Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έρχεται ο γαμο – φόρος… Νέος φόρος σε γάμους, χωρισμούς και κηδείες!

- Advertisement -

Το γαμήλιο δωράκι του κράτους….

Μάθαν πως παντρευόμαστε πλακώσανε και οι … φόροι. Νέος φόρος έρχεται από το Υπ. Οικονομικών με κωδικό όνομα «Αριάδνη» . Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση κάποιου θα πρέπει να επικυρώνονται και από συμβολαιογράφο! Γάμος , κηδεία , χωρισμός ακόμη και βαφτίσια πρέπει να περάσουν από συμβολαιογράφο με αποτέλεσμα να προστίθεται ένα ακόμα έξοδο στα «οικογενειακά» βάρη.
Συγκεκριμένα με το σύστημα αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν περίπου 60 ευρώ (με τους φόρους) στον συμβολαιογράφο για να δηλώσουν το γάμο, το διαζύγιο και τον θάνατο.
Κάθε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων, δηλαδή γάμος, διαζύγιο, θα πρέπει να επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη, ενώ και η άδεια ταφής θα εκδίδεται μετά από συμβολαιογραφική πράξη.
Οι συμβολαιογράφοι θα είναι ηλεκτρoνικά διασυνδεδεμένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα ενημερώνονται άμεσα και έτσι θα σταματά η καταβολή συντάξεων σε νεκρούς και συντάξεων χηρείας σε περιπτώσεις τέλεσης νέων γάμων.
Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 50 ευρώ στους συμβολαιογράφους, ποσό το οποίο θα τους επιστρέφεται στη συνέχεια από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

*lay-out.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog