Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα κομπλιμέντα σε αδυνατίζουν… Με αποδείξεις

- Advertisement -

Πόσες φορές δεν έχεις πει στον αγαπημένο σου ”πες μου μια καλή κουβέντα, έτσι για τα μάτια”! Που να ήξερες πως αυτή η καλή κουβέντα μπορεί τελικά να αποβεί σωτήρια για τη δίαιτα και το αδυνάτισμά σου…

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως τα κοπλιμέντα είναι εκείνα που βοηθούν άτομα που κάνουν δίαιτα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Η έρευνα που έρχεται από το XLS-Medical Fat Binder τονίζει πως το 2013 βρήκε το 72% των ατόμων που ρωτήθηκαν δυσαρεστημένο με την σιλουέτα του.

Κι όχι μόνο! 80% των ατόμων που κάνουν δίαιτα πιστοποιούν πως ένα κομπλιμέντο, μια καλή κουβέντα, αυτό το απλό ”έχεις αδυνατίσει” είναι αρκετό για να τα κάνει να συνεχίσουν την προσπάθεια. Πάνω από τις μισές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, τονίζουν πως το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια είναι το να απολαμβάνουν 1-2 κομπλιμέντα στο τέλος της μέρας !

Αντίθετα, 26% των ατόμων που κάνουν δίαιτα, παραδέχεται πως τα παράτησε επειδή η προσπάθειά του πέρασε απαρατήρητη. Μάλιστα το 39% όσον ξεκίνησαν δίαιτα τη νέα χρονιά, τα παράτησε ήδη πριν κλείσει δύο εβδομάδες προσπάθειας στο 2013.

Τα καλά κοπλιμέντα:

85 % των ατόμων που κάνουν δίαιτα παραδέχονται πως αρκεί μια απλή κουβέντα ” ωραία πόδια” για να πάρουν δύναμη στην προσπάθειά τους

66% τρελαίνονται να ακούν κάποιο να τους ρωτά: ”έχεις χάσει κιλά”;

53% πιστεύουν πως το απλό ”δείχνεις τέλεια, είσαι κούκλα” είναι αρκετό για να μην χαλάσουν την δίαιτά τους.

28% όσον κάνουν δίαιτα, παίρνουν τα πάνω τους με ένα απλό σφύριγμα στο δρόμο.

Τα κακά νέα:

Η έρευνα φανερώνει πως σχεδόν 1 στους 10 ανθρώπους (9%) παραδέχεται πως προσπαθεί να χαλάσει τη δίαιτα κάποιου γνωστού του ατόμου.

1 στα 5 άτομα που κάνουν δίαιτα αλλά έχουν να χάσουν πολλά κιλά ακόμα, δεν δείχνει το κοινωνικό τους πρόσωπο λόγω του βάρους τους.

1 στους 10 υπέρβαρους γονείς νιώθει πως το βάρος του δεν τον αφήνει να συμμετέχει σε δραστηριότητες με τα παιδιά του.

Τα μισά άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και ένιωθαν υπέρβαρα, απέφευγαν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.

Οι πιο συχνές εκφράσεις για να χαρακτηρίσουμε ένα υπέρβαρο άτομο είναι καλοθρεμμένος (37%), με καμπύλες (36%), καλός είσαι (33%).

Η διαιτολόγος Χέλεν Μποντ (Helen Bond) και η προπονήτρια διασημοτήτων Έλις Λίντσεϊ (Elise Lindsay) τονίζουν την σημασία του να κάνουμε παρέα με άτομα που μας βοηθούν στην προσπάθεια αδυνατίσματος ενώ εξ’ ίσου σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τους δήθεν φίλους που μας μπλοκάρουν την προσπάθεια.

Το αδυνάτισμα και τα μόνιμα αποτελέσματα αυτού, έχουν σαν προϋπόθεση την υιοθέτηση καλών και υγιεινών συνηθειών, οι οποίες περιλαμβάνουν και τον περίγυρό μας. Η βοήθεια των φίλων και συγγενών μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά μας να τα καταφέρουμε να αδυνατίσουμε.

Είναι σημαντικό ακόμα και στο επίπεδο της άσκησης να έχεις ένα φίλο/ μια φίλη που θα έχει τους ίδιους στόχους στο μυαλό του και όχι κάποια κολλητή που απλά πάει στο γυμναστήριο για να σφίξει.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog