Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εφοπλιστές – Απειλούν να φύγουν αν φορολογηθούν

- Advertisement -

Πιέζουν για “μνημονιακή” Κυβέρνηση οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι, μέσω του Bloomberg, υποστηρίζουν πως εάν εκλεγεί κυβέρνηση που θα αρνηθεί το μνημόνιο θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, με συνέπεια την απώλεια έως 60.000 θέσεων εργασίας του ναυτιλιακού κλάδου…

Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και όσες συνδέονται με τον κλάδο απασχολούν 200.000 άτομα. Σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών θα έχαναν τις δουλειές τους εάν οι Έλληνες εφοπλιστές αποφάσιζαν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους αλλού, αναφέρει το δημοσίευμα του ξένου πρακτορείου, επικαλούμενο την ΕΣΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι σκοπεύει να καταργήσει το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι περίπου 762 πλοιοκτήτες της Ελλάδας, στο πλαίσιο του οποίου δεν πληρώνουν φόρο για τα κέρδη που έβγαλαν στο εξωτερικό, όταν τα φέρνουν στη χώρα.

«Δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ”θα σε φορολογήσω”. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ”κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις”’». Αυτές τις δηλώσεις του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη επικαλείται μεταξύ άλλων το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

«Η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin Τεντ Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος τα εμβάσματα των εφοπλιστών στην Ελλάδα ανήλθαν στα 15,4 δισ. ευρώ το 2010 ενώ για την προηγούμενη δεκαετία συνολικά έφτασαν τα 140 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εμ βεβαια, η μονη ελπιδα να ξαναβγουν ειναι οι απειλες πλεον. καμια δεσμευση, κανενα σχεδιο, απλα ριχνουν ολα τα οπλα στον πολεμο λασπης και τρομοκρατησης του λαου. μα ειναι αργα πλεον, το ποταμι δεν γυριζει πισω.

  2. Μια πρόχειρη προεκλογική βλακεία του Σύριζα που έπεσε στο τραπέζι μήπως και συγκινηθεί ο αδικημένος Έλληνας ψηφοφόρος. Το θέμα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο.

  3. opoios den douleuei se nautiliaki leei oti na nai…
    As afisoume tis etaireies pou einai apo tin fysi tous kai tin drastiriotita tous Offshore kai as forologisei tous efoplistes san fysika proswpa, erxontai polla disekkatomuria se dollaria stin ellada kai enisxyoun to synallagmatiko mas apothema gia na mporei mia oikonomia na eisagei, Piaste omws olous tous efolpistades kai an paranomoun parte ayta pou prepei!!!

  4. Na tous forologisei ti imaste emeis oloi pou plirwnoume tosa xronia malakes aytoi den plirwnoun xaratsia petrelaio reyma ta exoun ola tsampa kai propadwn den forologoudai opws emeis oi mikromaisaia taksi auto prepei na stamatisei epitelous kai to mnimonio eksaitias aytonwn irthe sti xwra mas na zisoun autoi kai meis na pethanoume

  5. s-spinos:
    Ερώτημα, ξέρει κανένας να μου πει αν κάποιος από τους Έλληνες εφοπλιστές έδωσε σε κάποιο Ελληνικό ναυπηγείο να του φτιάξουν Έλληνες ναυπηγοί κάποιο τάνκερ σαν αυτά της φωτογραφίας;;;

    Κατά τα άλλα αγαπάνε πολύ την Ελλάδα και θέλουν το καλό της, φτάνει η Ελλάδα να μην τους φορολογεί.
    Σα δεν ντρεπόμαστε λέω…

  6. @spinos

    Kanenas alla yparxei logos pou to kanoun auto…Ta naypigeia stin korea kai stin kina douleuoun xwris stamatimo kai kseroun pote tha to paralavoun, edw stin ellada me to ena kai me to allo den mporoun na tirisoun ena austiro xronodiagramma kai as exoume tous kaliterous naupigous…opote giati na to xtisei edw to vapori kai na xanei esoda gia kathe mera kathisterisis polles xiliades dollaria??? ena mesaiou megethous karavi mporei na apoferei se mia mera peripou 20,000 dollaria giati na ta xasei kai na mpainei mesa, den ton symferei…

    apo tin alli meria tha eprepe an ithelan na exoun eksagorasei ena naupigeio kai na kanoun koumanto alla Ellines einai kai autoi kai trogontai metaksi tous

  7. Και και να σας ρωτήσω κάτι ρε επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Τους 200.000 νέους ανεργουσ τι θα τους κάνετε; Θα τους διορισετε και αυτούς στο δημόσιο ; Αυτές οι επαναστατικές γελοιότητες είναι που με τρομάζουν και ανατριχιαζω με το ΣΥΡΙΖΑ . Η άγνοια σκοτώνει…

  8. s-spinos:
    Θα μπορούσαν κάλλιστα και εδώ να λειτουργήσουν οι ρήτρες ημερομηνιών παράδοσης όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο και σε πολλούς ακόμα κλάδους του κατασκευαστικού τομέα.
    Αλλού είναι το πρόβλημα. Κάποιοι δεν ήθελαν ούτε και θέλουν τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας…
    Ούτε οι κατάλληλοι τεχνικοί μας λείπουν ούτε οι υποδομές. Έλειψε και λείπει παντελώς η πολιτική βούληση και η ρότα που έχει πάρει η οικονομία μας την οποία και πρέπει να αλλάξουμε.

  9. Αγαπητε s-spinos Ακριβώς εκεί είναι το θέμα ότι υπάρχουν ρητρες παράδοσης τις οποίες τα ναυπηγεία πλήρωσαν στο παρελθόν. Ο εφοπλιστής δεν θέλει να αποζημιωθεί αλλα να δουλέψει. Όταν το πλοίο βγαίνει εκτός μίσθωσης ( off hire) το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλα και αξιοπιστιας. Οι εταιρείες χρονοναυλωσεων έχουν σταθερές συνεργασίες με πλοιοκτήτες και δεν ανέχονται αποκλίσεις απο τα ναυλοσυμφωνα. Η αιτία δεν είναι ούτε το υψηλό κόστος ούτε προδοσία των πλοιοκτητών αλλα το ΠΑΜΕ και τα λοιπά κρατικό δίαιτα λαμόγια που λυμαίνονται την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη εδώ και χρόνια.

  10. s-spinos:
    Α! καλά αφού εσύ εντόπισες την αιτία τι άλλο θέλουμε, μόλις εξαφανίσουμε τους εργαζόμενους λύθηκε το πρόβλημα.
    Τους ξέρουμε τους κ.κ. εφοπλιστές από τότε που τα ναυπηγεία ήταν του Νιάρχου, του Ανδρεάδη και λοιπών τρωκτικών του δημόσιου χρήματος, που και πως κατασκεύαζαν τα πλεούμενά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog