Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Στουρνάρας: Δυο-τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντεύξη που είχε παραχωρήσει το 2009 στα Νέα, είχε δηλώσει ότι η κρίση οσονούπω θα τελειώσει…

Έληξε το κυβενρητικό σίριαλ της κάλυψης της θέσης τουΥπουργου Οικονομικών: Τό όνομα αυτού, Γιάννης Στουρνάρας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, δηλαδή του Ινστιτούτου Ερευνών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντεύξη που είχε παραχωρήσει το 2009 στα Νέα, είχε δηλώσει ότι η κρίση οσονούπω θα τελειώσει… Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως, ως υπουργός της πρόσφατης υπηρεσιακής κυβέρνησης επιχείρησε να προωθήσει τις αποφάσεις για την ένταξη τριών -τουλάχιστον αμφιλεγόμενων- επενδυτικών σχεδίων (βιομηχανικές ΑΠΕ στην Κρήτη, εξόρυξη χρυσού στη Θράκη) στο νομικό πλαίσιο περί στρατηγικών επενδύσεων (fast track), ένα θέμα για το οποίο είχε καταγγελθεί από τους Οικολόγους Πράσινους.
Εξάλλου, ο Γ. Στουρνάρας μαζί με τον  Στ. Μάνο έχουν συστήσει ΜΚΟ που καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν σαφές το ιδεολογικό πρόσημο των θέσεων του νέου Υπουργού Οικονομικών, πράγμα που προδιαγράφει, ως έναν βαθμό, την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρικομματικής κυβέρνησης με την Τρόικα.

πηγή : left.gr

Σχόλιο : το οργανωμένο σχέδιο “καταδικασμένοι να πετύχουν” , βαίνει καλώς …

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog