Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κείμενο συμπερασμάτων – Πρώτο μέρος

- Advertisement -

Αν θυμάστε, όλα ξεκίνησαν από αυτήν εδώ την ανάρτηση. Ένα κείμενο που γράφτηκε για να καταδείξει ότι ουσιαστικά οι συμπεριφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, είναι εκείνες που τελικά πριμοδοτούν τη Χ.Α..


Τα γεγονότα που ακολούθησαν στο Δήμο Κορινθίων με δικαίωσαν πανηγυρικά και ίσως δεν χρειαζόταν να γράψω τίποτα άλλο. Όλη η ιστορία είναι ένα επικοινωνιακό πέρα – δώθε από το οποίο η κάθε μεριά αποκομίζει τα οφέλη της.

Είχα πολύ νωρίς εντοπίσει ότι ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν δίπολα που ουσιαστικά ήθελαν να φέρουν τους πολίτες σε ένα δίλημμα μεταξύ δύο πολιτικών δυνάμεων οι οποίες ανοιχτά και δημοσίως έχουν πει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και τα ποσοστά τους ήταν αναπάντεχα και ευκαιριακά με την έννοια της συγκυρίας. Γι’ αυτό και ακόμα προσπαθούν και οι δύο να τα διαχειριστούν και όλη αυτή η κόντρα χρησιμεύει ακριβώς σε αυτό, στο να “μαντρώσει” δηλαδή ο καθένας τους δικούς του.

Στο κείμενο που χωρίς δίκη καταδικάστηκε, από την πρώτη γραμμή αναφερόμουν ρητά σε ΣΤΕΛΕΧΗ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, αναφέρεται η λέξη “στελεχάρες“, και όχι σε φίλους, ψηφοφόρους, οπαδούς, συμπαθούντες και δε συμμαζεύεται.

Παρεξηγήθηκαν ορισμένοι, ευερέθιστοι, με το συνθετικό όρο “λαγός τον οποίο χρησιμοποίησα αναφερόμενος σε αυτές τις στελεχάρες. Άλλωστε δε νομίζω ο κάθε ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ένα μικρόφωνο και μια κάμερα και να κάνει δηλώσεις, συγκεκριμένοι είναι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός ποδιού.

Όφειλα λοιπόν να κάνω ένα αφιέρωμα για τη χρήση του όρου “λαγός” στην πολιτική και εστίασα στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος τον χρησιμοποιεί σχεδόν με ρυθμούς εθισμού.

Και προέκυψαν τα 4 μέρη : Πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο.

Να σημειώσω εδώ ότι ο όρος “λαγός” χρησιμοποιείται συχνά και από άλλα κόμματα.

Η χρήση του όρου “λαγός” αναφέρεται σε μια πολιτική συμπεριφορά η οποία ουσιαστικά φιλοδοξεί να προκαταλάβει καταστάσεις ή να προλειάνει το έδαφος για μετέπειτα ενέργειες.

Απέδειξα και έδειξα ότι είναι ένας όρος ιδιαίτερα αγαπητός στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, τον επίσημο, τον γραπτό και τον εντός Βουλής.

Συνεπώς το μύθευμα περί “ύβρεως” καταρρίπτεται, εκτός αν είναι υβριστικός ο όρος μόνο όταν τον χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε άλλος εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και όταν τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγνίζεται και γίνεται politically correct και acceptable.

Δεν πρόκειται λοιπόν για “χαρακτηρισμό” προσβλητικής φύσεως, αλλά για πολιτικό όρο που δίδαξε στον πολιτικό λόγο ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τον ακόμα και στον εσωτερικό του διάλογο μεταξύ των ίδιων των μελών και στελεχών του (αναφέρεται στο τρίτο μέρος του αφιερώματος).

Όφειλα να ξεκινήσω από την κατάρριψη της κατηγορίας περί ύβρεως διότι δεν είναι του στυλ μου να υβρίζω, απεχθάνομαι δε τις ισοπεδώσεις και τις γενικεύσεις.

Απέδειξα επίσης ότι από την πρώτη γραμμή αναφέρθηκα σε στελέχη και αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο του αυριανού, δεύτερου μέρους των συμπερασμάτων.

Για σήμερα θα πρέπει να τεθεί το εξής ακροτελεύτιο ερώτημα. Τελικά ο συνθετικός όρος “λαγός” αποτελεί ύβρι όταν χρησιμοποιείται από όλους τους άλλους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ ;

Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται περί διακριτής και επιλεκτικής καταδίκης του όρου που παραπέμπει σε απολυταρχικές συμπεριφορές Ιεράς Εξέτασης.

Αύριο η συνέχεια …

Δια τα συμπεράσματα,

Φλογίδας

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    Ο Φλογίδας έχει και ένα δίκιο, όταν δημοσιεύει τέτοια άρθρα!. Έχει καταλάβει πως λειτουργεί το μυαλό του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου. Έχει κοντή μνήμη.
    Απορώ όμως, πως ακόμα δεν του έχει γίνει πρόσκληση να στελεχώσει την παρούσα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

  2. s-spino o Flogidas exei ti thesoulatou taktopoimeni kai ton mistho tou kathoti kalovolemeno kommatoskilo kai den exei dikio katholou giati den mporeis na les gia kapion pou den exei kyvernisi pote VELUTELA odws den einai kala o Fogidas theli psixiatro kai psixologo mazi na ton koitaksoun

  3. VELUTELA S-SPINOS σας τσούζει λιγάκι η αλήθεια και η απομυθοποίηση της ψευδοαριστεράς του Συριζα..Δεν πειράζει υπάρχουν και οι σόδες…

  4. s-spinos:
    Το ξέρω Συριζάκο ότι δεν μπορείτε να χωνέψετε την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποταχθεί στις εντολές των αφεντικών σας – Μέρκλελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ – αλλά κάποτε θα καταλάβετε ότι μερικοί τον ποπό τους τον φυλάνε και δεν τον στήνουν στον κάθε τυχόντα.
    Με τις υγείες σας λοιπόν οι σόδες, πάρτε όμως και καμιά κόκα κόλα, πάει με όλα…

  5. Πάντα είχα την απορία πως αρκετοί νεαροί ηλίθιοι σαν τον κύριο που γράφει το κείμενο(με τι τρόπους;)τα καταφέρνουν να συντηρούνται και να επιβιώνουν για να γίνουν στο τέλος γέροι ηλίθιοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog