Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε”(pics)

- Advertisement -

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού έδωσε το “παρών” στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 αδικοχαμένα θύματα, στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού που σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Πέρασαν 32 ολόκληρα χρόνια…

Περίπου 1.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα από την τραγωδία στη “Θύρα 7” στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Κάθε χρόνο ζωντανεύουν οι μνήμες όλων όσων βίωσαν τη μεγαλύτερη τραγωδία στον ελληνικό αθλητισμό. Από την άλλη, όλοι όσοι δεν είχαν γεννηθεί τότε, μαθαίνουν ιστορία και τιμούν τις 21 αδικοχαμένες ψυχές, που “έφυγαν” τόσο άδικα από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Η συγκινησιακή φόρτιση είναι έντονη τέτοιες στιγμές.
Το “παρών” έδωσε φυσικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αλλά και σύσσωμες οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, όπως και των υπολοίπων τμημάτων του πειραϊκού συλλόγου. Παρόντες ήταν, επίσης, αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, όπως βουλευτές Πειραιά, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, αλλά και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Η ιαχή “αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε”, δόνησε την ατμόσφαιρα, όπως και οι προτροπές στην ομάδα μπάσκετ ενόψει των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα (ένας για την Basket League και ο τελικός Κυπέλλου).
Μετά το μνημόσυνο, το οποίο άρχισε στις 13:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα, το “Μνημείο Θυμάτων της Θύρας 7” κατακλύστηκε από στεφάνια και λουλούδια, ενώ ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία που έγινε για τέσσερις ώρες στο χώρο του Μουσείου, που βρίσκεται στο φαληρικό γήπεδο.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
Η οικογένεια του Ολυμπιακού και ο κόσμος της ομάδας μας τίμησαν τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών στην τραγωδία της Θύρας 7, τον Φλεβάρη του 1981.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως κάθε χρόνο, τελέστηκε έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» το Μνημόσυνο για τα 21 παιδιά τα οποία έχασαν τη ζωή τους για την ιδέα του Ολυμπιακού, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.

Η σημερινή ημέρα ήταν μία ημέρα μνήμης για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού μας. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στο «Μνημείο για τα Θύματα της Θύρας 7», έξω από το γήπεδο της ομάδας μας, για να φωνάξει ξανά, όπως κάθε χρόνο ένα δυνατό «ΠΑΡΩΝ» το οποίο φτάνει μέχρι τα Ουράνια.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκεί, όπως και εκπρόσωποι της διοίκησης, με σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μας. Παρούσα ήταν και η ομάδα μπάσκετ, καθώς και τμήματα του Ερασιτέχνη. Όλοι στο πλευρό των οικογενειών οι οποίες στερήθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εκείνη τη μαύρη ημέρα για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει.

Τα δάκρυα πότισαν ξανά τη γη κάτω από τα πόδια όσων θυμούνταν με λύπη την οδύνη που σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα η τραγική εκείνη ημέρα, όμως κατέστη για ακόμη μία φορά σαφές ότι τα παιδιά αυτά ήταν, είναι και θα παραμείνουν για πάντα κοντά σε όλους μας. Δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνουν, αφού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν…

Ας θυμηθούμε τα ονόματά τους:
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Νίκος Φίλος (19 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Βασίλης Μάχας (20 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ζωγραφιά Χαϊρατίδου (23 ετών), ΑΘΑΝΑΤΗ
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Κώστας Μπίλας (28 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών). ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο για τα Θύματα της Θύρας 7» και ο κόσμος φώναξε δυνατά για μία ακόμη φορά «ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!»…

Μέσα από τον θάνατο αναδεικνύεται, όμως, και η ζωή. Υπέρμαχος αυτής είναι πάντοτε ο Ολυμπιακός μας, ο οποίος το απέδειξε ξανά με την εφετινή διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, στον χώρο του Μουσείου του γηπέδου μας άνθρωποι που το επιθυμούσαν έδωσαν το παρών, προσφέροντας ζωή σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, δίνοντας λίγο από τον χρόνο τους, αλλά ολόκληρη την ψυχή τους!“.

*redplanet

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog