Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ειδικά εφέ σε ταινίες που δεν θα πιστεύεις πως δεν δημιουργήθηκαν ψηφιακά

- Advertisement -

Πλέον τα περισσότερα ειδικά εφέ σε ταινίες είναι ψηφιακά, δηλαδή δημιουργούνται με τη βοήθεια του υπολογιστή. Όμως πολλοί σκηνοθέτες θέλουν να φαίνονται πιο φυσικές ορισμένες σκηνές και επιστρατεύουν άλλα μέσα. Δες τα πιο απίστευτα εφέ που όμως είναι…φυσικά!…
Inception

Μία σκηνή που “φωνάζει ψηφιακά εφέ” είναι αυτή που ο Joseph Gordon-Levitt σκαρφαλώνει στους τοίχους και τρέχει στο ταβάνι.

Όμως είναι τελείως αληθινή, καθώς ο Christopher Nolan έβαλε να χτίσουν έναν τεράστιο διάδρομο ο οποίος αλλάζει θέσεις και με τις απαραίτητες κινήσεις της κάμερας, φαίνεται σαν οι ηθοποιοί να αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας.

Στη σκηνή όπου ο DiCaprio και η Ellen Page κάθονται σε μία καφετέρια και τελικά αποδείκνυεται πως η τελευταία ονειρεύεται, πριν να εκραγούν τα πάντα, ε η εν λόγω έκρηξη ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Οι τεχνικοί τοποθέτησαν κανόνια αέρα μέσα στην καφετέρια, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες με την αντίδραση των πρωταγωνιστών.


Mission: Impossible Ghost Protocol

Ο Tom Cruise στην ταινία ανεβαίνει στην κορυφή του κτιρίου Burj Khalifa στο Dubai. Φυσικά κανείς με το βλέπει την ταινία δεν πιστεύει πως ο Cruise όντως ανέβηκε πάνω στο συγκεκριμένο πανύψηλο κτίριο. Και όμως…

Ο ηθοποιός ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του, χωρίς του κασκαντέρ, γεγονός που έβαλε σε μπελάδες τους τεχνικούς καθώς έπρεπε να βγάλουν μερικά παράθυρα από τον 123ο όροφο όπου και έστησαν το συνεργείο τους.

Α έπρεπε να προσέχουν και τον Cruise μην γκρεμοτσακιστεί!


Alien Resurrection

Το πιο εντυπωσιακό εφέ της ταινίας σαφώς και δεν είναι τα αιμοδιψή aliens και τα φουτουριστικά διαστημόπλοια. Είναι το ανάποδο καλάθι της Ripley από έξι μέτρα.

Ε αυτό. Το έκανε στην πραγματικότητα η Sigourney Weaver! Και της πήρε μόνο έξι βολές…

Ο Ron Perlman παραλίγο να χαλάσει όλη τη σκηνή καθώς δεν άντεξε και φώναξε “Θεέ μου”. Λογική αντίδραση…
2001: A Space Odyssey

Τα ψηφιακά εφέ, όπως τα ξέρουμε, δεν είχαν τελειοποιηθεί όταν ο Kubrick γύριζε την περίφημη Οδύσσειά του.

Όμως η εφευρετικότητα των δημιουργών μπόρεσε να αντικαταστήσει την ελλιπή τεχνολογία. Για παράδειγμα, η σκηνή που ο πρωταγωνιστής αψηφεί τους νόμους της βαρύτητας γυρίστηκε σε ένα δωμάτιο που περιστρεφόταν με την κάμερα να μένει ακίνητη.


28 Days Later

Η ταινία ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή, που τον υποδύεται ο Cillian Murphy, να ξυπνάει από κώμα και να αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος σχεδόν καταστράφηκε όσο κοιμόταν.

Έτσι, στην αρχή της ταινίας, ο Murphy περιπλανιέται στους έρημους δρόμους του Λονδίνου.

Όμως πως γίνεται να ερημώσει μία από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου χωρίς ειδικά εφέ. Γίνεται αν τραβήξεις τα πλάνα το χάραμα…
Star Wars

Τα κλασικά γράμματα που αιωρούνται στην αρχή των ταινιών του franchise δε δημιουργήθηκαν ψηφιακά, αλλά τυπώθηκαν σε μία πλάκα και η κάμερα τα κυλούσε αργά από πάνω τους, βιντεοσκοπώντας τα!

Πηγή: cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog