Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιερώνυμος: «Δεν είμαστε αποικία… δεν θα μας πνίξετε»

- Advertisement -

«Δεν είμαστε αποικία» διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από την Φλώρινα, στέλνοντας το μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι «είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε»….

«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε» δήλωσε ο Ιερώνυμος.
Απευθυνόμενος εμμέσως προς τους Ευρωπαίους εταίρους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ναι αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».
Στην συνέχεια κάλεσε τους Έλληνες να έχουν θάρρος και να προχωρήσουν. «Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».
Επίσης, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που φέρουν τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, να τάσσεται υπέρ της διακοπής του εκκλησιασμού των μαθητών ο Ιερώνυμος είπε: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ’ αυτό τον τόπο γι’ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;».

*tanea.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι αγαπητε Loizos εμείς θέλουμε να πληρώνουμε τους ιερείς μας.Τους βουλευτές και τους πολιτικάντιδες δεν θέλουμε να πληρώνουμε.

  2. Αν γίνει δημοψήφισμα 10:43 πόσοι πιστεύεις θα συμφωνήσουν μαζί σου?Εγώ όσους γνωρίζω πάντως δεν θα έδιναν μία για να πληρώνονται όλοι αυτοί.

  3. 10:43….
    Κοίτα τι έχουν σκεφτεί ,νομίζω, οι Άγγλοι. Σου στέλνουν το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρώσεις. Ας πούμε ότι είναι 1000 λίρες. Έχουν συμφωνήσει εδώ και χρόνια -με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω- ότι ο φορολογούμενος συνεισφέρει για την "εκκλησία" του δογματός του ένα ποσοστό π.χ 0,5% από τους φόρους του. Σε ρωτάει λοιπόν το κράτος.Θέλεις από το φόρο σου να διαθέσουμε το 0,5% δηλ. 5 λίρες στην "Εκκλησία" στην οποία ανήκεις? Αν δηλώσεις ναι, το κράτος παρακρατεί τις 995 και τις υπόλοιπες 5 τις δίνει εκεί που του υπέδειξες.
    Τόσο απλά και τόσο σπουδαία έχουν λύσει το θέμα της χρηματοδότησης των "Εκκλησιών" κάθε θρησκείας.
    Βλέπεις να θίγεται κάπου η θρησκευτική συνείδηση κανενός? Βλέπεις να υπάρχει κάποια έλλειψη δικαίου?
    Και ακόμα παραπέρα….Τα δημοτικά τους τέλη (και όχι μόνο φαντάζομαι) αναφέρουν αναλυτικά για το που πάνε τα λεφτά που πληρώνει ο κάθε δημότης.Π.χ. οδικό δίκτυο,λειτουργικές ανάγκες Δήμου,σχολεία, κατασκευή γεφυριού κ.λ.π Οι οικογένειες με ενήλικα παιδιά ή τα άτεκνα ζευγάρια απαλάσσονται από την εισφορά για τα σχολεία.Ξεκάθαρα και αναλογικά.
    Χωρίς συμβούλια, γραφειοκρατία, ρουσφέτια, χρονοβόρες αποφάσεις πολιτικάντηδων.
    Το έχω ξαναπεί. Η παλαιά Ελλάδα που ξέραμε χρεωκόπησε.Οριστικά! Και όποιος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ας το κάνει σύντομα γιατί θα συνεχίσει να υποφέρει και ψυχολογικά.
    Επιτέλους να φτιάξουμε μια νέα.

    Άκουσες πριν μερικές μέρες ότι η Εκκλησία συμφώνησε με την Κυβέρνηση να μοιραστούν 50% – 50% τη μισθοδοσία των κληρικών? Ε! μάλλον λοιπόν ήταν μια μπούρδα καμαρωτή. Κοίτα τα μέτρα που σκέφτονται να εφαρμόσουν (σε άλλο post). Βλέπεις τίποτα για την Εκκλησία? Ούτε και εγώ. Πλήρωνε λοιπόν άτυχε Έλληνα εργαζόμενε,συνταξιούχε ενός χρεωκοπημένου κράτους, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, μαζί με τα άλλα ΚΑΙ την Εκκλησία και κόψε από την παιδεία,την υγεία κ.λ.π
    Θεωρώ τη Θρησκευτική συνείδηση του καθενός ιερή.Η θρησκευτική πίστη είναι ένα συναίσθημα που δεν παλεύεται με τη λογική και τα επιχειρήματα. Και όταν λέω του καθενός εννοώ και του Μουσουλμάνου και του Βουδιστή και όλων των ανθρώπων.
    Γι'αυτό το λόγο δεν βρίζω ποτέ είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς τους ιερείς.
    Επειδή όμως "φουντώνω" μερικές φορές θα μου επιτρέψεις,ελπίζω, μια στιγμιαία έξαρση θυμού.
    Ο Αρχιεπίσκοπος τα βάζει με την Ρεπούση (αν και δεν την κατονομάζει στις δηλώσεις του) προσπαθώντας να κάνει την κοινή γνώμη να ξεχάσει αυτά που προανέφερα.
    Είναι τραγικό μερικοί να νομίζουν ότι κινδυνεύει η Ορθοδοξία από την Ρεπούση και την κάθε Ρεπούση.
    Είναι τραγικό (και ασυνήθιστο,έως σήμερα τουλάχιστον) για αυτόν τον Αρχιεπίσκοπο να χρησιμοποιεί φτηνά πολικάντικα κολπάκια για να μετατοπίσει τη δημόσια συζήτηση από την ουσία (μισθοδοσία κληρικών) σε δευτερεύοντα πράγματα (την υποχρεωτική αγγαρεία του εκκλησιασμού των μαθητών).
    Δεν τρώμε σανό ρε γαμώτο!

    @Loizos

    ΥΓ: πάλι στη φλυαρία το έριξα.

  4. Διορθώνω προηγούμενο σχόλιό μου.
    Το παράδειγμα του εκκλησιαστικού φόρου που ανέφερα δεν είναι αληθές. Δεν αφορά την Αγγλία. Εκεί το κράτος δεν δίνει καμία οικονομική βοήθεια στις Εκκλησίες. Έχει αναλάβει απλώς τη συντήρηση κάποιων εκκλησιών που έχουν χαρακτηριστεί εθνικά μνημεία.
    Το παράδειγμα που αναφέρω (ακόμη χειρότερα)είναι η Ιταλία. Η παγκόσμια έδρα του Ρωμαιοκαθολισμού! και το ποσοστό της παρακράτησης είναι 0,8 %. Αν δεν θες να πληρώσεις για την "εκκλησία" το δηλώνεις στη φορολογική σου δήλωση και ο αναλογούν φόρος διατίθεται από το Ιταλικό κρατος σε κοινωφελείς σκοπούς.
    @Loizos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog