Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεια σου, κυρ-Σταύρο Παπασταύρου

- Advertisement -

Σκεφτείτε να ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, συνδεμένος μάλιστα με έναν θηριώδη λογαριασμό 550 εκατομμυρίων ευρώ, ένας συνεργάτης του Τσίπρα…

Τι κακός χαμός θα γινόταν, πώς θα πλημμύριζαν τα μεγάλα ΜΜΕ με αποκαλύψεις για την αριστερή υποκρισία, πόση οργή θα κατανάλωναν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κεδίκογλου και η παρέα τους για το συγκλονιστικό γεγονός. Και πόσα μαθήματα αριστερού ήθους θα παρέδινε ο Πρετεντέρης -ειδικός στο θέμα, όπως έδειξε το σημείωμά του της Παρασκευής για το παπατζιλίκι αριστερής δικηγόρου που έχει πελάτη έναν κατηγορούμενο για βιασμούς.

Όμως για τον Σταύρο Παπασταύρου, που το ονοματάκι του φιγουράρει στον μεγαλύτερο λογαριασμό της λίστας, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Μπορεί ο κυρ-Σταύρος να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, να ταξιδεύει μαζί του στο Κατάρ για την εξασφάλιση επενδύσεων, να τον ακολουθούν διάφορα ομιχλώδη εν σχέσει με τη Siemens και να δικαιολογεί την παρουσία του στη λίστα με το πιο ωραίο παραμύθι -δεν είναι δικά μου τα λεφτά, απλώς τα διαχειρίζομαι ως δικηγόρος ενός μεγάλου fund που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Αυτό λέει η ανακοίνωσή του, την οποία μας έστειλε από τις Βρυξέλλες, όπου συνόδευσε τον Σαμαρά στη σύνοδο κορυφής. Και η οποία πολύ Κεδίκογλου θυμίζει, καθώς αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ τον προσφιλή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πολιτικό αμοραλισμό και την ακόμα προσφιλέστερη λάσπη.

Τι ωραίοι που είναι! Να είσαι χωμένος μέχρι το λαιμό στον τζόγο των εκατομμυρίων και ταυτόχρονα να φροντίζεις μαζί με τον πρωθυπουργό τα συμφέροντα του λαού, είναι μια χαρά πράγμα. Να φιγουράρει το όνομά σου στη λίστα Λαγκάρντ και ταυτόχρονα να συνεργάζεσαι στενά με τον Σαμαρά που υποσχέθηκε να ρίξει άπλετο φως στα μυστικά της είναι απολύτως φυσιολογικό. Να ομολογείς ότι διαχειρίζεσαι ένα τεράστιο επενδυτικό κεφάλαιο από κείνα που λυμαίνονται τους λαούς και ταυτόχρονα να συμβουλεύεις τον πρωθυπουργό πώς θα σώσει τη χώρα από τα νύχια τους είναι απολύτως θεμιτό. Και όποιος αναρωτιέται τι φάμπρικα είναι αυτή και ποια διαπλοκή εκφράζει είναι αμοραλιστής και λασπολόγος. Ενώ εσύ και ο πρωθυπουργός προϊστάμενός σου είστε το άκρον άωτον της ηθικής και της καθαρότητας.

Αν έχει όνομα η υποκρισία του Σαμαρά, της κυβέρνησής του και των παρατρεχάμενων ΜΜΕ, αυτό είναι Σταύρος Παπασταύρου. Όλοι αυτοί οι Φαρισαίοι που βγάζουν σπυράκια με μια λέξη του τάδε βουλευτή της Αριστεράς, που καταλαμβάνονται από ιερή οργή γιατί ο Τσίπρας ταξίδεψε σε θέση executive, που παθαίνουν αμόκ με τους πελάτες της Κωνσταντοπούλου, που διυλίζουν εν γένει κάθε αριστερό κώνωπα, κατεβάζουν μια χαρά στη στομάχα τους μια κάμηλο 550 εκατομμυρίων ευρώ και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Δέχονται a priori αυτή τη σκαστή διαπλοκή -διότι, και αλήθεια να λέει ο Παπασταύρου, και διαχειριστής του fund να ήταν, η τοποθέτησή του παρά τω πρωθυπουργώ και μάλιστα σε άκρως σημαντικές αποστολές είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Και ύποπτη. Και ενδεικτική για το πώς σκέφτονται και πώς δρουν εκείνοι που καθορίζουν σήμερα τη ζωή του κάθε συνταξιούχου, του κάθε άνεργου, του κάθε Έλληνα νοικοκύρη σε απόγνωση.

Και να το βούλωναν τουλάχιστον. Όμως όχι. Βγαίνουν και από πάνω. Παραδίνει ο κυρ-Σταύρος Παπασταύρου της λίστας και των funds μαθήματα ήθους σε ένα πολιτικό κόμμα. Αντί να πάει στο σπίτι του, ή στα κεφάλαια που κατά δήλωσή του διαχειρίζεται, αυτός παραμένει στη θέση του -εκπρόσωπος και καλά των συμφερόντων μας. Και ούτε καταλαβαίνει πώς αντηχούν οι ανοησίες του σε έναν ρημαγμένο λαό. Όπως δεν καταλαβαίνουν και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, οι συντάκτες της ανακοίνωσής του, οι κυβερνητικοί προστάτες της ευγενούς παρουσίας του στη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι αφοσιωμένοι οι άνθρωποι πώς θα κόψουν συντάξεις, πώς θα εισπράξουν φόρους, πώς θα επιστρατεύσουν απεργούς, πώς θα διασύρουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν έχουν χρόνο για τη λίστα Λαγκάρντ και την παρουσία των δικών τους εκεί. Και στο κάτω-κάτω όποιος φαντάζεται ότι υπάρχουν μνημόνια και Σαμαράδες χωρίς κυρ-Σταύρους είναι μακριά νυχτωμένος. Γεια σου κυρ-Σταύρο Παπασταύρου, λοιπόν, εσύ είσαι ο άνθρωπος της εποχής…

Του Θανάση Καρτερού

Πηγή: Αυγή

*left.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog