Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η βουλευτής της ΧΑ Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης που μάχεται τον … ρατσισμό

- Advertisement -

Η βουλευτής και σύζυγος του προέδρου του κόμματος της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια βρίσκεται στο Στρασβούργο προκειμένου να συμμετάσχει ως αναπληρωματικό μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης του πανευρωπαϊκού Οργανισμού που όπως είναι γνωστό μάχεται τον ρατσισμό την μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις…..

Η παρουσία και συμμετοχή μίας βουλευτού του νεοφασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ήδη προκαλέσει απορίες και ερωτηματικά σε διπλωματικους κύκλους στο Στρασβούργο και προδικάζεται ότι θα υπάρξουν επιστολές διαμαρτυρίας για την αποδοχή της συμμετοχής της από τα θεσμικά όργανα του Οργανισμού, στις εργασίες της Συνέλευσης ενός πανευρωπαϊκου Οργανισμού που, σε κάθε ευκαιρία, καταδικάζει βίαιες ρατσιστικές συμπεριφορές και διακίνηση ξενοφοβικών ιδεών.
Επικεφαλής της υπό νέας σύνθεσης ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει τοποθετηθεί η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έχει ήδη χάσει την βουλευτική της ασυλία και θεωρείται δικαστικά ερευνητέα και υπόλογη για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και ανακριβούς οικογενειακού πόθεν έσχες.
 Η σύνθεση αυτού του πολιτικού αχταρμά της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας συμπληρώνεται από τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:
 Οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Πέτρος Τατσόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Ελληνεςη Μαρία Γιανακάκη από την ΔΗΜΑΡ, η Θεοδώρα Τζάγκρη και ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ, η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και οι Φωτεινή Πιπιλή, Ελενα Ράπτη, Σπύρος Ταλιαδούρος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Νέα Δημοκρατία.

Του Νίκου Ρούσση.
* Ο Νίκος Ρούσσης είναι δημοσιογράφος εγκατεστημένος στο Στρασβούργο

*tvxs.gr

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στην Ελλάδα για παράδειγμα, το δικαίωμα χρήστης του Ελληνικού εδάφους για το βομβαρδισμό του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας, δεν το έδωσαν εθνικιστές, ούτε το εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν και τη Γιουγκοσλαβία τα έστειλαν εθνικιστές, αλλά ήταν έργο ορκισμένων «αντιεθνικιστών» ,από αυτούς όμως που δεν χτυπάνε αλλά προτιμάνε να συμμετέχουν μαζί τους στα «αντιρατσιστικά» φεστιβάλ, με τα περίπτερα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΠ, της ΓΣΕΕ κλπ. Το βασικό μισθό δεν τον πήγαν 600 Ευρώ στην Ελλάδα κάποιοι «ρατσιστές» αλλά αυτοί οι ίδιοι «αντιρατσιστές» και για να το πετύχουν εισήγαγαν στη χώρα δύο εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. Την διάλυση των δικαιωμάτων στη δωρεάν παιδεία , την υγεία , την ασφάλιση δεν την προώθησαν εθνικιστές, αλλά αντιεθνικιστές επίσης, και το Ελληνικό κράτος δεν είναι «εθνικιστικό» αλλά αντιεθνικιστικό, άλλωστε το ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, και η διδασκαλία του «αντιεθνικισμού» και «αντιρατσισμού» στα σχολεία, μέχρι και η διαφήμιση του Indymediaαπό τα σχολικά βιβλία και την κρατική τηλεόραση μιλάνε από μόνα τους. Εφόσον όμως το κράτος και τα αφεντικά είναι «αντιρατσιστές» και «αντιεθνικιστές», αυτοί δε βάλλονται από τους αντιφά, αντίθετα διοργανώνουν μαζί τους τα φεστιβάλ τους, από τα «αντιρατσιστικα» με το ΠΑΣΟΚ μέχρι τα GAY PRIDEτων χορηγών και των πολυεθνικών , ως τα «οικολογικά» του Αλ Γκορ και των πετρελαϊκών εταιρειών,, ενώ αυτοί που βάλλονται είναι όσοι από τους «γης τους κολασμένους» τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι στην εξουσία τους.

    ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ…..Χ.Α.

  2. ΧΑ,για κάποιους Έλληνες Εθνικιστές και κάτι συμμετοχές ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ στην Ζεμπρένιτσα,ξέρεις μήπως να μας διαφωτίσεις ;;;…ωραία τα λες,πάντως,οφείλω να στο αναγνωρίσω…

  3. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 21ου αιώνα και όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι σαφές ότι θα γίνουν στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του «αντιεθνικισμού» και του «αντιρατσισμού»Οι «αντιφά» και λοιποί «ανθρωπιστές» είναι αυτοί που στρώνουν το έδαφος για όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Η Γιουγκοσλαβία έπρεπε να βομβαρδιστεί με τόνους απεμπλουτισμένο ουράνιο, γιατί ο Μιλόσεβιτς ήταν «φασίστας» «εθνικιστής» και «ρατσιστής»,ενώ κατασκευάστηκαν «στοιχεία» με «ομαδικούς τάφους» σκάβοντας νεκροταφεία η δείχνοντας φωτογραφίες από νεκρούς από άλλους πολέμους ή ακόμα και από Σέρβους. Το Ιράκ επίσης, αυτή τη φορά ο «φασίστας» ήταν ο Σαντάμ, και μαζί με αυτόν και ο λαός του Ιράκ, που επιπλέον «κατέστρεφαν και το περιβάλλον» αφού «έχυσαν πετρέλαιο στη θάλασσα» και ψόφησαν κάτι κορμοράνοι που όμως δεν υπήρχαν τέτοια πτηνά στο Ιράκ, αλλά τα βίντεο που προβλήθηκαν ήταν από χυμένο πετρέλαιο από πλοίο πολυεθνικής σε άλλη περιοχή…
    ετσι λοιπον Α.V. αν πηγαν και καποιοι στρατοκαυλοι και πολεμοχαροις εκει δεν θα μας παρει ολους η μπαλα….Χ.Α.

  4. Φίλε της ΧΑ, μη κοπιαζεις άδικα… μόνο τους μη διαβασμενους πειθεις…

    Είναι γνωστή τακτική των υπερεθνικιστων, για να το πω κοσμια, να υιοθετούν απόψεις αριστερών, αντιφασιστων …

    Όπως ο κύριος εδώ…

    Αν κάποιος προσπαθησει να βγάλει άκρη από αυτά που λέει, το μόνο που θα καταφέρει είναι να βρεθεί σε νοηματικο και νιτρικό βεβαίως αδιέξοδο…

  5. Συνηθίζεται να πιστεύεται ότι οι πολιτικοιδεολογικές μάχες αφορούνε μόνο διαφορετικά στρατόπεδα. Αν και αυτό είναι εν μέρη σωστό, πολιτικές μάχες γίνονται και μέσα σε φαινομενικά ίδια στρατόπεδα. Ο λόγος είναι ότι γενικόλογες διακηρύξεις του στυλ «όλοι παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό» από μόνες τους δεν λένε τίποτα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όσο αφορά το εθνικιστικό κίνημα στην πατρίδα μας, αλλά και πανευρωπαϊκά, εδώ και κάποιες δεκαετίες έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις μέσα σε αυτό. Δυο τάσεις που όπως θα δούμε, όχι μόνο δεν έχουν τίποτα το κοινό μεταξύ τους, μα βρίσκονται σε διαρκή αντιπαλότητα.

    Από την μια λοιπόν βρίσκεται η ακροδεξιά. Φυσικά σε αυτήν την λέξη ακροδεξιά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί, διάφορες ορολογίες. Λαϊκή δεξιά, Εθνική δεξιά, όποια ορολογία και να δεχθούμε, αυτό που εκφράζεται μέσω αυτής, είναι αυτό που σήμερα είναι ευρέως γνωστό ως ακροδεξιά.
    Από την άλλη είναι αυτό που ονομάζουμε επαναστατικό ή αριστερό εθνικισμό. Εδώ βρίσκουμε τα πρωτοπόρα και πιο επαναστατικά σχήματα και πρόσωπα που προέκυψαν μέσα στην ιστορική διαδρομή του κινήματος. Οι εθνικοεπαναστάτες μπορεί να είναι είτε αριστεροί εθνικιστές,είτε εθνικοσοσιαλιστές και εθνικομπολσεβίκοι. Αποτελούνε όμως την ελπίδα για την ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο εκεί.

    ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συντροφε ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΣ Η ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ ΔΥΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ….Χ.Α.

  6. Ποιοί είναι τούτοι οί «ούτοι», πού πράττουν απέναντι των δογμάτων του Καίσαρος·, Πού, 'Αντάρτες «ούτοι», άνταίρουν τό άνάστημα τους, αδάμαστοι, «άπέναντι» στήν κοσμικήν Ίσχύν, τήν εγκόσμια Αρχήν του Καίσαρος;

    Διότι κάποτε, μέσα στην παρακμή, τήν αμαρτία, τον τρόμο τους, άκρως κατάντεις, οί πλούσιοι και ό Καίσαρ δέν τολμούν πια νά άντικρύσουν άντην, τον άπέναντι τυραννισμένο λαό τους.
    Για νά σώσουν τήν έξουσία και τό τομάρι τους, σκαρφίζονται τότε σόφισμα πολιτεύματος εύφυώς γλοιώδες: κύπτουν ψευδολόγον τον αυχένα τους στήν «όργήν Λαού» και περίτρομοι άδιόρθωτοι ληστοσυμμορίτες, οι άδηφάγοι εξουσιαστές, προσκυνοΰν τάχα τήν πίστη των δούλων τους:

    ΓΟΝΙΜΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΝΙΤΡΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ…..Χ.Α.

  7. ΧΑ,στην Ζεμπρένιτσα,δυστυχώς δεν ανοίχτηκαν νεκροταφεία,ούτε τάφοι Σέρβων…μάλλον για εθνοκάθαρση μυρίζει η δουλειά του "αδερφού" Μιλόσεβιτς…και ,φυσικά,δεν κατηγόρησα το σύνολο σας για μερικούς…απλά,προσπαθείτε να μας πείτε το άσπρο – μαύρο και ,όπως βλέπεις,αρκετοί δεν μασάμε κουτόχορτο…επειδή οι Αμερικάνοι έκαναν την γνωστή δουλειά τους,δεν αγιοποιείται ο Μιλόσεβιτς,συγγνώμη κιόλας…α,και μια και το θυμήθηκα : επειδή πολύ αντιαμερικάνοι μου έχετε γίνει τα τελευταία χρόνια,πού ήταν οι έλληνες εθνικιστές στις πορείες εναντίων του ιμπεριαλισμού των αμερικάνων τόσα χρόνια ( και μην μου πεις για ρώσσικο ιμπεριαλισμό,γιατί εγώ,τουλάχιστον τον παραδέχομαι)…

  8. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ SOROS ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ…ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ.
    ‘Το κράτος δεν ειναι πατρίδα. Έιναι η αφαίρεση,ο μεταφυσικός,μυστικιστικός,νομικός μύθος της πατρίδας.
    Οι προλετάριοι εχουν πατρίδα.
    Οι λαικές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την πατρίδα τους.
    Αυτή ειναι μια φυσική,αληθινή αγάπη.
    Ο πατριωτισμός του λαού δεν ειναι ιδέα,αλλα γεγονός.Ο πολιτικός πατριωτισμός,η αγάπη του κράτους ειναι η εκφυλισμένη,μέσω απατηλής αφαιρέσεως έκφραση αυτής της αγάπης,προς όφελος της εκμεταλεύτριας μειοψηφίας..

    Η πατρίδα αντιπροσωπέυει το αδιαφιλονίκητο και ιερό δικαίωμα κάθε ανθρώπου,ομάδας ανθρώπων,ενώσεων,κοινοτήτων,περιοχών,να ζούν,να σκέφτονται,να θέλουν και να δρούν κατα τον τρόπο τους,που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ιστορικής εξέλιξης.
    Υποκλίνομαι λοιπόν μπρος στην παράδοση και την ιστορία των λαών, γιατί είναι το αίμα και η σάρκα,η σκέψη και η θέληση κάθε λαού.

    Γι αυτό, ειλικρινά, είμαι ο πατριώτης όλων των καταπιεσμένων πατρίδων.

    Έιμαι πατριώτης και διεθνιστής ταυτόχρονα»
    Μιχαήλ Μπακούνιν (Γράμματα για τον Πατριωτισμό,1869)

    ΔΕΝ εισαι κανα κοροιδο A.V. να ρωτας τωρα που ηταν η Χ.Α. τοτε αλλα και τωρα…αν και μονο εμφανιζοταν θα γινοταν εμφυλιος οχι πορεια στην αμερικανικη πρεσβεια…Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog