Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μαρινόπουλος εξαγοράζει το ποσοστό της Carrefour στην Ελλάδα

- Advertisement -

Στην εξαγορά ολόκληρου του μεριδίου της γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, προχωρά ο όμιλος Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα…

«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Με αυτό τον τρόπο, η Μαρινόπουλος θα καταστεί η αποκλειστική δικαιοδόχος (franchisee) της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Η γαλλική αλυσίδα ανακοίνωσε πως η έκτακτη επιβάρυνση από την πώληση του ποσοστού της θα ανέλθει σε 220 εκατ. ευρώ.
«Η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος, Λεωνίδας Μαρινόπουλος.
Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.

*ethnos.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βλέπω να γίνεται "γλέντι" τύπου "Ατλάντικ" : πάλι οι κακοκοιρηδες οι υπάληλλοι θα την πληρώσουν…….παρεπιπτόντως,ο Ομιλος Μαρινοπουλου,ειχε "απορροφήσει" το μεγαλυτερο μερος kai των πρωην DIA,τα οποια χρησιμοποιει με την επωνυμια "carrefour express"……To θέμα ειναι,πως αυτοι κονομάνε και απο την αλλη μερια,μερικές χιλιαδες ακομη εργαζομενων,θα βρεθουν συντομα στον δρομο παλι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog