Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Σαμαράς βρήκε επενδυτές

- Advertisement -

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, αν και ουσιαστικά δεν έγινε καμία σοβαρή γραπτή συμφωνία αλλά δεν πειράζει, αφού Έλληνες και Άραβες έχουμε λόγο και τον κρατάμε, οπότε οι υπογραφές δεν έχουν καμία απολύτως σημασία…

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πως το Κατάρ δεν θέλει να συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά να πάρει με απευθείας συμφωνία τις ελληνικές εταιρείες και τα κρατικά ακίνητα, γιατί οι διαγωνισμοί ανεβάζουν την τιμή και οι Καταριανοί ξέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση τα πουλάει όλα κοψοχρονιά, μπας και καταφέρει να μείνει μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία.

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε τον σεΐχη του Κατάρ να φτιάξουν η Ελλάδα και το Κατάρ ένα κοινό κουμπαρά και να βάλει η κάθε χώρα μέσα στον κουμπαρά από ένα δισεκατομμύριο για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αφενός δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κουμπαράς και αφετέρου, μόλις βάλει το Κατάρ το δισεκατομμύριο στον κουμπαρά, θα πάει η κυβέρνηση, θα σπάσει τον κουμπαρά, θα το πάρει και θα το στείλει για επενδύσεις στην Ελβετία.

Στα θετικά της επίσκεψης Σαμαρά στο Κατάρ ήταν η πολιτιστική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, αφού είναι δυο χώρες που διψάνε για πολιτισμό και οι πολίτες τους είναι όλη μέρα με ένα βιβλίο στο χέρι.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συμφωνίας Ελλάδας-Κατάρ, θα επισκεφτεί για συναυλίες την Ντόχα ο Παντελής Παντελίδης, ενώ συναυλία στο Ηρώδειο θα δώσει η εθνική τραγουδίστρια του Κατάρ, Τζεμιλέ Μπουρούχα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως οι επιχειρηματίες που συνόδευσαν την κυβερνητική αποστολή είναι υψηλού επιπέδου και πως, αν δεν μπουν σύντομα στον Κορυδαλλό, θα κάνουν μεγάλες μπίζνες στο Κατάρ.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι εχθρός της γραφειοκρατίας και αυτός είναι ο λόγος που δεν σκοπεύει να απολύσει ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο από αυτούς που βόλεψε η Νέα Δημοκρατία για να την ψηφίζουν αλλά και που έχωσε ο ίδιος όλους τους συμπατριώτες του από την Καλαμάτα στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να μην χάνει χρόνο με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της επίσκεψης Σαμαρά ήταν η συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε πάει στο Κατάρ να πουλήσει κάνα τουρκικό χωράφι.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει τις επενδύσεις στη χώρα μας, ο Ταγίπ Ερντογάν έριξε ένα ευρώ στον κουμπαρά Ελλάδας-Κατάρ για να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα, και είπε στον Αντώνη Σαμαρά πως αυτός ξεπέρασε την κρίση με αποκρατικοποιήσεις αλλά, όταν θα σκάσει η φούσκα και στην Τουρκία, τότε να δούμε πόσο ξεπέρασε την κρίση.

Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης Σαμαρά στο Κατάρ ήταν η συνάντησή του με την Βάνα Μπάρμπα που βρέθηκε κι αυτή στο Κατάρ για να βρει επενδυτές.

Η Βάνα Μπάρμπα εξομολογήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά πως είναι απογοητευμένη από την Ελλάδα επειδή στην Ελλάδα δεν γίνονται πράγματα-, αλλά, παρ’ όλα αυτά, θα επιστρέψει για να βοηθήσει.

*pitsirikos
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog