Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσίευμα – πρόκληση από τους Financial Times – Καλεί το ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

- Advertisement -

Με νέο δημοσίευμα – πρόκληση για την Ελλάδα επανέρχονται οι Financial Times. Aυτή τη φορά καλούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τερματίσει… την αγωνία που βιώνει για την Ελλάδα. Πως; Μέσω της αποχώρησής του από το πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας…

“Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάστηκε σκληρά και επιτυχώς στην κατεύθυνση συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΚΤ για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια ευχάριστη εμπειρία”, σχολιάζουν οι FT και συνεχίζουν: Η ελληνική οικονομία δεν έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ έχει χάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.
“Πιθανότατα ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το ελληνικό πακέτο διάσωσης”, προτρέπουν οι FT, στο δημοσίευμα των οποίων γίνεται σαφές πως η δυσαρέσκεια του ταμείου έναντι της Αθήνας, είναι εμφανής εδώ και ένα χρόνο.

Κατά τους FT, αυτή είναι και η αναγνώριση της πραγματικότητας.

“Το ΔΝΤ δεν πρέπει να δεχθεί να συμμετάσχει σε ένα νέο – τρίτο – πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Ίσως ακόμη και να μην πρέπει να συνεχίσει τη χρηματοδότηση στην Αθήνα, υπό το τρέχον πρόγραμμα”, σχολιάζει επίσης η βρετανική εφημερίδα.
“Όσο το ΔΝΤ συμμετέχει σε ένα πακέτο διάσωσης που δεν πιστεύει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος για τη φήμη του εκτός Ευρωζώνης”, επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι FT.

www.bankingnews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog