Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για νεαρή Ελληνίδα ηθοποιό

- Advertisement -

Μια σπουδαία διάκριση απέσπασε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών της Ρώμης «Σίλβιο ντ’ Αμίκο» (Premio delle Arti 2012). Συγκεκριμένα, η νεαρή ηθοποιός έλαβε τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής…

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου – αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (Ιούνιος 2012) – συμμετείχε στον διαγωνισμό παρουσιάζοντας μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον «Αγαμέμνονα» της «Ορέστειας» του Αισχύλου, χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στην προετοιμασία τη βοήθησαν η καθηγήτριά της, Φιλαρέτη Κομνηνού, και ο υπεύθυνος σπουδών της Σχολής, Βίκτωρας Αρδίττης.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 17 νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες εθνικές δραματικές σχολές, ακαδημίες και κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η βραβευμένη Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζι.

Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου ΕUTAS (σ.σ.: «Ευρωπαϊκή Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών»), στο οποίο έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια.

Πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog