Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Μπάτμαν

- Advertisement -

Ο Μπάτμαν επιστρέφει σε λίγες εβδομάδες με την τελευταία κινηματογραφική περιπέτειά του. Το Dark Knight Rises προμηνύεται συναρπαστικό και οι απανταχού λάτρεις του Μπάτμαν έχουν ήδη αρχίσει να… προπονούνται…

Για να μην πάτε αδιάβαστοι στην ταινία – ή τουλάχιστον για να ξέρετε κάτι παραπάνω από τους φίλους σας, ιδού 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον ήρωα-νυχτερίδα.

1. Ο δημιουργός του, Μπομπ Κέιν εμπνεύστηκε το χαρακτήρα του Μπάτμαν, εν μέρει από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

2. Η βασική ιδέα για τη μορφή του Μπάτμαν δεν ανήκε στον Κέιν, αλλά σε έναν συνεργάτη του ονόματι Μπιλ Φίνγκερ.

3. Η πρώτη εμφάνιση του Μπάτμαν, εκτός των σελίδων του κόμικ, ήταν το 1943, σε μία σειρά που προβαλλόταν στους κινηματογράφους. Πιστός στο πνεύμα της εποχής, ο Μπάτμαν πολεμούσε εναντίον… των Ιαπώνων.

4. Ο Άνταμ Γουέστ, που υποδύθηκε τον Μπάτμαν στη θρυλική τηλεοπτική σειρά των 60s, πήρε το ρόλο χωρίς να κάνει οντισιόν. Ο δημιουργός της σειράς τον είχε δει σε μία διαφήμιση… για σοκολατούχο ρόφημα!

5. Εκτός από τα διάφορα gadget που του επιτρέπουν να ξεγελάει και να κατατροπώνει τους «κακούς», ο Μπάτμαν έχει στη ζώνη του και μία ειδική θήκη με κρυπτονίτη, σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σούπερμαν.

6. Ο πιστός μπάτλερ Άλφρεντ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος Νο. 16 και έκτοτε δεν έχει εγκαταλείψει το πλευρό του Μπάτμαν. Σύμφωνα με μία εκδοχή είναι πράκτορας εν αποστρατεία, ο οποίος έσπευσε να προστατεύσει τον μικρό Μπρους Γουέιν μετά το θάνατο των γονιών του. Κατά μια άλλη εκδοχή, ο Άλφρεντ ήταν ανέκαθεν ο μπάτλερ της οικογένειας, που ανέλαβε ρόλο πατέρα μετά τη δολοφονία του ζεύγους Γουέιν.

7. Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν κλήθηκε να διορθώσει την εικόνα του Μπάτμαν που είχε υποστεί ζημιά από την «πατάτα» Batman & Robin (αυτό με τον Κλούνεϊ), ο διάσημος σκηνοθέτης θέλησε να εμπνευστεί έναν καινούργιο Μπάτμαν. Το αποτέλεσμα που είδαμε στο «Batman Returns» είχε ολίγη από τον «Λόρενς της Αραβίας», τον «Άνθρωπο που θα γινόταν Βασιλιάς» και το «Blade Runner».

8. Εκτός από τον Κρίστιαν Μπέιλ, που τελικά πήρε το ρόλο, ο Νόλαν είχε στη λίστα του τους Τζέικ Γκίλενχαλ, Τζόσουα Τζάκσον και Μπίλι Κράνταπ.

9. Μέχρι στιγμής, τα έσοδα από τις ταινίες του Μπάτμαν και όλα τα παρελκόμενά τους, έχουν φθάσει το 1,49 δισ. δολάρια.

10. Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων σούπερ ηρώων, ο Μπρους Γουέιν έχει ετήσια έσοδα 31,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog