Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δείτε τι αποφάσεις πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

- Advertisement -

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Δευτέρα 11/6/2012 με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Οι βασικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν οι εξής:…
Εγκρίθηκε η μίσθωση του κτιρίου του ΟΣΕ για τη στέγαση των Τεχνικών και Πολεοδομικών Υπηρεσιών του Δήμου με μηνιαίο μίσθωμα 500 € και διάρκεια 12 έτη. Πρόκειται για σημαντική κίνηση η οποία αποβλέπει αφενός στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, την ενοποίησή τους, και την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κορινθίων πολιτών που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες. 

Παράλληλα αναβαθμίζεται η περιοχή , η οποία μετά την διακοπή λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής και του σταθμού ΟΣΕ είναι εγκαταλελειμμένη και κέντρο συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Σύντομα θα αρχίσει και η απομάκρυνση των βαγονιών του ΟΣΕ και η κατεδάφιση του μαντρότοιχου επί της οδού Λεωφόρου Αθηνών. Η συγκεκριμένη μίσθωση αφορά το κτίριο του ΟΣΕ έκτασης 647 τ.μ., την αποθήκη έκτασης 275 τ.μ και τον ακάλυπτο χώρο έκτασης 300 τ.μ.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων Ουσιών ΔΙΟΛΚΟΣ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών .

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή των Φυλακών στην Τοπική κοινότητα Αγίου Ιωάννου.

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης του Δήμου Κορινθίων στην πρόσκληση «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Τουρισμού για την έγκριση της τουριστικής προβολής του Δήμου Κορινθίων.

Εγκρίθηκε η παράταση προθεσμίας του έργου Πνευματικό Κέντρο Εξαμιλίων. Το έργο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χρηματοδότησή του από πόρους του Δήμου θα συνεχιστεί με στόχο στο τέλος του έτους να ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους κατοίκους των Εξαμιλίων. Όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο έχει διακοπεί από το 2010.

Εγκρίθηκε η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς Κορίνθου για 6 μήνες από την οδό Αποστόλου Παύλου στην οδό Κολιάτσου το Σάββατο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog