Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σπιτική μάσκα ασπιρίνης για να πείτε «αντίο» σπυράκια

- Advertisement -

Για περιπτώσεις ήπιας ακμής η παρακάτω σπιτική συνταγή μπορεί να βοηθήσει.

Η ασπιρίνη είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και ειδικά σαν μάσκα προσώπου είναι η ιδανική λύση για να ξεφορτωθείτε ένα ανεπιθύμητο σπυράκι… Η ασπιρίνη περιέχει βήτα-ύδροξυ-οξέα (BHA) που αποφράζουν τους πόρους, μειώνουν τις κοκκινίλες και διορθώνουν τα ψεγάδια του δέρματος.

Μάσκα ασπιρίνης για τοπική χρήση στο σπυράκι:
Αναμίξτε 1 ταμπλέτα ασπιρίνης με 1/2 κουταλάκι γλυκού νερό και αφήστε τη να διαλυθεί. Όταν η ασπιρίνη διαλύεται σε νερό μετατρέπετε σε μια πάστα με κόκκους παρόμοιους με αυτούς του αλατιού. Απλώστε τη πάστα στο σπυράκι και αφήστε τη για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό και με απαλές κινήσεις μασάζ, οι κόκκοι της ασπιρίνης προσφέρουν και απολέπιση. Μην απλώσετε τη μάσκα αυτή σε σπυράκια κοντά στα μάτια ή στα ρουθούνια της μύτης.

Μάσκα ασπιρίνης για το πρόσωπο:
Αναμίξτε 1 ταμπλέτα ασπιρίνης με 1 κουταλάκι γλυκού νερό και αφού διαλυθεί, ενώστε τη πάστα με 1 κουταλιά γιαούρτι ή 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά αλόη βέρα. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και απλώστε τη μάσκα στα σημεία που είναι τα σπυράκια αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό και με απαλές κινήσεις μασάζ, οι κόκκοι της ασπιρίνης προσφέρουν και απολέπιση.

Extra Tips:

• Όταν κάνετε τη μάσκα ασπιρίνης είναι απαραίτητο να προστατεύεται το δέρμα σας από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη SPF.

• Όσες έχετε ξηρό ή κανονικό δέρμα, απλώστε τη μάσκα μόνο τοπικά στο σπυράκι.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα ασπιρίνης και για τα σπυράκια στην πλάτη.

• Όσες έχετε ακμή, απευθυνθείτε πρώτα σε έναν δερματολόγο πριν κάνετε τη μάσκα.

• Όσες έχετε ευαίσθητο δέρμα, δοκιμάστε τη μάσκα σε μικρό σημείο του προσώπου, σε περίπτωση που το δέρμα παρουσιάσει αίσθηση καύσης, τσούξιμο ή κνησμό αφαιρέστε τη μάσκα αμέσως και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.

• Όσες έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη, σε καμία περίπτωση να μην κάνετε τη μάσκα ασπιρίνης.

www.jenny.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog