Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανάπτυξη και δημόσιοι υπάλληλοι,του μπετόβλακα

- Advertisement -

Σε ανάρτηση στις 17/05/2012 κατέληγα στο συμπέρασμα ότι για βγει η χώρα από την κρίση, μοναδική λύση είναι η αύξηση της εγχώριας παραγωγής. Το θέμα είναι όμως το πώς! Είμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένος ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί αυτό…

Ο λόγος απλός! Ρωτώντας οποιονδήποτε άνθρωπο της παραγωγής για το πιο είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η απάντηση που δίνει είναι η δημόσια διοίκηση! Κάποιοι απαντούν ότι το πρόβλημα είναι η ρευστότητα. Όταν όμως τους λες ότι αν δοθεί ρευστότητα, θα μπορέσει να αναπτυχθεί η παραγωγή; τότε η απάντηση είναι ότι θα σκοντάψουν στην δημόσια διοίκηση!

Η μοναδική λύση είναι το γκρέμισμα των δημοσίων υπηρεσιών. Είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει το εξής απλό και τολμηρό βήμα. Αντί να ζητιανεύουμε για δανεικά από την ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να ζητηθεί τεχνογνωσία. Παράδειγμα. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ανάπτυξης είναι φωλιές διαφθοράς. Οι αναπτυξιακοί νόμοι κατ ουσία απαγορεύουν να επενδύσει κάποιος έντιμος επιχειρηματίας ενώ αν θες να κλέψεις απλά την επιδότηση λαδώνεις και το κάνεις. Η λύση: ποια χώρα της Ε.Ε. έχει λύσει αυτά τα προβλήματα; Η Γαλλία για παράδειγμα. Ζητάς από την Γαλλική κυβέρνηση να στείλει υπαλλήλους της που ξέρουν το αντικείμενο. Σχεδιάζουν την νέα υπηρεσία μηχανογραφούν με τα λεφτά του ΕΣΠΑ την υπηρεσία και φτιάχνουν νέο οργανόγραμμα προσωπικού με τα προσόντα που χρειάζονται. Καλείς μία μεγάλη εταιρεία επιλογής προσωπικού από το εξωτερικό και επιλέγει αυτή το προσωπικό από υποψηφίους από τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα. (αν τους επιλέξουμε εμείς όλοι ξέρουμε πως θα το κάνουμε). Ξεκινά την λειτουργία της η νέα υπηρεσία και κλείνει ή παλιά. Απολύονται όλοι οι παλιοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κατάφεραν να προσληφθούν. Το Σύνταγμα άλλωστε επιτρέπει την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων όταν κλείνει η υπηρεσία τους. Το γεγονός ότι έμειναν άνεργοι πρώην υπάλληλοι του υπουργείου ανάπτυξης που δεν πληρούν τα κριτήρια ουδόλως με ενοχλεί! Με ενοχλεί να μένουν άνεργοι άνθρωποι με μυαλό , με ηθική και όρεξη για δουλεία. Ως αναφορά τους υπαλλήλους της νέας υπηρεσίας πληρώνονται με αξιοπρεπή μισθό και όχι με τα ψίχουλα που παίρνει σήμερα ο έντιμος και εργατικός δημόσιος υπάλληλος. Εγώ σαν φορολογούμενος πληρώνω πολύ ακριβά αυτή την υπηρεσία σήμερα και οι έντιμοι υπάλληλοι παίρνουν ψίχουλα αφού το ποσό το μοιράζονται με τους άχρηστους κηφήνες.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει παντού. Η βασική αρχή είναι ότι άνεργοι πρέπει να μένουν οι άχρηστοι! Σήμερα κατά κανόνα άνεργοι είναι αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και πληρώνονται αυτοί που θέλουν να κάθονται με την δικαιολογία ότι θα αυξηθεί η ανεργία!
Θα βρεθούν πολλοί που θα πουν ότι έχω μένος ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους. Τραγικό λάθος άλλωστε και ο πατέρας μου δημόσιος υπάλληλος είναι. Έχω μένος με τους τεμπέληδες , με τους διεφθαρμένους και με αυτούς τους πολιτικούς που στηρίζουν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων για τα ψηφουλάκια τους.
Η παραγωγή αυξάνεται με εργατικούς και ηθικούς ανθρώπους. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυξάνεται με άλλο τρόπο είμαι πρόθυμος να τον ακούσω.
- Advertisement -

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακόμη και ο economist θεωρία πουλάει και νούμερα.
    Εάν λάβουμε υπόψιν την αναφορά του τον Νοέμβριο …τότε…
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231139273
    Θα είχαμε δραχμή τωρα.
    Χρειάζεται λίγο αυτοσυγκράτηση απο όλους μας.
    Καλο βράδυ.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  2. αγαπητέ Πάνθηρα. Θα επιμείνω στο Μπετόβλακας διότι δεν θέλω λεπτό να ξεχνώ τα λάθη μου. Δεν πρέπει να εχεις κανένα αγχος.θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά πιστευουμε σε διαφορετικούς δρόμους και γι αυτό εχεις και εσύ και ο Απλός Πολίτης τον απόλυτο σεβασμό μου.Αυτό που ψάχνω ως Διογένης το έχω βρει σε εσας και μακάρι και αλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Σας προσκαλώ λοιπόν εαν και εσείς το θέλετε να στείλετε να στείλετε το email σας στον διαχειριστή ώστε να μπορέσουμε να τα πουμε και από κοντά.

  3. Για το "αλάνθαστος" με κάλυψε ο Πάνθηρας. Ο μόνος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Άλλο όμως αυτό και άλλο το λάθος εκ προμελέτης. Το στημένο. Το επαναλαμβανόμενο. Το σχεδιασμένο. Το εχθρικό του έθνους και των πολιτών του.
    Κλείνοντας θέλω απλά να δηλώσω κάτι. Αυτή την φορά, δεν θα υπάρχει δικαιολογία. Δεν θα υπάρχει το "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα". Δεν θα υπάρχει η δικαιολογία ότι μας πούλησαν, μας υπονόμευσαν, μας έκλεψαν την εθνική ταυτότητα, μας πέταξαν σαν σκουπίδια για να προστατευτούν οι τράπεζες, μας πήραν τα σώβρακα αν και γυμνοί. Δεν θα υπάρχουν αγανακτισμένοι. Δεν θα υπάρχει "να δείτε τι θα πάθετε στις εκλογές". Αυτή τη φορά, είναι δρόμος χωρίς γυρισμό (για όποια επιλογή). Όπως με τη μεταπολίτευση έγιναν αλλαγές και έπρεπε να περάσουμε μέσα από χίλια μύρια, έτσι και τώρα θα πρέπει να ξαναπάρουμε περπατησιά. Μέσα ή έξω στο ευρώ. Μέσα στην Ευρώπη. Αλλά με δική μας απόφαση. Με δικό μας σύνταγμα και δίκαιο. Με δική μας αξιοποίηση των όποιων ενεργειακών και άλλων πόρων. Έλληνες.

  4. s-spinos:
    Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, εάν δεν βρεθεί πολιτική λύση, τουλάχιστον για τον ευρωπαϊκό χώρο,που να είναι σε θέση να σταματήσει αυτό τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης των πλεονασμάτων του βορά με τα ελλείμματα του νότου, από μόνες τους οι τράπεζες και οι αγορές, δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ.
    Να το πω αλλιώτικα και κάπως αφοριστικά, η Γερμανία πρέπει να σταματήσει την προσπάθειά της να κάνει την Ευρώπη Γερμανική και να γίνει η ίδια ευρωπαϊκή.
    ή αν θέλετε, αν η πολιτική δεν βγει πάνω από την οικονομία, λύση προς όφελος των λαών δεν πρόκειται να υπάρξει.

  5. Όσο αφορά εμένα πες οτι βρήκες μια ανώνυμη φωνή του διαδυκτίου , η εξέλιξη της συζήτησης όπως έγινε στην συγκεκριμένη ανάρτηση και η δεκτικότητα στην διαφορετική άποψη προκαλεί και το δικό μου σεβασμό , οι καιροί είναι δύσκολοι.

    θα τα λέμε από το blog Διογένη

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog