Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λουτράκι-Άγιοι Θεόδωροι:Άρθρο καταπέλτης για Δέδε(Μίτε)από Σπύρο Νικολάου!

- Advertisement -

Σπύρος Νικολάου

Είναι πολλές μέρες τώρα που έφταναν πληροφορίες στο lb για ενδεχόμενο εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των δυο αντιδημάρχων από τους Αγίους Θεοδώρους(Σ.Νικολάου-Δ.Δέδες(Μίτε).Γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο αιρετών δεν ήταν και οι καλύτερες και να που όλα τα παραπάνω έγιναν πραγματικότητα με το άρθρο καταπέλτη του Σπύρου Νικολάου…

Δημήτρης Δέδες(Μίτε)

όπου ζητεί από τον δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη την άμεση απομάκρυνση του αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε(Μίτε).Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα των Αγίων Θεοδώρων ”Ελεύθερο Βήμα” και αποτελεί όπως θα διαβάσετε παρακάτω την οριστική ταφόπλακα των σχέσεων των δυο αιρετών…








 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τους τελευταίους μήνες , από πολλές πλευρές, καλλιεργείται στους Αγίους Θεοδώρους η εντύπωση ότι η περιοχή αδικείται, παραγκωνίζεται και εγκαταλείπεται από τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του κεντρικού Δήμου κι έτσι καταρρέει πνιγμένη στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ζητήματα όπως, καθυστερημένη αποκομιδή των σκουπιδιών , εντός σχεδίου πόλεως και κυρίως στις περιοχές πάνω από τη νέα Εθνική Οδό.
Η αδυναμία άμεσης αντικατάστασης λαμπτήρων στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού και η έλλειψη καθαριότητας και τάξης στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης ( πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, δρόμους) αναδεικνύονται έντεχνα και αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης , αντίδρασης και σκληρής κριτικής από μερίδα κατοίκων, φορέων της πόλης και ακόμα και αιρετών της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου προς τη Δημοτική Αρχή.
Εάν προσθέσουμε στα παραπάνω και το πρόβλημα της ύδρευσης, που διαχρονικά αντιμετωπίζουν περιοχές επάνω από τη νέα εθνική οδό, δικαιολογημένα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει σαν προβληματική την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων .
Αντικειμενικά , όμως.
Είναι δυνατό να καταρρεύσει και να απαξιωθεί μια περιοχή, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν κάποιοι, σε διάστημα έξι, δώδεκα ή δεκαεπτά μηνών και να ευθύνεται η νέα Δημοτική Αρχή, όσο κι αν είναι ανίκανη;
Ποιο λόγο θα είχε η νέα Δημοτική Αρχή και πως θα μπορούσε μέσα από τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του κεντρικού Δήμου να εγκαταλείψει τους Αγίους Θεοδώρους και να ευνοήσει το Λουτράκι, όπως υποστηρίζεται, όταν μάλιστα στους πέντε Αντιδημάρχους οι δύο είναι Αγιοθεοδωρίτες;
Έχει νόημα να συγκρίνουμε το Λουτράκι με τους Αγίους Θεοδώρους, όταν εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει τεράστια διαφορά στις υποδομές;
Η προσωπική μου άποψη σχετικά με την άσχημη κατάσταση της καθημερινότητας στους Αγίους Θεοδώρους είναι ότι αυτή οφείλεται σε δύο παράγοντες.
Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι ολόκληρη η περιοχή στο τέλος του 2010 βρισκόταν σε διάλυση με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Αγίων Θεοδώρων. Και έτσι παραδόθηκε στην νέα Δημοτική Αρχή την 1-1-2011.
Πώς είναι δυνατόν να λησμονήσουμε την κατασπατάληση των πόρων σε λάθος επιλογές καθώς και την ανυπαρξία έργων υποδομής που είχαν αρχίσει ακόμα από τις αρχές του 2000! Όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η επέκταση σχεδίου πόλης, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, ο έλεγχος των βιομηχανιών, η εξασφάλιση ποσοτήτων πόσιμου νερού κ.λ.π.
Ποιος αμφιβάλλει πλέον σήμερα ότι η οκταετία της Δημαρχείας Σοφία ήταν αποτυχημένη και καταδίκασε την περιοχή σε μαρασμό και καθυστέρηση, μολονότι εισέρρευσαν μεγάλα ποσά στα ταμεία του τότε Δήμου Αγίων Θεοδώρων ( πράσινος χώρος) και υπήρχε μεγάλος αριθμός προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου;
Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι απόρροια μιας συγκεκριμένης νοοτροπίας και ενός τρόπου λειτουργίας των αιρετών της τελευταίας οκταετίας του πρώην Δήμου Αγίων Θεοδώρων που στηριζόταν στο δόγμα: « ο καθένας δημιουργεί το δικό του καπετανάτο, επιλέγει ελεύθερα το πεδίο παρέμβασης και αποσπασματικά, χωρίς στρατηγική και κεντρικό σχεδιασμό εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα , που ανταποδοτικά του εξασφαλίζουν ψήφους για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ώστε να είναι κάθε φορά μέσα στο ΄΄παιγνίδι΄΄ ανεξάρτητα από προγράμματα και αρχηγούς εκλογικών Συνδυασμών.
Σε αυτή τη λογική ήταν οι προσπάθειες του νυν τοπικού Αντιδημάρχου και κάποιων άλλων, όχι λίγων, που με αστεία επιχειρήματα και παιδαριώδεις αναλύσεις προσπαθούσαν να κρατήσουν αυτόνομους, στην διαδικασία συνένωσης των Δήμων με βάση τον Καλλικράτη, τους Αγίους Θεοδώρους και έτσι να εξασφαλίσουν ένα ρόλο για τον εαυτό τους.
Η νέα Δημοτική Αρχή του διευρυμένου Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κατάφερε να αλλάξει την κρατούσα νοοτροπία στους Αγίους Θεοδώρους και να δημιουργήσει άλλες προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει βελτίωση;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Και αυτό γιατί τοποθέτησε υπεύθυνο τοπικό Αντιδήμαρχο τον εμπνευστή της νοοτροπίας και του τρόπου λειτουργίας της οκταετίας , που μαζί με κάποιους άλλους οδήγησαν τον τότε Δήμο Αγίων Θεοδώρων σε ξέρα.
Άρα ο ίδιος τρόπος λειτουργίας του Τοπικού Αντιδημάρχου με την προκλητική συμπεριφορά και αλαζονεία, και με την ανοχή του σημερινού Δημάρχου δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει λύσεις στα ήδη οξυμένα προβλήματα τις καθημερινότητας στους Αγίους Θεοδώρους, ούτε με την νέα Δημοτική Αρχή.
Μπορεί να είναι μία σοβαρή δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού και η αδυναμία πρόσληψης νέου. Μπορεί να είναι γεγονός ότι οι πόροι του διευρυμένου Δήμου είναι περιορισμένοι. Αλλά και όταν ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρχαν αυτοί οι παράγοντες, ίδια και χειρότερη δεν ήταν η καθημερινότητα στους Αγίους Θεοδώρους; Όσοι δεν διαθέτουν επιλεκτική μνήμη θα το βεβαιώσουν.
Κι όμως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι διαφορετική και τα προβλήματα της καθημερινότητας θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν αποφασιστικά με τον τρόπο που υποστήριξα από τις πρώτες μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής.
  1. Γνωρίζοντας τις ιδιομορφίες της τοπικής κοινωνίας και τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων υποστήριξα στην Εκτελεστική Επιτροπή ότι δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί Τοπικός Αντιδήμαρχος στους Αγίους Θεοδώρους. Δεν εισακούστηκα. Όμως επιβεβαιώθηκα.
  2. Διαπιστώνοντας την έλλειψη προσωπικού και γνωρίζοντας τον τρόπο εργασίας και την αποδοτικότητα αλλά και το μέγεθος των προβλημάτων της καθημερινότητας, υποστήριξα ότι όλο το τεχνικό προσωπικό των συνεργείων των πρώην Δήμου Αγίων Θεοδώρων θα έπρεπε να μεταφερθεί κεντρικά και το πλάνο δράσης να γίνεται με βάση τις ανάγκες του Δήμου, επιτελικά. Δεν θα είχε εμφανισθεί ποτέ η εντύπωση ότι τάχα το Λουτράκι παραγκωνίζει και αδιαφορεί για τους Αγίους Θεοδώρους. Αντέδρασε ο Τοπικός Αντιδήμαρχους γιατί αντιλήφθηκε ότι αποδυναμώνεται η επιρροή του και χάνει το καπετανάτο. Δεν εισακούστηκα και πάλι. Όμως επιβεβαιώθηκα.
  3. Γνωρίζοντας τα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης και γενικά της υδροδότησης, υποστήριξα ευθύς εξαρχής ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Π. ( Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου-Περαχώρας) πρέπει να ενσωματώσει την ύδρευση των Αγίων Θεοδώρων , να δώσει βιώσιμες λύσεις και να ξεμπλοκάρει το μεγάλο ζήτημα του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού . Και πάλι αντέδρασε ο τοπικός Αντιδήμαρχος προφανώς για τους ίδιους λόγους. Και πάλι δεν εισακούστηκα, όμως επιβεβαιώθηκα , γιατί τώρα με νόμο πρέπει να γίνει η ενσωμάτωση της ύδρευσης των Αγίων Θεοδώρων στην Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Π.
Είναι φανερό ότι η διαφωνία μου με τον τρόπο λειτουργίας και τις πρακτικές του Τοπικού Αντιδήμαρχου είναι κάθετη.
Για δεκαεπτά μήνες η αντίδραση μου, οι διαφωνίες μου και οι ενστάσεις μου για την δράση του Τοπικού Αντιδημάρχου στους Αγίους Θεοδώρους με τα αρνητικά αποτελέσματα εκφράστηκαν και παρέμειναν στα πλαίσια των οργάνων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, της παράταξης, αλλά και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με τον Δήμαρχο.
Ήλπιζα ότι οι νέες δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε σαν Δημοτική Αρχή θα μας προβλημάτιζαν και θα μας έκαναν να ξεπεράσουμε παλιές και παρωχημένες νοοτροπίες , για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις νέες προκλήσεις για το συμφέρον της περιοχής και των δημοτών μας.
Όμως, διαπίστωσα ότι τέτοια αλλαγή , στην κατεύθυνση που προανέφερα , δεν υπήρξε στους Αγίους Θεοδώρους.
Σήμερα, τώρα. Ήρθε η ώρα του Δημάρχου. Πρέπει να καταλάβει ότι οι Άγιοι Θεόδωροι δεν αντέχουν άλλο παλιές και αποτυχημένες συνταγές. Είναι αποκλειστικά στο χέρι του να παρέμβει, να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται για να αναστραφεί το κλίμα.
Προσωπικά, δεν του δίνω κανένα περιθώριο. Δεν δικαιούμαι να επιτρέψω σε κανένα Δήμαρχο να πειραματίζεται ή να άγεται και να φέρεται από λαθεμένες επιλογές του, που βλάπτουν σοβαρά το χωριό μου.
Τον καλώ τώρα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να πάρει τις αποφάσεις του. Από πλευράς μου δεν υπάρχει άλλη ανοχή.



ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αντιδημάρχος Πολεοδομίας-Τ.Υ.
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Na mas peis ti exeis kanei esy gia ton agiothodora k. nikolaoy.an den itan o myte me tin paroysia toy pantoy oyte nero tha eixe to xwrio.olo froy froy kai arwmata eisai.gia pes mas pote asxolithikes me ta provlimata esy toy xwrioy pote exeis paei ena prwi sto amaxostasio toy dimoy den xereis kan ti ergazomenoys exei to xwrio!!!sto voyno poses fores exeis paei?kamia lampa exeis allaxei?kana stolismo exeis kanei?tipota olo volta kai froy froy…

  2. κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας πείτε το τρόπο αντίδρασης του κ.Δημάρχου,όταν κατ'ιδία του έθεσες τα προβλήματα που μας περιγράφεις για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.Αυτό το λέγω,γιατί εσύ, στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα της πρώην ΔΑΕΤ,είπες με κατηγορηματικό τρόπο ότι για αντίστοιχα και ενδεχομένως ποιό σοβαρά θέματα της εταιρείας ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε εγκρίνεις τις ενέργειες του κ.Δημάρχου και προέδρου της εταιρείας και έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη σ'αυτές.Το ερώτημα είναι γιατί για ποιό εύκολα θέματα καθημερινότητας ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ κ.Αντιδήμαρχε;;;Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;;;Μήπως αυτό το κάτι άλλο λέγεται να ηγηθείς συνδυασμού,δημιουργώντας δυνάμεις υποστήρηξης δια μέσου των εκπροσώπων των οικιστών,όπου δημοσιοποίησες και την σχετικά επιστολή σου;;;Βγες ευθέως κ. Αντιδήμαρχε και πες τα πράγματα με το όνομά τους,γιατί διαφορετικά θα κριθείς ότι κινείσαι από προσωπικά πολιτικά ελλατήρια..ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ……

  3. θεωρω οτι ο Σπυρος Νικολαου αποτελει κοσμημα για το Δημο και μαζι με το Μουζακη αποτελουν τον μοχλο κινησης του Δημου.Αυτοι αλλωστε ειναι και οι αντιδημαρχοι τους οποιους σεβονται και στην αντιπολιτευση και αυτο δεν ειναι τυχαιο.

  4. ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΑΔΙΚΑ …. ΟΛΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ , ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ !!!!!!!!!!! Α Κ Λ Α Φ Τ Ο Ι !!!!!!!!!!!!!

  5. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ…..ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ……….
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 18 ΜΗΝΕΣ????????
    ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ …ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ
    ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΤΕ???
    ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ…ΟΛΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ
    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΘΕΣΑΤΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΕΣΕΙΣ Η Ο ΔΕΔΕΣ{ΜΙΤΕ{???
    Ε..ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ….ΤΙΠΟΤΑ(ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΤΕ)
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ…..
    ΕΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΤΟΝ ΜΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ??????ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΙ ΨΥΧΟΓΙΟΙ???????
    ΓΙΑΤΙ ΟΜΙΤΕ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ…ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΣΤΑΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΠΗΓΑΤΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΙΣΩ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!
    ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΟΙ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ

  6. Μάζεψέ τους Δήμαρχε γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
    Δεν είναι εικόνα αυτή που βγαίνει προς τα έξω.
    Σου τα έχω πει και προσωπικά.Κάνε κάτι τώρα πριν είναι πολύ αργά. Δεν πάει άλλο.
    Κ.Μ.

  7. TΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ….
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ….ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ- ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΙ…
    ΚΑΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ?????????????

  8. Ο ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????????????ΑΚΟΥΕΙ??????
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ….ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ.
    ΤΟ ΜΙΣΑΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ….ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑΠΕΙΤΕ?

    ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΥ ΑΚΟΥΤΕ…ΒΛΕΠΕΤΕ ???????????????????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog