Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παπαρήγα: Μονομερής διαγραφή του χρέους

- Advertisement -

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην παναθηναϊκή συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως…

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «άλλο πράγμα είναι να αποφασίσει ο λαός εθελοντικά να φύγει και να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και άλλο να τον διώξουν κλοτσηδόν και να τον κρατούν στο χέρι με δάνεια, εξαγορές επιχειρήσεων, με υποθήκευση του πλούτου της χώρας».

«Το ζήτημα της διαγραφής του χρέους δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα για ρύθμιση του χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον διαχωρισμό του σε επαχθές και μη επαχθές, καθώς οι καπιταλιστές τον πρόλαβαν με το κούρεμα 21% αρχικά και μετά σε ποσοστό 50%, δένοντας ταυτόχρονα το λαό με νέο δάνειο και δεσμεύσεις ως το 2042» είπε.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν πρέπει να του έχετε εμπιστοσύνη όσο και αν η άνοδός του γέννησε νέες ελπίδες».

«Το σύνθημα «απόψε πεθαίνει η δεξιά» του 1981 έχει αντικατασταθεί από το συριζαίικο σύνθημα «πέθανε ο δικομματισμός, ήλθε η ώρα της αριστεράς», είπε η κ. Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος του ΣΕΒ «δήλωσε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland», είπε ότι «τα πράγματα μπερδεύονται», χαρακτήρισε το συμβάν «παράξενο δύο ημέρες πριν τις εκλογές» και τόνισε ότι «υπάρχουν κύκλοι του κεφαλαίου που θέλουν για δικούς τους λόγους την Ελλάδα εκτός ΕΕ».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog