Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υποψήφια για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης η Μαλάλα

- Advertisement -

H 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης των Ταλιμπάν και παραλίγο να χάσει τη ζωή της, είναι και επισήμως υποψήφια για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο…

Η νεαρή Μαλάλα, που υποβάλλεται μέχρι σήμερα σε χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της, ταξίδευε με ένα σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν, όπου για κακή της τύχη έπεσε πάνω σε ένα μπλόκο των Ταλιμπάν. Εκείνοι την πυροβόλησαν τρεις φορές, επειδή τους επέκρινε για τη στάση τους στην εκπαίδευση των κοριτσιών, μέσω του blog της.

Η έφηβη προτάθηκε από μέλη του νορβηγικού Κοινοβουλίου, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι στην υποψηφιότητά της συνέβαλαν και άλλοι βουλευτές από άλλες χώρες. Οι Νορβηγοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η Μαλάλα αξίζει την υποψηφιότητα αυτή, καθώς έχει γίνει σημαντικό σύμβολο στη μάχη εναντίον των καταστροφικών δυνάμεων που θέλουν να αποτρέψουν τη δημοκρατία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε περίπτωση νίκης η Μαλάλα θα είναι η μικρότερη σε ηλικία υποψήφια στην οποία απονέμεται το σπουδαίο αυτό βραβείο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog