Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: ”Βλέπω αποτελέσματα στην Ελλάδα”

- Advertisement -

“Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, και Ισπανία”, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος…

”Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρότι επώδυνες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ελλάδα και την Ισπανία”, σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό της μήνυμα (podcast) που μεταδόθηκε σήμερα.

”Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη”, τόνισε η κ. Μέρκελ και αναφέρθηκε ειδικά στην Ιρλανδία, η οποία,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε αναλυτικά για την ετήσια συνάντησή της με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, Διεθνής Οργανισμός Εργασίας), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Τρίτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη, «στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον», ο ρόλος των διεθνών οργανισμών να ενισχυθεί. Τόνισε δε, ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η μεγαλύτερη ρύθμιση των διεθνών αγορών, επί της οποίας, αν και έχει σημειωθεί, όπως είπε, ήδη πρόοδος, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής εφαρμογής της.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog