Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Eurogroup: «Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων είναι ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα»

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg…

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η τηλέδιασκεψη ήταν έντονη, αλλά σύντομη. Σύμφωνα με το CNBC, η ανακοίνωση αναφέρει πως το Eurogroup είναι «πεπεισμένο ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί για την Ελλάδα την καλύτερη εγγύηση για να ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες». Παράλληλα, το Eurogroup εκφράζει τη δέσμευσή του να συνδράμει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει προκειμένου να αντιμετωπισει τις οικονομικές προκλήσεις.

Ακόμη, τονίζει πως αναμένει η Τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα, μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τη νέα κυβέρνηση για το πώς θα προχωρήσουν και να ετοιμάσει την πρώτη έκθεση με βάση το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής.

Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τους Ευρωπαίους να «συνοδεύσουν τους Έλληνες προς την ανάπτυξη» και επανέλαβε την ανάγκη να σεβαστεί η Αθήνα τις δεσμεύσεις της.
«Πρέπει οι Ευρωπαίοι να συνοδεύσουν τους Έλληνες προς την ανάπτυξη, χρειάζεται πειθαρχία, αλλά και ελπίδα», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, η στάση της Ευρώπης ήταν ρευστή όσο πλησίαζε η μέρα των εκλογών, με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για επαναδιαπράγματευση ορισμένων όρων του πογράμματος.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από τους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι επιφυλακτικές.

Ο Γκίντο Βεστερβέλλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απέφυγε να σχολιάσει  το εκλογικό αποτελέσμα, καθώς όπως είπε «όπως το περιμέναμε, η διαφορά είναι πολύ μικρή».

Για άλλη μια φορά, όμως, ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αρκέστηκε να πει ότι  η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, πρέπει να βρεί λύσεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog