Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΑΓΕ: Mεταφέρει την έδρα της και η Coca – Cola

- Advertisement -

Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca Cola 3E υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG. Στόχος είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών…

Η Coca-Cola Hellenic η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία βάσει κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, όπου προβλέπει σε αύξηση της ρευστότητας. Η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είπε ότι οι μέτοχοι θα ανταλλάξουν όλες τις μετοχές που κατέχουν με τίτλους της ελβετικής Coca-Cola HBC AG.

“Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της Coca-Cola HBC AG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών”, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρία θα διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών και στη συνέχεια θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε μία δεύτερη εγγραφή. Οι δραστηριότητές της στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν θα επηρεαστούν, είπε η εταιρία.

H μετοχή σημείωνε άνοδο 2,7% μετά την είδηση, με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία να διαμορφώνεται στα 6,2 δις ευρώ, τρεις φορές της αξίας των ΕΛΠΕ της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας βάσει κεφαλαιοποίησης.

Στις 11:45 η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε απώλειες 6%.

Η εταιρία εμφιαλώσεως που δραστηριοποιείται σε 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Νιγηρίας, σταθερά σημειώνει υπεραπόδοση έναντι του γενικού δείκτη <.ATG>, που είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 20 ετών νωρίτερα φέτος λόγω της κρίσης χρέους της χώρας.

Ποια είναι η Coca Cola ΗΒC – Ποιοι έχουν αποδεχθεί

• Η Coca-Cola HBC AG συστάθηκε από την θυγατρική της Boval S.A., Κar-Τess Holding, προκειμένου να διευκολύνει τη συναλλαγή και δεν έχει δραστηριότητες, ούτε διαθέτει ουσιώδες ενεργητικό ή παθητικό πέραν αυτών που συνδέονται με τη συναλλαγή.

• Η Kar-Tess Holding έχει δηλώσει ότι θα προσφέρει τις Μετοχές της Coca-Cola Hellenic που αντιπροσωπεύουν 23,5% το συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic έναντι μετοχών της Coca-Cola HBC AG στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και οι λοιποί κάτοχοι Μετοχών της Coca-Cola Hellenic.
Επιπροσθέτως, η The Coca-Cola Company, η οποία κατέχει μέσω θυγατρικών τις μετοχές που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 23,4% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic μετοχές και άλλοι μέτοχοι, οι οποίοι κατέχουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 37,2% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic έχουν δεσμευθεί ότι θα ανταλλάξουν Μετοχές της Coca-Cola Hellenic με Μετοχές της Coca-Cola HBC AG στα πλαίσια της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής.

Οι μέτοχοι αυτοί δεν αποτελούν πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα μεταξύ τους ή με την Kar-Tess Holding ή με τη Coca-Cola HBC AG σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 2(ε) του Νόμου. Oι μέτοχοι αυτοί και η Kar-Tess Holding κατέχουν μετοχές της Coca-Cola Hellenic που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 60,7% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αλεξ γιατι δεν μας λες και τι κερδιζει η χωρα μας απο την παρουσια της 3ε;
    οσο για τη φαγε ας παει οπου θελει θα φαει καλα και αυτη οπως και αλλες εταιρειες που εφυγαν για το εξωτερικο…
    σε μερικα χρονια θα ψαχνουν να βρουν το λαθος…

    H N@XTER;IDA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog