Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο μόνος δρόμος είναι η εξέγερση…

- Advertisement -

Με βάση αρκετά σχόλια που γράφτηκαν σε διάφορα post του Loutrakiblog, παραθέτω κι εγώ το δικό μου. Κράξτε ελεύθερα. Βρίστε, με όλο σας το μίσος αν θέλετε…

Εξέγερση όχι σε ειδικό επίπεδο (δηλαδή παρατάξεων, κομμάτων, πολιτικών ιδεολογιών και απόψεων, συγκεκριμένων εθνών) αλλά… γενικός ξεσηκωμός απ’ όλους τους ανθρώπους, κάτω από μία κοινή ιδέα, κάτω από κοινούς στόχους. ΔΕΝ θα υπάρχουν δεξιοί κι αριστεροί. ΔΕΝ θα υπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες και σύνορα να μας χωρίζουν. Θα υπάρχουν μόνο άνθρωποι, που ονειρεύονται να δημιουργήσουν έναν αξιοπρεπή, υγιή και γεμάτο δικαιοσύνη κόσμο, για να ζήσουν αυτοί, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και πάει λέγοντας.

Όποιος τάσσεται εναντίον αυτού του σκοπού, τότε περνάει αυτομάτως στο αντίθετο άκρο. Παραμένει δούλος αυτών που θέλουν να ελέγχουν τον κόσμο μέσω του χρήματος. Αυτών που υποδούλωσαν όλους εμάς, για να τους βγάζουμε το κέρδος τους και να συντηρούμε τις χλιδάτες και πολυτελείς τους ζωές με το αίμα, τον ιδρώτα και την αγωνία μας.

Και σταματήστε πια με τη βία των αναρχικών. Η βία των αναρχικών είναι τίποτα, μπροστά στη βία που προσπαθούν να μας περάσουν σήμερα, αυτό το μικρό ποσοστό ανθρώπων που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις. Όποιος δεν θέλει να σπάσει και να κατακρεουργήσει, ή έστω να εκφράσει με κάποιο τρόπο την ένταση και την αγωνία που νιώθει, με όλα αυτά που βλέπει να γίνονται σήμερα παγκοσμίως (όχι μόνο στην Ελλάδα), τότε απλά έχει αποδεχτεί την τρομοκρατία που του πλασάρουν οι οικονομικά ισχυροί. Την έχει συνηθίσει. Κι αυτός είναι ο δικός τους σκοπός. Να συνηθίσουμε την βία που ασκούν πάνω μας και να συνεχίσουμε ατάραχοι, χωρίς διαμαρτυρίες. Κι αυτό είναι φαύλος κύκλος. Θα συνεχίζεται επ άπειρον.

Ελπίζω (γιατί χωρίς ελπίδα και όνειρα, πιστέψτε με δεν έχεις λόγο να ζεις) ότι κάποτε όλο αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό θα τελειώσει. Τώρα αν αυτό θα γίνει μετά τις προσεχείς εκλογές, με βάση ό,τι θα επακολουθήσει ή σε κάνα εκατομμύριο χρόνια, δεν το ξέρω. Μπορεί να μην είναι καν ανθρώπινη παρέμβαση.

Μακάρι να έρθει μια βροχή από μετεωρίτες και να διαλύσει τη γη. Να πεθάνουμε όλοι μέσα σε μια τεράστια έκρηξη. Να εξαλειφθεί το ανθρώπινο γένος. Αυτό θα ήταν το καλύτερο για μένα. Γιατί ο άνθρωπος κατά τη γνώμη μου γεννήθηκε κακός. Δεν αξίζει. Είναι από τη φύση του, επιθετική και μοχθηρή οντότητα. Κι αυτό είναι διακριτό από την αρχή ακόμα, δηλαδή την περίοδο της παιδικής μας ηλικίας. Έχουμε αποδείξει περίτρανα ότι δε μας αξίζει αυτή η γη, ότι γεννηθήκαμε μόνο για να καταστρέφουμε… Κι ίσως και η δικιά μας καταστροφή, να αποτελεί μια κάποια λύση σ’ αυτό το δύσκολο πρόβλημα, που ονομάζουμε ζωή…

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog