλους και «κουμπάρους» στους σκοτεινούς διαπλεκόμενους κύκλους της Θεσσαλονίκης, δηλώνει «αντιμνημονιακός» και «…ως Έλληνας και επιχειρηματίας αγωνίζεται για ένα διαφορετικό μνημόνιο ενάντια στην διαφθορά και την γραφειοκρατία».

    Όλοι οι σάπιοι, Πάγκαλος, Μπακογιάννη, Φλωρίδης, Ψωμιάδης, λουλούδια της διαπλοκής και της ρεμούλας, όλες οι λέρες, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Οι συνιστώσες του σάπιου πολιτικού συστήματος σε νυν υπέρ πάντων αγώνα κατά του εχθρού λαού.

    ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ

  6. ….συνέχεια των έργων του μισθοφόρου σας

    ΑΦΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗ Βαριές διώξεις για τα "45αρια"
    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας άσκησε σε βάρος των δύο αιρετών ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, όπως και για απλή συνέργεια σε κακουργηματική απιστία, που αποτελεί το βασικό αδίκημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
    Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν αφού προηγουμένως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ακύρωσε δύο αιτήσεις ακυρότητας που υποβλήθηκαν από τους αδελφούς Ψωμιάδη, καθώς και ακόμη έξι υπαλλήλους της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, χωρίς τελικά να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις τους τόσο από τον αρμόδιο οικονομικό επιθεωρητή όσο και από τον πταισματοδίκη. Αντίθετα οι υπόλοιποι έντεκα κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις.
    Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για 340 έργα που έσπασαν σε μικρότερα το χρονικό διάστημα 2006-2009, για δικαιολογηθεί το κόστος των 45.000 ευρώ και να δοθούν χωρίς δημοπρασίες με απευθείας ανάθεση κατά τη διάρκεια της θητείας του Π. Ψωμιάδη ως νομάρχη και του Δ. Ψωμιάδη ως αντινομάρχη. Μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε 23 έργα, της ίδιας μορφής, για τα οποία καταβλήθηκαν στους εργολάβους χρήματα πριν καν αρχίσουν οι κατασκευές τους.
    Οι 19 υπάλληλοι της νομαρχίας κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών, καθώς φέρονται ότι ήταν αυτοί που με αποφάσεις τους τεμάχισαν μεγαλύτερα έργα σε μικρότερα. Σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, ο εισαγγελέας εντόπισε τρεις τρόπους ανάθεσης των συγκεκριμένων έργων, όπως προκύπτει και από την έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή, στην οποία βασίζεται η δικογραφία. Ο πρώτος ήταν η κατάτμηση μεγάλων έργων σε μικρότερα των 45.000 ευρώ, που βασιζόταν στον αρχικό υψηλό προϋπολογισμό. Συντάσσονταν επιμέρους μελέτες με προϋπολογισμούς 45.000 ευρώ, αλλά με κωδικούς τους ίδιους των μεγάλων έργων και, αντί να εκτελεστούν τα μεγάλα, εκτελούνταν ως 45άρια με πρόχειρους διαγωνισμούς, όπως διαπιστώνεται στα συμπεράσματα του εισαγγελέα. Ο δεύτερος τρόπος, κατά τις εισαγγελικές αρχές, ήταν η ανάθεση συμπληρωματικών έργων στο πλαίσιο μεγαλύτερων δημοπρασιών. Έτσι, ενώ το κύριο έργο είχε έκπτωση 25%-40%, στα συμπληρωματικά 45άρια αυτή έφτανε μόλις το 2%-3% και αναθέτονταν στους ίδιους εργολάβους. Και τέλος η απευθείας έγκριση αυτοτελών έργων των 45.000 ευρώ, που όμως αποτελούν τμήματα μεγαλύτερου έργου με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό.
    Η ζημία για τα συγκεκριμένα έργα υπολογίζεται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με βάση τη διαφορά που προκύπτει από τις εκπτώσεις που δόθηκαν στα μεγάλα έργα και τις αντίστοιχες στα 45άρια.

    Τα έργα που δεν έγιναν ποτέ
    Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης κατηγορούνται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους χορήγησαν παραστατικά για 23 «45άρια», χωρίς όμως να έχουν εκτελεστεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δίωξη του κ. Τσόγκα, φέρονται ότι με τις βεβαιώσεις τους εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα και οι εργολάβοι εισέπραξαν κανονικά τα χρήματα που αναλογούσαν στα έργα, χωρίς όμως να αυτά να έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται.
    Η αξία των συγκεκριμένων έργων στη δικογραφία προσδιορίζεται στο ποσό των 1.030.320,12 ευρώ. Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι νομάρχης και αντινομάρχης πιστοποίησαν για την εκτέλεση των έργων, «αν και οι εργασίες στα χρονικά διαστήματα που ανέφεραν, σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις υπευθύνων τμηματαρχών των υπηρεσιών, δεν είχαν εκτελεστεί», όπως υπογραμμίζεται στη δίωξη που ασκήθηκε.
    Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή πρόεδρο πρωτοδικών, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει υποθέσεις διερεύνησης αδικημάτων με εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ

  7. Πώς στήθηκε το κόλπο με τα διαβόητα «45άρια»

    Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε την άνοιξη του 2010, όταν με αφορμή εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» ο αρμόδιος εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας. Το δημοσίευμα αποκάλυπτε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των αδελφών Ψωμιάδη, και κυρίως στο διάστημα μετά το 2005, είχε στηθεί στη νομαρχία μια πρωτοφανής γραμμή παραγωγής έργων, τα λεγόμενα «45άρια», έργα δηλαδή που δίνονταν μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, οι οποίοι στην πράξη ισοδυναμούσαν με απευθείας αναθέσεις σε ένα «κλειστό» κύκλωμα έμπιστων και «ημέτερων» εργολάβων.
    Η συνήθης έκπτωση που εξασφάλιζε η νομαρχία στα «45άρια» ήταν της τάξης του 2% με 3%, όταν στα υπόλοιπα έργα, τα οποία γίνονταν μέσω κανονικών διαγωνισμών, οι εκπτώσεις κυμαίνονταν μεταξύ 25% και 45%. Εξαιτίας των μηδαμινών εκπτώσεων, το δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει πολύ υψηλότερο τίμημα για την κατασκευή αυτών των έργων σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνε αν ακολουθούσε τη συνήθη διαδικασία. Η ζημία του δημοσίου ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερη, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από άλλα δημοσιεύματα, πολλά από τα διαβόητα «45άρια» δεν είχαν καν εκτελεστεί, αλλά απλώς και μόνον είχαν πληρωθεί.

    Ανύπαρκτα έργα
    Στο στάδιο της προκαταρκτικής διερεύνησης, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι εκτός από «45άρια» λειτουργούσε στη νομαρχία Θεσσαλονίκης και μια δεύτερη γραμμή εκτέλεσης υποτιθέμενων έργων, τα οποία παρότι είχαν προϋπολογισμό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κατατεμαχίζονταν και εκτελούνταν υπό μορφή μίσθωσης έργου, με απευθείας ανάθεση. Το σύνολο αυτών των συμβάσεων, καθώς και τις βεβαιώσεις ότι τα έργα υλοποιήθηκαν, υπέγραψαν οι αδελφοί Ψωμιάδη.
    Από τα ανύπαρκτα έργα σημαντικότερα θεωρούνται:
    1. Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων αδειών χρήσης γεωργικών μηχανημάτων προϋπολογισμού 675.000 ευρώ, έργο το οποίο «έσπασε» σε πενήντα(!) επί μέρους συμβάσεις.
    2. Έργο διάνοιξης οδού σε οικόπεδο της νομαρχίας προϋπολογισμού 164.000 ευρώ, το οποίο «έσπασε» σε δώδεκα κομμάτια.
    3. Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τις βιολογικές εκμεταλλεύσεις στον νομό Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 310.500 ευρώ, που «έσπασε» σε 23 άτομα (13.500 στον καθένα).
    Η πληρωμή αυτών των έργων γινόταν σταδιακά, βάσει βεβαιώσεων τις οποίες υπέγραφε κατά κύριο λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και κατά δεύτερο ο αδελφός του Διονύσης όταν τον αναπλήρωνε. Μόνο που για τα έργα αυτά δεν βρέθηκαν πουθενά παραδοτέα.
    Εκτός από τα ανωτέρω ανύπαρκτα έργα, στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται και πολλά από τα διαβόητα «45άρια». Μια τέτοια περίπτωση αποκάλυψε τον Ιούνιο του 2010 η «Θ». Αφορούσε τον υποτιθέμενο καθαρισμό ρεμάτων στην περιοχή του πρώην δήμου Βερτίσκου, για το οποίο μάλιστα έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ένα στέλεχος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο εργολάβος.

    ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ

  8. ευχαριστω για την ενημερωση ειχα την εντυπωση οτι 38 χρονια κυβερνουσε το πασοκ και η νδ, οτι τις μιζες απο τη ζιμενς τα
    υποβρυχια καθως και ολα τα σκανδαλα π.χ. κωσκοτα,ομολογα ,μαν, παυλιδης και πολλα ακομα που δε θυμαμαι και αλλα που δεν μαθαμε νομιζα οτι τα εκαναν υπουργοι του πασοκ και της νδ. τωρα καταλαβα οτι φταιει ο συριζα.να ειστε καλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog