Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πόρισμα ΣΔΟΕ για Θέμο Αναστασιάδη: Να δώσει εξηγήσεις για τα 3,3 εκατ. ευρώ

- Advertisement -

Την κλήση του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη προκειμένου να αποδείξει «την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσης των χρημάτων, είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις, είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο με ειδική διάταξη, προκειμένου αυτό να μην φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της χρήσης κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση»…

ζητά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που αποκαλύπτει το avantipopolo.gr.

Πρόκειται για 3.360.540,95 ευρώ που δεν έχουν δικαιολογηθεί. Υπενθυμίζουμε το ιστορικό…
της «υπόθεσης Αναστασιάδη»: το 2007 ο εκδότης κατέθεσε συνολικά 4.973.500 ευρώ σε λογαριασμούς του στην BNP PARIBAS, ισχυριζόμενος ότι προέρχονται από την πώληση μετοχών του της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη. Όμως από την Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Τράπεζας «δεν επιβεβαιώθηκε η πώληση της εφημερίδας στο γνωστό εφοπλιστή» και του ζήτησε επιπλέον στοιχεία. Ο Θ. Αναστασιάδης κατέθεσε στις 23-1-2008 υπόμνημα λέγοντας ότι τα χρήματα που κατέθεσε στην BNP PARIBAS προέρχονται «από ήδη φορολογημένα εισοδήματά του».

Όμως το Γραφείο Οικονομικών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στις 7-2-2008 ζήτησε από τον ΣΔΟΕ να ελέγξει την υπόθεση. Ο έλεγχος απέδειξε ότι, σύμφωνα με τα έγγραφα και τα στοιχεία που είχε ο Θ. Αναστασιάδης, από τα 4.973.500 ευρώ που κατέθεσε ο εκδότης τα 3.360.540,95 ευρώ ουσιαστικά δεν δικαιολογούνται. Επίσης «δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί η προέλευση του εν λόγω χρηματικού ποσού».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog