Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φαγητό έξω; 4 tips για να μην χαλάσετε την διατροφή σας

- Advertisement -

Αν σας αρέσει να βγαίνετε έξω για φαγητό, αλλά, ταυτόχρονα, τελευταία το αποφεύγετε γιατί είστε σε δίαιτα, σας έχουμε καλά νέα. Ακολουθώντας τα 4 tips του Queen, μπορείτε να απολαύσετε την έξοδό σας, χωρίς να πάρετε «κενές» θερμίδες…

1) Φάτε κάτι υγιεινό πριν φύγετε από το σπίτι
Αν ετοιμάζεστε για ένα πλούσιο γεύμα έξω, ετοιμαστείτε έξυπνα: καταναλώστε ένα υγιεινό σνακ πριν πάτε, ώστε να απολαύσετε μεν το φαγητό σας, χωρίς, όμως, να «πέσετε με τα μούτρα». Ένα γιαούρτι με φρούτα, μία χούφτα ξηροί καρποί, ή δύο φέτες ζαμπόν γαλοπούλας αρκούν για να σας δημιουργήσουν αίσθημα κορεσμού, ώστε να μην το παρακάνετε.

2) Εξαφανίστε από μπροστά σας το καλάθι με το ψωμί
Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος, δεν θέλουν μπροστά τους ένα «βουνό» άχρηστων υδατανθράκων, πριν φτάσει το φαγητό τους. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν μπορούν να αντισταθούν στις λιχουδιές, όταν τις έχουν μπροστά στα μάτια τους, ζητήστε από τον σερβιτόρο σας να εξαφανίσει τον πειρασμό από μπροστά σας, τουλάχιστον μέχρι να έρθει το φαγητό σας.

3) Πιείτε ένα ποτήρι νερό
Το νερό είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να εξαφανίσετε, έστω και για λίγο, την πείνα σας. Εάν νιώθετε ότι, το στομάχι σας που γουργουρίζει είναι έτοιμο να πάρει μέρος στην συζήτηση του τραπεζιού, ζητήστε ένα ποτήρι νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα μειώσετε και την επιθυμία σας να παραγγείλετε όλα τα ορεκτικά του μενού.

4) Επιλέξτε υγιεινά
Αν παραγγείλετε ορεκτικό, μία χορταστική σούπα είναι προτιμότερη από ένα πιάτο με τηγανητά. Για το κυρίως, προτιμήστε άπαχο κρέας ψητό, αντί για μαγειρευτά. Έχετε, επίσης, υπόψη σας, ότι οι «εγκρατείς» επιλογές στην αρχή του γεύματος, σας επιτρέπουν να «ξεφύγετε» λίγο στην συνέχεια (για να μην πείτε «όχι» και στο επιδόρπιο).

*queen.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog