Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θα σεβασθούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα, λέει το ΔΝΤ

- Advertisement -

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέφυγε να αναφερθεί σήμερα στις ελληνικές εκλογές, ενώ δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση της Ελλάδας με την Ουγγαρία, όπου η χρηματοδότηση του Ταμείου προς την χώρα σταμάτησε μετά από διαφωνίες στην εφαρμογή του προγράμματος…

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις ερωτήθηκε για την επόμενη ημέρα των εκλογών και για το τι θα γίνει εάν αναδεχθεί κάποιο κόμμα που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να καταγγείλει το Μνημόνιο.

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Να σεβασθούμε τις εκλογές και τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα. Όταν θα υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση θα συζητήσουμε μαζί της», δήλωσε ο κ. Ράις, ο οποίος δεν απήντησε ξεκάθαρα στο εάν το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να επαναδιαπραγματευθεί το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Σε έμμεση ερώτηση για το εάν στην Ελλάδα θα μπορούσε να ισχύσει ότι και στην περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου μετά από διαφωνίες επί του δημοσιονομικού προγράμματος ανεστάλησαν οι διαπραγματεύσεις της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεκόπη η χρηματοδότηση ο κ. Ράις απέφυγε να υιοθετήσει την σύγκριση. Τόνισε ωστόσο πως τους τελευταίους μήνες η Ουγγαρία επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών με το ΔΝΤ.

Τέλος, ερωτηθείς για την Κύπρο ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί κανένα αίτημα για χρηματοδοτική συνδρομή προς την χώρα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog