Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προπαγάνδα που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς

- Advertisement -

Οι Γερμανοί παίζουν τα «ρέστα» τους δύο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση με σκοπό να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα…
Η γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland, παρεμβαίνοντας με ωμό τρόπο στα εσωτερικά της χώρας μας, έφτασε να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της κεντρικό άρθρο, γραμμένο στα Ελληνικά (!) με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό», και υπότιτλο «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους» και φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Και επειδή ελάχιστοι Γερμανοί γνωρίζουν Ελληνικά, είναι προφανές ότι οι προπαγανδιστικές αυτές συστάσεις απευθύνονται ξεκάθαρα στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Πρακτικές, δηλαδή, που θα τις ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς.

Ο κάθε Έλληνας είναι ελεύθερος, φυσικά, να ψηφίσει ό,τι θέλει στις μεθαυριανές εκλογές με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της οικογένειας του. Είναι ανεπίτρεπτο, όμως, οι Γερμανοί να μάς κάνουν τέτοιου είδους συστάσεις! Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους. Πιο ξεκάθαρη δε γίνεται…

Ακολουθεί το άρθρο:

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πω,πω τι λέτε τώρα!
    Έχει τρελαθεί ο Έλληνας, ο κουτοπόνηρος βαλκάνιος να διαβάζει με τον πρωινό του φρέντο τους Financial times και τον Economist.
    Εκατοντάδες χιλιάδες εξαγριωμένοι Έλληενς (σωστή γραφή) απείλησαν τους Γερμανικους FT ότι θα διακόψουν τις συνδρομές τους αν αυτοί δεν σταματήσουν να επεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
    Άλλωστε το δικαίωμα να λένε στους Έλληνες τι να ψηφίσουν έχουν μόνο Έλληνες δημοσιογράφοι (της επιλογής μας πάντα) και ο Αμβρόσιος. Αν ο Εconomist πει '' ψηφίστε π.χ ΝΔ" αυθαιρετεί, αν ο Κουρής πει "ψηφίστε π.χ Σύριζα" είναι ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
    Με αυτή τη λογική το κάθε μπινελίκι των ελληνικών εφημερίδων στον Μπους,στη Μέρκελ,στον Πούτιν κ.λ.π θα μας είχε εξαφανίσει -στη χειρότερη- από την υδρόγειο ή θα είχαμε μαζέψει πιο πολλές καταδίκες και από τον Πάσσαρη -στην καλύτερη- από τα διεθνή δικαστήρια.
    Στο εξωτερικό είναι σύνηθες φαινόμενο οι εφημερίδες να παίρνουν επισημα θέση πριν τις εκλογές σε οποιοδήποτε χώρα του πλανήτη. Λυπάμαι αν σας το χαλάω.

    Κάντε ορισμένοι μια προσπάθεια να ξορκίσετε τη γραφικότητα. Όχι μόνο σας διαβάζουν αλλά ζουν αναμεσά σας και Έλληνες Πολίτες της Ευρώπης.

  2. ΠΑΝΘΗΡΑ…..αυτό που θεωρείς συνωμοσία στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο ονομάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Για να καταλάβεις το μέγεθος της υποκρισίας και της δημαγωγίας έως και ο Σαμαράς και η Διαμαντοπουλου (να χ@σω τις ευρώπες σου κυρά μου) επιτέθηκαν στο δημοσίευμα. Οχι γιατί κάτι τρέχει στα γύφτικα αλλά γιατί έσκασε παραμονή εκλογών.
    Στην ουσία συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει το άρθρο.
    Εδώ η διαλυμένη ελευθεροτυπία (η εφημερίδα που σημάδεψε τα εφηβικά μου χρόνια πριν πάρει το δρόμο της απόλυτης απαξίωσης και ξεφτίλας) θυμήθηκε να κυκλοφορήσει ξανά παραμονή εκλογων για να μου προτείνει να ψηφίσω Σύριζα χαχαχαχα!
    Αλλά αν πραγματικά νομίζουμε ότι ένα ξένο ή ελληνικό δημοσίευμα προτροπής ψήφου θα επηρεάσει τη δική μου ή τη δική σου ψήφο, ε τότε ας μετακομίσουμε ομαδικώς σε κανένα αφρικάνικο δάσος να ζούμε πάνω στα δέντρα.
    Με λίγα λόγια , επειδή το κούρασα. Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα.
    ο 1.03 π.μ

  3. Τη δική μου ή τη δική σου σίγουρα όχι , αλλά δεν ψηφίζουμε μόνο εμείς …

    Για μένα ελευθεροτυπία είναι η ελεύθερη έκφραση της γνώμη σου και όχι η προπαγάνδα η τρομοκρατία ο εκβιασμός οι απειλές η νουθεσία σε ένα λαό , αυτό με συγχωρείς δεν είναι ελευθεροτυπία .

    Τα στούκας και τα μεσερμιτ την ίδια "ελευθεροτυπία" έριχναν με φυλλάδια στις χώρες που χτύπαγαν …

    Τέλος πάντων όπως είπες πολύ το κουράσαμε ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

  4. Ας το κουράσω άλλο λίγο γιατί κάτι δε μου κάθεται καλά , αν κατάλαβα καλά μάλλον έχεις ζήσει έξω και ίσως έχεις θαμπωθεί , θεωρείς τον "δυτικό , πολιτισμένο κόσμο" .

    Πολιτισμός Έλληνα Πολίτη της Ευρώπης είναι λέξη μεγάλη , ο δυτικός πολιτισμένος κόσμος όπως τον αποκαλείς φίλε μου καταρρέει γιατί δεν έχει επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά το χρήμα , γιατί του λείπει αυτό ακριβώς που νομίζεις ότι έχει.

    Του λείπει ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και του περισσεύουν πολύ άσχημα πράγματα τα οποία αρχίζει και στρέφει και προς τον εαυτό του προς τους πολίτες του , ίσως μια μέρα θυμηθείς αυτό που σου λέω και το αντιληφθείς .

    Ελλάδα , Πορτογαλία , Κύπρος , Ισπανία , Ιταλία , Γαλλία …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog