Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ναυτιλία και η βλακεία δεν ταξιδεύουν παρέα,του μπετόβλακα

- Advertisement -

Σε ανάρτηση στις 14/6 με τίτλο ‘Εφοπλιστές- απειλούν να φύγουν αν φορολογηθούν ‘ διάβασα ότι ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για την ποντοπόρο ναυτιλία στο οποίο προβλέπεται η μη φορολόγηση κερδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό όταν αυτά έρχονται στην Ελλάδα…

Για να ξεκαθαρίσω το αυτονόητο, το οποίο πλέον στην χώρα χρειάζεται ανάλυση, μιλάμε για την ποντοπόρο ναυτιλία, ήτοι για τα πλοία που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στο εξωτερικό. Καμία σχέση με την ακτοπλοΐα και τα γνωστά σε όλους πλοία που μεταφέρουν όλους εμάς αλλά και τους επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο στην Μύκονο.
Η ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και παρά την κυρίαρχη άποψη ότι ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων τα νούμερα λένε ότι 2010 το ξένο ναυτιλιακό συνάλλαγμα ήταν 15.5 δις € ενώ από τον τουρισμό 9.5 δις €. Για να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα αναφέρω ότι το σύνολο των εξαγωγών της χώρας ήταν λίγο περισσότερο από την ναυτιλία και έφτασε στα 17 δις €.
Μόλις έπεσε η επαναστατική ιδέα της φορολόγησης των κερδών που αποκτούνται στο εξωτερικό από την ναυτιλία έσπευσε ο Βρετανός υφυπουργός μεταφορών Mike Penning, να δηλώσει στον κόσμο της Ναυτιλίας ότι η κυβέρνηση του κάνει όλες της απαραίτητες ενέργειες για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το City του Λονδίνου, αλλάζοντας παλαιότερη προσέγγιση, των εκεί φωστήρων, για αύξηση της φορολογίας. Προφανώς οι Βρετανοί μόλις είδαν ότι άρχισαν να φεύγουν οι ναυτιλιακές πήραν το μάθημα και πλέον θέλουν να μαζέψουν ότι έχει απομείνει από την ελληνόκτητη ναυτιλία στον Πειραιά σε αντίθεση με τους δικούς μας Τσε Γκεβάρα που για να ικανοποιήσουν τον επαναστατικό τους οίστρο θα τους διώξουν με τις κλωτσιές από την χώρα.
Εκτός βέβαια από το συνάλλαγμα υπάρχει και το θέμα με τους 200.000 Έλληνες εργαζόμενους σε σχετικά με την Ναυτιλία επαγγέλματα, που ενώ σήμερα πληρώνονται από τους κακούργους εφοπλιστές με χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον τόσο σκληρά εργαζόμενο κ. Τσίπρα ( έχει βέβαια εμπειρία σε ναυτιλιακά θέματα αφού υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό στους ωκεανούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Μεσογείων) και από την συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, κα Δούρου, μόλις μείνουν άνεργοι, θα προσληφθούν και αυτοί προφανώς στο δημόσιο.
Για το θέμα των ναυπηγείων δεν θέλω να αναφερθώ τώρα αλλά σε επόμενη ξεχωριστή ανάρτηση.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι στην Ελλάδα η επαναστατική βλακεία ταξιδεύει στα γαλήνια νερά της ανοησίας στην πρώτη θέση του πλοίου του κομπλεξισμού.
- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπετόβλακα με περικεφαλαία…είναι ωραίο να παπαγαλίζεις ότι μοιράζει η ΟΝΝΕΔ και το antinews, αλλά τόσο αδαές και μπετοβλακώδες για τον οποιοδήποτε νοήμονα και έστω ικανό να κατανοήσει την πραγματικότητα.
    Δες το report του bloomberg αναφορικά με τα αφορολόγητα 175 δις τα τελευταία χρόνια από τους "πατριώτες" εφοπλιστές.
    Πες μου από τους 375 εφοπλιστές, αν έχει έστω ένας πληρώσεις 1 ευρώ φόρο, ή αν έχει σε ελληνική εταιρεία τα ακίνητα και τα περιουσιακά στοιχεία.
    Πες μου αν οι 60.000 (και όχι οι 200.000 που σου είπαν να γράψεις μπετόβλακα), εργαζόμενοι επηρεάζονται ή επηρεάστηκαν εξαρτώμενα της σημαίας ή της φορολόγησης και όχι απόρροια του καμποτάζ, που οι καλοί κύριοι του συνεταιρικού μνημονίου κατάργησαν.
    Πες μου από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που σου είπανε να πεις, ποιά είναι τα οφέλη όταν αυτά ούτε επενδύονται, ούτε γίνονται μέρισμα, ούτε καν φορολογούνται, αλλά είναι για αγορές σε offshore κατάσταση. Πες μου επίσης πως η εισροή συναλλάγματος διαφοροποιείται απόρροια της σημαίας και του γραφείου.
    Μπετόβλακα, αποδεικνύεις και εσύ ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, και ότι ο μοναδικός σκοπός της συγγραφής ή μάλλον της ανάρτησης άρθρου κάποιου άλλου, δεν είναι για να πείσεις ότι πρέπει να μείνει η μνημονιακή κατάσταση με τους εφιάλτες ξεπουληματίας της πατρίδας μου (όχι σου μπετόβλακα, όχι σου), με αποκλειστικό σκοπό την διαιώνιση των λαμόγιων.
    Και πες μου μετά ότι δεν είναι χειρότερος από τον γνωστό Γκρούεζα της Ελληνικής ταινίας…..

  2. Mpetovlaka oute ena ploio den ftiaxnoun edw ola stin Germania kai Kina ta ftiaxnoun kai nai na plirwsoun kai autoi forous opws emeis tosa xronia pou ola tzampa ta exoun kai meis douleuoume gia na trefodai autoi auta apo tis 17 Iouniou to vradi telos kommatoskilo tis ND

  3. Έυγε μπετόβλακα φαίνεται οτι κατέχεις άριστα το οικονομικό καθεστώς της ναυτιλίας!!!!!!!! Είπαμε είναι πολύ δύσκολό τα πρόβατα να δούν την πραγματικότητα ……… απλά τους αρέσει να βελάζουν και να επιδοκιμάζουν τύπους σάν τον δικό μας επαναστάτη ΤΣΕ!!!!!!! ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΣΕ… ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ:::::::

  4. s-spinos:
    Μπετόβλακα τα παράβολα που πληρώνουν οι μετανάστες για την άδεια παραμονής τους στη χώρα μας είναι σε διπλάσιο μέγεθος από το υποτιθέμενο συνάλλαγμα που φέρνουν στη χώρα μας οι εφοπλιστές.
    Ψάχτω λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο, και μη μας ζαλίζεις με την γκεμπελική προπαγάνδα της ΝΔ.

  5. Ακόμα και ο αδαής περί οικονομικών μπορεί να καταλάβει ότι η υψηλή φορολογία δεν ευνοεί την ανάπτυξη, δεν θέλω φορολογία ,θέλω μέτρα για ανάπτυξη, θέλω ναυτιλία ξανά πρώτη !θέλω εργοστάσια και βιοτεχνίες στήν Ελλάδα χωρίς λαμόγια και χαραμοφάηδες συνδικαλιστές!!!!! Δεν θέλω 8ώρο αλλά εργασία ελευθερή να δουλεύει οσο θέλει κανείς!!!!!δεν θέλω δημόσιο των 750.000 αλλά μικρότερό και πιό οργανωμένο !!!!!δεν θέλω υποχρεωτική μόρφωση αλλά παιδεία!!!!! θέλω Ελλάδα με μετανάστες νόμιμους και ελεεγχόμενους και όσους αντέχουμε σαν χώρα!!!!!Θέλω δημοκρατία και όχι οχλοκρατία!!!!!! θέλω έργα και όχι λόγια !!!!!! μάλλον ζητάω πολλά!!!! ο μπετόβλακας έχει δίκιο αλλά δεν μπορείτε να δείτε πιο μακρία απο το ατομικό συμφέρον…. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ !!!!!ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΥΚΟΙ!!!!! ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΓΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ!!!!!!

  6. Επίκαιρε… ακόμη και ο δικός σου είναι προς αυτη την κατεύθυνση.ως υπουργος ναυτιλιας το υποστηριζει με παθος και με ιδιαιτερο ζηλο. Και στην διακαναλικη το ιδιο υποστηριξε και εκανε και ιδιαιτερη μνεια σε αυτους γιατι πραγματι συνεισφερουν οικονομικα στην χωρα ακομη και χωρις φορους. Οποιος θελει να το αντιληφθει το καταλαβε. Ειναι και αυτοι στο κινημα… δεν πληρωνω!!!χααχαχαχαχαχαχα

  7. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ……ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ….ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ? ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ? ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ? ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ? ΕΧΟΥΝ 58 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ 48 Η 38 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ ? ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΕΣΗ ΤΟΥ 1821 ΟΙ ΜΙΑΟΥΛΗΔΕΣ ,ΚΑΝΑΡΗΔΕΣ ,ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΕΣ ΚΛΠ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ….Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ? ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΝΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΝΔ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ? …… ΑΚΟΥ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ , ΤΟ ΣΤΗΨΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ , ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ …..ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ……

  8. Εγω λεω φιλε μου spine για να αυξησουμε τα εσοδα της χωρας να αγνοησουμε τελειως τη ναυτιλια τη βιομηχανια και οτιδηποτε αλλο και να το ριξουμε στους μεταναστες, μιας και μας αφηνουν τοσα πολλα απο τα παραβολα…να δω τι αλλο θ´ακουσω σ´ αυτο το blog? επισης αγαπητη κα Velutela με τον ΙΦικρ´ατη εχετε καποια συγγενεια.???????

  9. Biki ise kai si kommatoskulo tis ND apo oti exw katalavei se ligo ta xeirotera erxodai kai min paraponethis katholou oute na pas sto Sydagma na diamartyrithis giati monoi sas valate ta xerakia sas kai vgalate ta matakia sas alla emeis i ipoloipi ti ftaime na mas parete sto laimo sas kai s epliroforo oti o Amyras to dilwse stin ekpompi tou skai autopsia me ton Sroiter oudemia sxesi exei me ton SYRIZA kai to DIKI kai na kseris oti an twra ginoun ekloges na ise sigouri oti o SYRIZA tha parei 45% kai 2 komma tha evgaine i X.A

  10. s-spinos:
    Γιατί απλούστατα, Μπετόβλακα και ΒΙΚΥ, όπως λέει και ο Epikairos πιο πάνω, από αυτό που εσείς λέτε ναυτιλιακό συνάλλαγμα εντός της χώρας δεν μένει ούτε ένα ευρώ, και για αυτό σας είπα ότι τα παράβολα των μεταταναστών είναι υπερδιπλάσια των φόρων που δέν πληρώνουν οι εφοπλιστές.
    Και δυστυχώς για σας,… η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί… Καί αυτό κάνετε,ψάχνετε να βρείτε ψέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog