Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σάλος από αίτημα της τρόικας να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό κάτω από 150 κατοίκους!

- Advertisement -

Σάλος έχει ξεσπάσει με αφορμή φημολογία που ήθελε την τρόικα να έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία την εκκένωση των νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους…

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας σήμερα στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αποκάλυψε ότι σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της τρόικα ως υπουργός, του ζήτησαν να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας φέρονται να έθεσαν σε παράγοντες του υπουργείου την εν λόγω πρόταση και όχι απευθείας στον υπουργό, με πρόσχημα να μην απαιτείται χρηματοδότηση των άγονων γραμμών από την κυβέρνηση και να μπορεί να απελευθερωθούν γραμμές και ναύλοι. Βάσει του ιδίου σεναρίου ο υπουργός επικοινώνησε αμέσως σε ανώτατο επίπεδο με την τρόικα, απαιτώντας να μην ξανακουστεί ούτε για αστείο κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά το όλο θέμα.

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας. Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Και από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, διέψευσε κατηγορηματικά ότι δήλωσε κάτι τέτοιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε σαν «πρωταπριλιάτικο αστείο» δεν ειπώθηκε.

Ωστόσο, υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι επιμένουν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας το είπε και μετά το ανασκεύασε.

Διάψευση του θέματος ήρθε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Οι αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης ότι η τρόικα ζητά να εγκαταλειφθούν αραιοκατοικημένα νησιά για να γίνει οικονομία, είναι (φυσικά) εντελώς αναληθείς», έγραψε στο twitter ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν.

Τελικά θα μας τρελλάνουν!

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιά είναι αυτά τα νησάκια να πάμε να τους ενισχύσουμε. Τόσοι και τόσοι θέλουν να φύγουν από την Αθήνα. Ας πάνε εκεί να γίνουν πολλοί για να μην τεθεί τέτοιο θέμα στο μέλλον.
    Γιατί μυρίζομαι ότι το φέρνουν σιγά σιγά και στο τέλος θα το κάνουν πραγματικότητα παρά τις διαψεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog