Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο μισό θα κόψει τους μισθούς των υπουργών του ο Τσίπρας

- Advertisement -

Δέσμευση ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση θα περικόψει στο μισό τους υπουργικούς μισθούς έδωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα «Αυγή» υποσχέθηκε επίσης ότι θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα αποδώσει ευθύνες για περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς, θα συγκροτήσει ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, θα μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις σπατάλες του κρατικού μηχανισμού, θα δημιουργήσει περιουσιολόγιο για όσους στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό και θα καταρτίσει Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

Παράλληλα, κάνει νέο άνοιγμα προς το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει από τώρα μετεκλογικές συμμαχίες. «Τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς» δήλωσε και στη συνέντευξη αλλά και κατά τη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο σε Καβάλα και Χίο.

Επίσης, ζήτησε από τους ψηφοφόρους ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή προκειμένου να καταφέρει το κόμμα του να εφαρμόσει το πρόγραμμά του προς όφελος του λαού και του τόπου. Οπως είπε, «δώστε μας ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Μεγάλη πρωτιά στην κάλπη». Κατά τον ίδιο, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για τη δήλωσή της ότι η τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την παραμονή της στην ευρωζώνη. Την κάλεσε να δηλώσει «ποιο άρθρο των ευρωπαϊκών συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ευρωζώνη τα μνημόνια λιτότητας. Πού ακούστηκε ότι η εξόντωση ενός λαού και η διάλυση μιας χώρας είναι όρος για τη συμμετοχή της στο ευρώ».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να εξαπολύσει επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «φεύγει το σάπιο και φαύλο πολιτικό κατεστημένο της δικομματικής μεταπολίτευσης. Φεύγουν τα δύο αυτά κόμματα, αφού όμως πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα. Αφού χρεοκόπησαν τους Ελληνες, την παρέδωσαν όμηρο στους δανειστές της».Espressonews.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog