Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή του Νικίτα Κλιντ (X Active Member) προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

- Advertisement -

Ο Νικίτας Κλιντ με μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζει…

Αγαπητέ κύριε Αλέξη Τσίπρα,
Δεδομένου ότι γνωριζόμαστε από παλιά – όπου επί προεδρίας Νίκου Κωνσταντόπουλου, εγώ ως μέλος των Active Member, κι εσείς ως γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, συνεργαστηκαμε διοργανώνοντες συναυλίες – παίρνω το θάρρος να προτείνω – όχι κάποιο live ή ρουσφέτι – αλλά κάποιο ξεκαθάρισμα για τη στάση σας απέναντι σε μια χώρα κι έναν κόσμο που αλλάζει πιεστικά μέσω οικονομικής κρίσης.

Απέναντι στην πραγματικότητα όλων μας κι όχι σε όποια ιδεολογία, πίστη ή προσωπικό όραμα του κόμματός σας ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ:
Tον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τα θύματα της Marfin, τα καμμένα περίπτερα, βιβλιοπωλεία, σινεμά, νεοκλασσικά, αστυνομικά τμήματα, τα σπασμένα μάρμαρα, τους χαραγμένους στο πρόσωπο, τους μαχαιρωμένους, τους ξυλοδαρμένους και δολοφονημένους Έλληνες και μη, γυναίκες και άνδρες, παιδιά και μεγάλους.

Τώρα που είστε στο επίκεντρο της προσοχής, δεύτερο κόμμα μετά τη ΝΔ, μια σημαντική πολιτική δύναμη και μετά από τόσα χρόνια μειοψηφικής αντιπολίτευσης, έφτασε η ώρα να επηρεάσετε ακόμα περισσότερο το μέλλον των νέων κι όχι μόνο ανθρώπων που υπέφεραν το γνωστό και σάπιο πολιτικό σύστημα που καθιέρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με βασικό σκηνοθέτη το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και των όποιων διάδοχών του.

Οπότε λοιπόν:

Δε νομίζετε ότι είναι η ώρα να δείξετε πως είστε η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που τόσα χρόνια μας λέτε ότι είστε; Πέραν των πιέσεων ΔΝΤ κι ΕΕ, μνημονίων κ.τ.λ. – σε μια Ευρώπη που αλλάζει ηγεσίες, μια Ευρώπη χωρίς Σαρκοζί κι ενδεχομένως χωρίς Μέρκελ – μήπως δεν είναι η ώρα να μιλάμε για ουτοπικές κοινωνίες χωρίς τράπεζες, χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς καπιταλισμό πριν ακόμα διώξουμε τα κακά που μας ταλαιπωρούν 30 χρόνια τωρα και μας φτάσανε ως εδώ;

Δεν πρέπει να σταματήσoυν (ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε) το ρουσφέτι και το βρώμικο και δαπανηρό δημόσιο, την όποια κρατικοδίαιτη μαφία, τη χουλιγκανική και ακραία αστυνομία και ό,τι άλλο τόσα χρόνια ενώνει τους λογικούς ανθρώπους σ’ αυτό τον τόπο?
Εξάλλου όλα δείχνουν, ότι καλά κάνετε εσείς και όποιος αντιστέκεται σε άδικους όρους μνημονίων και μεταρρυθμίσεων, αφού όλα μπορούν να διαπραγματευθούν.
ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Άλλο όμως το να μην υποκύψουμε χωρίς διαπραγμάτευση κι αντίσταση κι άλλο να μείνουμε μόνοι μας. Χωρίς να έχουμε κανέναν να ανοίξουμε οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς καμία θέση στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο – πού θα πάμε;

Εκλογές ή όχι, τώρα ή μετά, κάτι μου λέει ότι πρέπει να την κάνετε την συγκυβέρνηση και να το παλέψετε. Δεν είναι ώρα για μεγαλοιδεατισμούς (έστω και αριστερούς).

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ναι, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ουδέποτε υπήρξαν νεοφιλελεύθεροι αλλά δε συμπεριφέρθηκαν και ποτέ τους ως αντάρτες πόλεων. Ο ένας δολοφονημένος, ο άλλος πρόσφατα χαμένος κι ο τρίτος εν ζωή ας σας δείξουν το δρόμο της λογικής. Αφήστε το δρόμο του δόγματος και του ανεξέλεγκτου συναισθήματος στο ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή – στον Καμμένο και την Ανταρσύα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Σύριζα συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό από τον κάθένα τους.

Ας τραβήξει μπροστά η χώρα και όχι πίσω.

Ειλικρινά

Νικήτας Κλιντ

Η Συνέντευξη του Νικίτα Κλιντ στο hiphop.gr

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο Κλιντ στην κοσμάρα του….

    ''Άλλο όμως το να μην υποκύψουμε χωρίς διαπραγμάτευση κι αντίσταση κι άλλο να μείνουμε μόνοι μας. Χωρίς να έχουμε κανέναν να ανοίξουμε οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς καμία θέση στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο – πού θα πάμε;''

    Τι εννοεί ο ποιητής; Να υποκύψουμε απλά να κάνουμε και λίγα νάζια, έτσι για την καψούρα;

    Όταν λέει δεν θα έχουμε θέση στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια κλπ τι εννοεί; Μήπως νομίζει ότι αν βγούμε απτην ΕΕ θα πρέπει να πάρουμε τα χώματα και να φύγουμε προς Αφρική;

    Ξέρει ο Κλιντ ότι οι Έλληνες κατοικούν την Μεσόγειο 4000 χρόνια;

    Κρίμα ρε Κλιντ και σε είχα και για επαναστάτη….

  2. όπα ρε ΤΣΕ 6:47!!!!!
    Με την λογική μιλάει ο άνθρωπος. Και η δικη σου λογικη είναι που θα παει πισω τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατι στηριζεται στον μηδενισμο και στην φτωχια ολων.
    Εαν η επισημη τοποθετηση του ΣΥΡΙΖΑ ηταν σχεδον παρόμοια με την ανακοινωση του ΚΛΙΝΤ , θα τον ψηφιζα και εγω.
    Τωρα ομως αδυνατω να ριψοκινδυνευσω ακομη περισσοτερο το μέλλον της πατρίδας μας.
    θα το ριψοκινδυνευσω με την ΝΔ.
    Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εχω εμπιστοσύνη με οσα επαναστατικα/μηδενηστικα λενε και απο την αλλη στην ΝΔ δεν εχω αλλη επιλογη για κυβερνηση. Επιτελους καποιος πρεπει να κυβερνησει. Και οσο πιο ψηλα φτάσει η ΝΔ τοσο πιο γρήγορα θα έχουμε κυβέρνηση.

  3. Γιατί πρέπει πάντα να μας κυβερνάει απαραίτητα κάποιος κύριε/α 11 Ιουνίου 2012 8:39 π.μ; και γιατί το μέλλον μιας χώρας πρέπει να κρέμεται πάντα, από τα παπάρια μιας γαμωκυβέρνησης; φιλικά ρωτάω δεν προσβάλλω κανέναν… δηλαδή, δείτε το λίγο αλλιώς ρε παιδιά… δείτε το και λίγο από την πλευρά του "Κανείς πάνω. Όλοι κάτω. Όλοι ίσοι". Τα ίδια έλεγα και σε πασόκους και ΝΔιτες και ΚΚΕδες φιλους μου όταν σπούδαζα, οι οποιοι δεν μπορούσαν να διανοηθούν την πιθανότητα μελλοντικά, να ΜΗΝ υπάρχει κάποιος που να κυβερνάει και να αποφασίζει την τύχη των ανθρώπων… Και με κράζανε. Δηλαδή είναι χαραγμένη πια στο μυαλό των περισσότερων ελλήνων, η ιδέα, ότι πρεπει οπωσδήποτε να υπάρχουν κάποιοι πάνω απ' τα κεφάλια μας να καθορίζουν για εμάς την τύχη μας… να επιβάλουν μνημόνια, να μειώνουν διαρκώς συντάξεις και μισθούς και ν' αυξάνουν τις φορολογίες με το "έτσι θέλω", "έτσι πρέπει να γίνει" χωρίς να διεξάχθεί ούτε καν ένα γαμημένο δημοψήφισμα κάτι που να ρωτάει τον ίδιο τον πολίτη αν δέχεται αυτούς τους όρους… Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική του: "θέλω νταβά πάνω απ' το κεφάλι μου να διοικεί τη χώρα" (γιατί νταβατζήδες είναι, τους εκλέγουμε και μετά τους πληρώνουμε μέσω της φορολογίας να μας γαμάνε ασάλιωτα) αν θέλουμε όντως να προοδεύσουμε. Όσο μας εξουσιάζει κάποιος, θα υπάρξουν κι άλλα μνημόνια, σκάνδαλα, επιβαρύνσεις κι άλλη βία κι άλλες χρυσές αυγές… Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την λογική. Κι αυτό νομίζω πως δεν γίνεται μέσω της εκφυλισμένης διαδικασίας των εκλογών. Στάθηκα λίγο στην πρόταση του/ης κυρίου/ας 11 Ιουνίου 2012 8:39 π.μ. που λέει Επιτελους καποιος πρεπει να κυβερνησει, κι έγραψα ένα σχόλιο φιλικά, χωρίς κόντρες και ίντριγκες δεν "τη λέω" σε κανέναν… αυτά. όβερ εντ αουτ

  4. 8:39 kai se pion exeis empistosini gia na kseroume kai na kseris o Syriza ola auta pou iposxete tha ta kanei praksi kai oxi san tous allous pou mas exoun afisei mono me to poetsi mas kai thelounna mas to paroun kai auto

  5. το τι θα κανει πραξη ο Συριζα εάν του δοθει η δυνατοτητα…θα γελασει και το παραδαλο κατσίκι 12:47.
    αυτη τη σιγουρια να την κρατησεις.

    εαν δεν θελεις νταβατζηδες πως θα παραγεται η πολιτικη και η κατευθυνση που χρειαζεται η χωρα μας.

    Ολη η φύση …ΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…υπαρχει ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Σε όλη τη φυσική πορεία υπαρχει ο αρχηγός και οι υπόλοιποι.

    Θα μας ενημερωσεις πως θα θα γινει το σχεδιο που ζητας χωρςι νταβατζηδες.
    Γιατι νταβατζης γινεσαι μονο οταν εχεις διπλα σου…. ανοικτα ποδια!!!

  6. προς 11 Ιουνίου 2012 2:07 μ.μ Άλλο ηγέτες (άνθρωποι δηλαδή που καθοδηγούν τους υπόλοιπους και που εμείς τους έχουμε φυσικά αποδεχτεί ως αρχηγούς) κι άλλο νταβατζήδες. Πάρτε παράδειγμα τη μουσική. Η μουσική που φτιάχνουν οι καλλιτέχνες, ουσιαστικά αποτελεί μια είδους "εξουσία" που ασκείται πάνω σου. Σου αρέσει πολύ αυτό που ακούς και καταλήγεις να το σέβεσαι, να παραδειγματίζεσαι από αυτό και εντέλει να "ακολουθείς" κατα κάποιο τρόπο τους δημιουργούς. Αυτό όμως έγινε φυσικά, χωρις πίεση. Δεν ήρθε για παράδειγμα ο μακαριτης ο Χατζιδάκις ένα ωραίο πρωί και είπε: ή θα με γουστάρετε ή θα υποστείτε τις συνέπειες. Έτσι αντιλαμβάνομαι και την έννοια του ηγέτη σε μία κοινωνία. Η εξουσία που ασκεί στους υπόλοιπους, δεν είναι αποτέλεσμα πιέσεων, παραπληροφόρησης, εξαπάτησης, παραπλάνησης ή βιας. Είναι αρχηγοί, χωρίς όμως να ξεχωρίζουν τον εαυτό τους από τους υπόλοιπους ή να απολαμβάνουν ιδιαιτέρων προνομίων, Δηλαδη: είμαστε όλοι ίσοι, άσχετα από το ποιος καθοδηγεί. Δε δίνουν εντολές οι αρχηγοί, ούτε επιβάλλουν καταστάσεις, απλώς δείχνουν το δρόμο. Και οι τελικές αποφάσεις δεν θα ΄ναι δικές τους, θα είναι αποτέλεσμα συλλογικότητας και ΌΧΙ το "έτσι θέλω" μιας χούφτας αρχηγών. Τώρα αγαπητέ/η μου κύριε/α αν πιστεύετε ότι αυτό που έχουμε σε αυτή την κοινωνία που ζούμε, με αυτη την διαφθορά και τη σαπίλα και το φασισμό, μοιάζει έστω και στο ελάχιστο με αυτό που σας περιγράφω, είστε λάθος. Πάαααρα πολύ λάθος. Και συνεχιζω να πιστεύω ότι αυτοί που εκλέγουμε κάθε φορά τρομάρα μας, είναι νταβατζήδες και όχι ηγέτες.

  7. ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΡΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ.. ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤAI ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΟΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Η ΣΤΟΜΑΧΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ !! ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!ΤΙ ΝΑ ΠΩ ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog