Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Viktor “Isildur1” Blom. Το πόκερ φαινόμενο από τη Σουηδία.

- Advertisement -

Τι μπορεί να πει ένας κάτω του μετρίου παίκτης πόκερ σαν κι εμένα, για μια πόκερ ιδιοφυΐα σαν τον Viktor Blom; Αρκετά, ώστε να σας πέσει το σαγόνι στο πάτωμα. Από πού αρχίσω και πού να τελειώσω…

Εν συντομία λοιπόν, η πορεία του νεαρού Σουηδού, που τάραξε τα νερά της πόκερ κοινότητας κι έκανε δεκάδες “καρχαρίες” του χώρου, να τρέμουν και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του…

Με εμφανίσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στα μεγαλύτερα παιχνίδια στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει παίκτης που να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κόσμο του πόκερ τα τελευταία χρόνια, από τον Viktor ‘Isildur1’ Blom. Ο τύπος είναι πόκερ ιδιοφυΐα και το ‘χει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Είναι ο παίκτης που ήρθε από το πουθενά για να διαγωνιστεί ενάντια στους αστέρες του παιχνιδιού, στα πιο υψηλά stakes και ο παίκτης που έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα ποτ που έχουν παιχτεί ποτέ online.

Παρά την όλη προσοχή, τις ατέλειωτες συζητήσεις στα φόρουμ και τα αναρίθμητα άρθρα που έχουν γραφτεί online και σε περιοδικά, η αλήθεια για την πραγματική ταυτότητα του Isildur1 παρέμεινε παραδόξως ένα μυστήριο. Μήπως ήταν ένας έμπειρος επαγγελματίας που ήθελε να μπει στα παιχνίδια υψηλών stakes online; Μήπως ήταν ένας επιτυχημένος νεαρός rookie, με αρκετές ικανότητες και θάρρος που ήθελε να φτάσει τους καλύτερους και να τους ξεπεράσει; Μπορεί και τίποτα απ’ όλα αυτά.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Blom ξεκίνησε να παίζει πόκερ με το ψευδώνυμο BLOM90 στα δίκτυα IPOKER και POKERPARTY όταν ήταν 17 χρόνων το 2007. Κατάφερε να μετατρέψει κατάθεση 2,000 δολαρίων σε 1,5 εκατομμύριο, μέσα σε χρονικό διάστημα 3 εβδομάδων…

Νομίζετε ότι αυτή ήταν η είδηση, πάει τελείωσε;

Με 1,5 εκατομμύριο $ λοιπόν στην τσέπη (από 2,000 $ και μέσα σε 3 εβδομάδες μην ξεχνιόμαστε) μετέφερε όλα τα κέρδη του στο περίφημο site FULLTILT. Εκεί αρχίσαν όλα. Ο παίκτης με το ψευδώνυμο Isildur1 (ναι απ’ τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών) μόλις ξεκίνησε την ξέφρενη πορεία του. Εκεί άρχισε να παίζει επαγγελματίες, τους καλύτερους του κόσμου συγκεριμένα, σε παιχνίδια HOLDEM και POT LIMIT OMAHA με blinds 500/1,000$ και 2,000/4,000$.  Μέχρι το Νοέμβρη του 2009 κατάφερε να βγάλει καθαρό κέρδος 5,98 εκατομμυρίων δολαρίων παίζοντας ΜΟΝΟ με την αφρόκρεμα, δηλαδή την ελίτ των παιχτών πόκερ. Ήταν μόνο 19 χρόνων.  Όποιος έχει παίξει πόκερ και ξέρει τι του γίνεται, χωρίς να είναι φαντασμένος και βλάκας, θα καταλάβει ότι αυτό είναι δύσκολο κι ότι αποτελεί τιτανοτεράστιο τρισμέγιστο επίτευγμα.

Όπου υπάρχει ακμή όμως, αναπόφευκτα έρχεται και η παρακμή ή πιο λαικά, ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει… 

Μέχρι τον  Δεκέμβρη του 2009, ο Blom είχε χάσει όλα του τα κέρδη. Μέχρι και σήμερα έχει μείνει στην ιστορία, ως ο παίχτης που συμμετείχε στα μεγαλύτερα διαδικτυακά ποτ που έχουν παιχτεί ποτέ.
Επίσης είναι ο παίχτης, που είχε το μεγαλύτερο κέρδος και τη μεγαλύτερη χασούρα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Το συνολικό ποσό κερδών και απωλειών του Isildur1 μέχρι το τέλος του 2009 φτάνει τα 12.980.000 $.


Η POKERSTARS ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ


O Isildur1 (Viktor Blom) αποκάλυψε την ταυτότητά του το 2010, όταν υπέγραψε με το γνωστό πόκερ site POKERSTARS. Ακόμα συνεχίζει να κερδίζει υπέρογκα ποσά, με αποκορύφωμα της καριέρας του το 2012, οπου βγήκε πρώτος στο τουρνουά Carribean adventure με 100.000 $ buy-in και τελικό κέρδος 1.254.421 δολαρίων.  

Αγαπημένες κινήσεις: 
 1) OVERBET / δηλαδή το να ποντάρει περισσότερα από τα πονταρισμένα λεφτά που βρίσκονται στο τραπέζι(ΠΟΤ). 
2) Όλα μέσα στο river.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Isildur1;  κανείς δεν ξέρει… είναι ένας απρόβλεπτος, σκληρός και πονηρός τζογαδόρος, με μεγάλα κότσια… (κι είναι μόλις 21 χρόνων τ’ αρχιδάκι!!!! Υποκλίνομαι.)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog