Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: “Μέσα στην αυριανή ημέρα να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση – Προκλητικός και ανεύθυνος ο Τσίπρας”

- Advertisement -

Στο πιο κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία και ολοκληρώθηκε…
Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβέρνηση και μέχρι την Τρίτη να υπάρχει συμφωνία. Επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως είναι απογοητευτικός καθότι ξεκαθάρισε χωρίς να ακούσει τίποτε άλλο ότι δεν θα μετάσχει στην κυβέρνηση. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ότι είναι προκλητικές λέγοντας πως κάθισε στην εύκολη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και στο εξωτερικό ένα μήνυμα ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης, στο οποίο θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι.

Τέλος, σημείωσε πως η κατάληξη της διερευνητικής εντολής του κ. Σαμαρά θα πρέπει την Τρίτη να είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης.

Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο της συζήτησης των δύο πολιτικών ανδρών, το βέβαιο είναι πως θα τεθεί επί τάπητος και στη σύσκεψη των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή του Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, Γεννηματά, Σκανδαλίδη, Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου και Ευθυμίου υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το πιο σίγουρο είναι πως για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μόνο με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν αντιθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος για τη πιθανότητα συμμετοχής εμβλητικών προσώπων της παράταξης στη νέα κυβέρνηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνουν έτοιμοι να μετέχουν.
Μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Τις θέσεις του, οι οποίες αποτελούν και προϋποθέσεις για στήριξη ή συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να επαναλάβει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην συνάντηση που θα έχει 19.00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Τέλος, αν και δεν ήταν προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαρά, τελικά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι τελικά θα συναντηθούν στις 20:30.

Για πολλούς αυτή η εξέλιξη είναι ενδεικτικό πως μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις ακόμα και εντός της ημέρας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog