Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Είναι ακριβός προορισμός η Ελευθερία !

- Advertisement -

Η χώρα δεν είναι «Βίλα Αμαλία». Δεν είναι ΜΚΟ. Δεν είναι ινστιτούτο του Άκη. Δεν είναι μονοπύθμενο κωλοκάναλο. Δεν είναι το λύκειο του Αλέξη. Δεν είναι «Στέκι Μεταναστών». …

Δεν είναι λέσχη μπριτζ για νεοφιλελεύθερους χατζηβάτηδες, που στέλνουν δουλικές επιστολές στους Αλαμανούς. Η χώρα, η Πατρίδα, που ΄χει στα θεμέλια της ζυμωμένο το αίμα και τον ιδρώτα των γονιών και των παππούδων μας, είναι το μόνο μας σπίτι στον κόσμο. Δεν έχουμε άλλο.

Δεν είναι παιδική χαρά για χαζογκόμενες που την είδαν «επανάσταση», ούτε για βυσματίες σκονάκηδες, που κάνουν χαρτοπαικτικές μπλόφες με το μέλλον των παιδιών μας. Δεν είναι κουρελόπανο η Ελλάδα, για να σκουπίζουν τα παπούτσια τους ανεπάγγελτοι μπούληδες με βρώμικο μάτι. 

Εδώ είναι κράτος, τόπος των Ελλήνων. Θέλει Φύλακες, άγρυπνους. Θέλει εργάτες ακάματους, του παρόντος και του μέλλοντος της. Με σχέδιο, επιμονή. Ανθρώπους που θα μετέχουν του Ελληνικού Τρόπου, θα βουρκώνουν στον Ύμνο της. Ταγούς που θα στέκονται προσοχή μπροστά στα σύμβολα και τους ήρωες της. Όχι καψούρηδες των απρόσκλητων κατσαπλιάδων, των σκοπιανών φασιστών και των νεοοθωμανών γενοκτόνων. Όχι φιλιππινέζες των σορτάκηδων της πληθωριστικής δραχμής. Θέλει αγέρωχους αλλά και μυαλωμένους. Που να αντιλαμβάνονται το διεθνές περιβάλλον. Να φτιάχνουν ωφέλιμες συμμαχίες για την χώρα, όχι να την εξωπετάνε στο περιθώριο. Θέλει θαρραλέους διεκδικητές, όχι ψευτόμαγκες που κάνουν σέρβις στη διαπλοκή, τους ξένους γύπες της δραχμής και «σχέδια» πάνω σε χαρτοπετσέτες.

Η θέση μας είναι στο ευρώ και στην Ευρώπη, όχι στο ιδεοληπτικό υπερπέραν των αριστεριστών τζογαδόρων και των «δεξιών» σκιντζήδων. Άμα τους αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια, να στρώσουν κουβέρτα και να παίξουνε μπαρμπούτι. Αλλά με το δικό τους μέλλον. Όχι το δικό μας και των παιδιών μας, όχι με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Να πάρουνε την πάρτη τους και να την παίξουνε μονά – ζυγά, άμα τους κάνει κέφι. Έτσι κι αλλιώς, μια ζωή στη διατίμηση ήταν. Ψευτοπροοδευτικοί, επιχορηγημένοι, παίζουν «επανάσταση» κι «αντάρτικο», όπως παίζουν Farmville. Ας κάνουν like ο ένας στον άλλο, για τις αλληλοσυγκρουόμενες κουλαμάρες που ξεφουρνίζουν, όχι όμως και να κάνουν κυβερνητική πολιτική ότι κατεβάζει η ράστα γκλάβα τους, ή όταν φαντασιώνονται πως είναι η μετενσάρκωση του Νετσάγεφ ή του Τρότσκυ.

Ούτε μπορεί η Πατρίδα να περιμένει να μάθουν στην καμπούρα της οι κάθε απόχρωσης τυχοδιώκτες πως είναι ο πραγματικός κόσμος.

Την Κυριακή, αδέρφια, δεν κάνουμε την πλάκα μας, ούτε πάμε για να ξεχαρμανιάσει ξανά η δίκαιη τσαντίλα μας. Το ‘παμε, το δείξαμε. Παρελήφθη η πανταχούσα. Την Δευτέρα όμως, πρέπει ν’ αρχίσουμε να συμμαζεύουμε το μόνο σπίτι μας πάνω στον κόσμο. Ας μην το αφήσουμε κι άλλο με ξεχαρβαλωμένες πόρτες και σπασμένα παράθυρα. Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο. Λύκοι στέκουν στο κατώφλι της χορταριασμένης αυλής μας. Το κόκκινο κι ανυπόμονο μάτι τους είναι πάνω στα παιδιά μας.

Την Δευτέρα πρέπει η Πατρίδα να έχει ηγεσία, που θα αγωνιστεί για να γίνουν όσα δεν έγιναν. Ασφάλεια, ανάπτυξη, δουλειά. Να γίνουμε επιτέλους το κράτος που άρχισε να χτίζει κι ονειρευόταν ο Ιωάννης Καποδίστριας. Είναι ακριβός προορισμός η Ελευθερία αλλά αξίζει τον κόπο.

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ.ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.ΜΑΥΡΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ,ΦΛΟΓΙΔΑ κλπ. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

  2. Ηρέμησε φαήλο , 40 χρόνια λόγια ,κουλαμάρες και λύκοι λυμαίνονταν τη χώρα σου , και ο λύκος τη προβιά του δεν την αλλάζει φαήλο …

  3. Και μετά είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο κι ο προπαγανδιστής του LB… "Λύκοι στέκουν στο κατώφλι της χορταριασμένης αυλής μας. Το κόκκινο κι ανυπόμονο μάτι τους είναι πάνω στα παιδιά μας." Αυτό το κείμενο δηλαδή του κ. Κρανιδιώτη, ΔΕΝ είναι επιθετικό, ΔΕΝ είναι προπαγάνδα, δεν στοχοποιεί παρατάξεις και ιδέες, ΔΕΝ επηρεάζει;;;; αρκεί να μην βρίζει και να μην γράφει πουθενά τη λέξη Γ@*&@$ΣΤΕ και κάποιοι από τους αναγνώστες του LB νιώθουν ικανοποιημένοι και ασφαλείς με αυτά που διαβάζουν, έτσι;;; και δεν προσβάλλονται… η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο… τώρα κατάλαβα ότι τους περισσότερους δεν τους ενοχλούν τελικά τα μπινελίκια και η "διάβρωση των ηθών" και καλά, αλλά οι φιλελεύθερες ιδέες που εκφράζονται… εγω θα 'μαι εδώ πάντως, όσο μου το επιτρέπουν οι δημιουργοί του blog και δεν με διώχνουνε, να γράφω σκέψεις που μιλούν για την ένωση όλων των λαών κάτω από κοινά συμφέροντα και όμορφες κι αποδεκτές από πολλούς αξίες…φίλοι μου αναγνώστες, καθωσπρεπισμοί, συντηρητικές απόψεις και ψευτο – ηθικές αξίες δεν έχουν θέση μέσα στα μυαλά μας, αν θέλουμε όντως να εξελιχθούμε σε κάτι όμορφο και δίκαιο… το μόνο με το οποίο συμφωνώ με αυτό το κείμενο είναι αυτό το σημείο, με μια δική μου μικρή προσθήκη: "Λύκοι κοστουμαρισμένοι με την προβιά του πατριώτη – σωτήρα, στέκουν στο κατώφλι της χορταριασμένης μας αυλής…"

  4. ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο KACHARAVA; ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΡΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟ; ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ; ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΡΥΦΟΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ… ΜΗΠΩΣ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ LOUTRAKIBLOG…..

  5. 12:15,μπήκες στον κόπο να δεις ποιός είναι ο Timur Kacharava ;;;…κι αν δεν σου αρέσουν οι μουσικές,οι αναρτήσεις και οι ειδήσεις του,μπορείς να κάνεις κάτι πολύ εύκολο…να μην τον διαβάζεις…και να μας στείλεις μιά λίστα με τις "σωστές" μουσικές,ειδήσεις και αναρτήσεις που θέλεις να βλέπεις,για να σε ικανοποιήσουμε…

  6. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααα… τώρα το είδα αυτό… πλάκα με κάνετε έτσι; είχα να γελάσω τόσο, από την περίφημη ατάκα του Alex που λέει: "μήπως την τράβηξαν να εκτελεί πλάγιο;;;" ξέρει εκείνος… κόντεψε να μου βγει ο καφές από τ' αυτιά… δε λέω γίνομαι κι εγώ ώρες – ώρες "ΑΙΞΟΙΠΝΩΣ"… αλλά τόσο "ΑΙΞΟΙΠΝΩΣ" δεν είμαι… όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… δε λέω τίποτα άλλο. I rest my case που λένε 😀 😀 😀 Κι όποιος κατάλαβε, δε παίζει να ΜΗ γελάσει με το "πανναίξοιπνω" σχόλιο του 12:15.

  7. s-spinos:
    Τώρα που θα κάνει κυβέρνηση ο Αντωνάκης με τον Ευάγγελο θα γνωρίσουμε όλοι μας (όχι εσύ βέβαια Φαήλο Κρανιδιώτη) τις αληθινές διαθέσεις και το πραγματικό πραγματικό πρόσωπο των λύκων που καιροφυλακτούν στην εξώπορτα του καμένου μας σπιτιού.

  8. Εξαιρετικά αφιερωμένο σε Φαήλο και φλογίδα.

    Δεν …

    Δεν είσαι αφελής, απάνθρωπος είσαι.

    Δεν είσαι αδαής, αφιλότιμος είσαι.

    Δεν είσαι αποπλανημένος, εκπορνευμένος είσαι.

    Δεν είσαι αδύναμος, τομαριστής είσαι.

    Δεν είσαι αμνήμων, αναξιοπρεπείς είσαι.

    Δεν είσαι σοβαρός, μίζερος είσαι.

    Δεν είσαι συντηρητικός, μικρόψυχος είσαι.

    Δεν είσαι ανεξάρτητος, απατεώνας είσαι.

    Δεν είσαι ανιστόρητος, ραγιάς είσαι.

    Δεν είσαι πατριώτης, δειλός είσαι.

    Δεν είσαι θρήσκος, θεομπαίχτης είσαι.

    Δεν είσαι οικογενειάρχης, τυχοδιώκτης είσαι.

    Δεν είσαι λαός, εαυτούλης είσαι.

    Δεν είσαι άβουλος, βουλή είσαι.

    Δεν είσαι θύμα, δολοφόνος είσαι.

    Δεν είσαι κακομοίρης, ξεδιάντροπος, ελεεινός, υποκριτής είσαι …

    Υ.Γ. Έψαχνα δυο λέξεις να σου πω, δυο λέξεις δίχως άρνηση, μα δεν βρήκα ούτε μια …

    πηγή: Παραλληλογράφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog