Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λουκέτα και στον ΟΚΑΝΑ! Χωρίς χρήματα οι μονάδες απεξάρτησης

- Advertisement -

Πεθαίνει και η τελευταία ελπίδα των τοξικομανών. Κόβονται τα προγράμματα χορήγησης μεθαδόνης. Έκκληση από τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)…..

Με λουκέτο απειλούνται οριστικά πια οι δομές του ΟΚΑΝΑ όπου έχουν ενταχθεί για απεξάρτηση 3000 τοξικομανείς.
Με επείγον έγγραφό της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 2012 προειδοποιεί : «ο Οργανισμός, από τον μήνα Οκτώβριο 2012, με την επιχορήγηση που λαμβάνει δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε δαπάνες προμήθειας φαρμάκων υποκατάστασης για τους ασθενείς, πάγιες δαπάνες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία, κ.λπ., καταβολής εισφορών και κρατήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, της μισθοδοσίας του προσωπικού, καθώς και χρέη που έχουν ήδη δημιουργηθεί στον Οργανισμό».
Το έγγραφο έχει ήδη κοινοποιηθεί στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, την αρμόδια για τον ΟΚΑΝΑ υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και την γενική γραμματέα Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές, κανείς δεν έχει απαντήσει στις αγωνιώδης εκκλήσεις των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.
Η Μένη Μαλλιώρη, αλλά και το Δ.Σ. του Οργανισμού ζητούν να εφαρμοσθεί η σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με την οποία το Κέντρο έχει αναλάβει την υποχρέωση να χορηγήσει στον ΟΚΑΝΑ ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία και τη λειτουργία των νέων θεραπευτικών μονάδων του Οργανισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Παρ’ όλα αυτά, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει χορηγήσει στον ΟΚΑΝΑ μόνον 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξαντληθεί για τις έως τώρα υποχρεώσεις του Οργανισμού .
Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα προκύπτει λίγους μήνες μετά την πανηγυρική λειτουργία ειδικών δομών αποκατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία μείωση τη λίστα αναμονής για μεθαδόνη.

*iatropedia.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς, όταν ένα κράτος ενδιαφέρεται να σώσει μόνο την οικονομία, όχι την κοινωνία, τότε το κόστος είναι μεγάλο. Οι άνθρωποι θα πληρώνουν μόνο φόρους, χωρίς να έχουν το «δικαίωμα» να ονειρεύονται, να ελπίζουν για το μέλλον. Θα ακυρώνεται το ίδιο το νόημα της ύπαρξής τους…Αυτή είναι η Ελλάδα!της παθητικότητας και αδιαφορίας απέναντι στον Άνθρωπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog