Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Τουρκία κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα

- Advertisement -

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, η Τουρκία προκαλεί με την αποστολή εγγράφου στον ΟΗΕ με το οποίο επιθυμεί να κατοχυρώσει μονομερώς την κυριαρχία της σε περιοχή η οποία , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναγνωρίζεται ως Ελληνική!….

Με το έγγραφο που απέστειλε στον ΟΗΕ στις 5 Σεπτεμβρίου η Τουρκία προχωρά σε επίσημη καταγραφή των ορίων της υφαλοκρηπίδας της στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα , σε μια περιοχή που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Έθνος της Κυριακής το κείμενο αυτό είναι η απάντηση της Άγκυρας στην διαμαρτυρία της Κύπρου για την απόφαση της Τουρκίας να παραχωρήσει για έρευνες στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ περιοχές που καλύπτουν όμως την Κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Η απόφαση αυτή όμως αφορά και την Ελλάδα καθώς τα τρία οικόπεδα που παραχωρήθηκαν για έρευνες αφορούσαν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Ρόδου και της Κρήτης αλλά και όλη την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.

*bloko.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog