Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι διαφορετικές χρήσεις του καφέ

- Advertisement -

Ξέρετε ότι ο καφές δεν χρησιμεύει μόνο για να σας ξυπνάει ή να σας κάνει παρέα στην κουβεντούλα με φίλους; Μάθετε tips για να χρησιμοποιείτε τον καφέ για οικιακές ανάγκες…

Ο καφές, ακατέργαστος ή το κατακάθι του μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος ή να λύση διάφορα μικροπροβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε στο σπίτι. Μπορεί να λειτουργήσει από φυσικό λίπασμα ως καλλυντική περιποίηση. Είναι ανέξοδο και καθόλου βλαβερό για σας και το περιβάλλον.

Χρήση πρώτη: ενισχυτικό κήπου. Το κατακάθι του καφέ που συνήθως πετάτε μαζί με το φίλτρο από την καφετιέρα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα φυσικό λίπασμα για τα φυτά σας, καθώς περιέχει ένα σωρό θρεπτικά συστατικά.
Χρήση δεύτερη: Απωθητικό. Η έντονη γεύση του καφέ διώχνει τα μυρμήγκια. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε παρόμοια πρόβλημα, σκορπίστε στην περιοχή λίγους κόκκους καφέ και κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά. Επίσης, απομακρύνει του ψύλλους από το κατοικίδιό σας. Τρίψτε μερικούς κόκκους καφέ την ώρα του μπάνιου στο τρίχωμά του και ξεβγάλτε. Οι ψύλλοι θα μείνουν μακριά!
Χρήση τρίτη: Περιποίηση του δέρματος. Το κατακάθι του καφέ εκτός από τα φυτά σας μπορεί να περιποιηθεί και το δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε ένα ήπιο scrub χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα σας. Ξεπλύνετε και θα έχετε ένα λαμπερό δέρμα!
Χρήση τέταρτη: αποσμητικό χώρου. Η μυρωδιά του καφέ είναι τόσο έντονη ώστε μπορεί να εξουδετερώσει δυσάρεστες οσμές. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό αποσμητικό χώρου τοποθετήστε λίγους κόκκους καφέ στο χώρο σας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog