Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Νικολαΐδης σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

- Advertisement -

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κατά την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με αποφαση που έλαβε ομόφωνα η Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ύστερα από πρόταση του προέδρου της, Σπύρου Καπράλου…

Επίσης, η Ολομέλεια αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον αρχηγό της ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρο Κούβελο, να επιλέξει ως σημαιοφόρο στην τελετή λήξης των Αγώνων τον αθλητή ή την αθλήτρια με τη μεγαλύτερη επιτυχία στους Ολυμπιακούς.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008», έχει κατακτήσει δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια, το 2004 και το 2008. Για την επιλογή ορισμό του ως σημαιοφόρου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δήλωσε:

«Είναι η δεύτερη φορά που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου προσφέρει μία από τις μέγιστες τιμές της ζωής μου και θέλω να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Νιώθω ότι δικαιώνονται τα όνειρα και οι προσπάθειες μου στον αθλητισμό.

Είχα πει και παλιότερα ότι τα μετάλλια τα κερδίζεις, αλλά παρόμοιες τιμές σου προσφέρουν την αναγνώριση που επιζητά ο κάθε αθλητής και είναι κάτι που δεν ανταλλάσσεται. Η στιγμή του 2008, όταν ήμουν πρώτος Λαμπαδηδρόμος, αλλά και αυτή που θα ζήσω στο Λονδίνο, είναι οι δύο πιο ευτυχισμένες στιγμές της αθλητικής μου καριέρας».

Το βιογραφικό του Νικολαΐδη

Ο Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου 1979 και είναι παντρεμένος με την πρώην αθλήτρια του βόλεϊ, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, έχοντας αποκτήσει ένα παιδί. Ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, έχει ύψος 2,02 και βάρος 100 κιλά, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία των + 80, με προπονητή την Κώστα Τζιδημόπουλο.

Είναι αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ έχει τρεις Ολυμπιακές Συμμετοχές, το 2000, το 2004 και το 2008. Μάλιστα, στους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Επίσης, ήταν χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 και χάλκινος το 2010. Το 1996 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων και μία χρονιά αργότερα, επίσης το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων.
Zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog