Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Γερμανία απεργούν γιατί δεν είδαν μεγάλες αυξήσεις

- Advertisement -

Συνολικά, τα ιατρεία της Γερμανίας ανέρχονται σήμερα σε περίπου 150 χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα οποία παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης-ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης…

Πέντε χιλιάδες γερμανικά πολυμελή, ή ατομικά ιδιωτικά ιατρεία δεν λειτούργησαν χτες, δύο 24ωρα αφού ανακοινώθηκε πως “συμφωνήθηκε με τα ασφαλιστικά ταμεία ο νέος τιμοκατάλογος για τις ιατρικές επισκέψεις μετά την Πρωτοχρονιά, που προβλέπει κατά μέσον όρο αυξήσεις 4%”. Η συμφωνία τυπικά αναμένεται να υπογραφεί στις 22 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ζητήθηκε αύξηση της ασφαλιστικής “κάλυψης” κατηγοριών ιατρικών επισκέψεων σε ποσοστό ως και 11%.

“Θέλαμε να αυξηθούν οι αμοιβές μας, όμως δεν καταφέραμε να εγκρίνει η κυβέρνηση τέτοιού ύψους αυξήσεις, που επιδιώξαμε για το νέο έτος”, σχολίασε ο εκπρόσωπος των ομοσπονδιών των διαφόρων ειδικοτήτων των γερμανών γιατρών. “Οι συμφωνηθείσες αυξήσεις είναι λογικές για όλους τους εμπλεκόμενους (γιατρούς, ασθενείς, ασφαλιστικά Ταμεία)” έκρινε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Ντάνιελ Μπαρ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog