Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν η Θάτσερ έπεσε στα πατώματα για τον Ανδρέα‏

- Advertisement -

Μια ιδιαίτερη σχέση είχε η σκληροπυρηνικά συντηρητική Μάργκαρετ Θάτσερ με τον σοσιαλιστή ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Περιστατικά αυτά της σχέσης αποκαλύπτει η Σίβυλλα…

Οπως γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, λίγο μετά το τέλος της νοσηλείας του στο St. Thomas και στο Hearfield, ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχθηκε επίσκεψη της Θάτσερ στο Grosvenor House. Η Μάργκαρετ Θάτσερ εμφανίστηκε με τολμηρές για το προφίλ της ενδυματολογικές επιλογές: Φορούσε στενό μπλε ελεκτρίκ ταγιέρ και περπατούσε γρήγορα πάνω στις 12ποντες σοκολά γόβες της! Γράφει η Σίβυλλα: «Παπούτσια στο classic British style. Τετράγωνες μύτες και ψηλά χοντρά τακούνια. Έμοιαζε λες και έτρεχε μαραθώνιο. Οι σωματοφύλακές της έκαναν προσπάθεια για να την ακολουθήσουν.»

Ένα ακόμη περιστατικό αφορά το ιδιωτικό δείπνο της Θάτσερ με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Downing Street πριν την περιπέτεια υγείας του, το οποίο αφηγείται η Σίβυλλα επικαλούμενη τον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Μιχάλη Ζιάγκα.«Η κ. Θάτσερ ήταν οικοδέσποινα του επίσημου δείπνου. Hostess που σε τίποτα δεν διέφερε από μια κοινή θνητή. Όλα κυλούσαν ομαλά όταν κάποιος από τους καλεσμένους έσπασε κατά λάθος ένα ποτήρι με κόκκινο κρασί. Η Μάργκαρετ άρπαξε μια πετσέτα και άρχισε να καθαρίζει μόνη της το πάτωμα! Αχ, αχ, αχ! Πάλι καλά που η γυναίκα η οποία έφερε την οικονομική ανάκαμψη στην πατρίδα της μέσα από τον… νικηφόρο πόλεμο στα Φόκλαντ δεν χρησιμοποίησε τον σύζυγο Ντένις για σφουγγαρίστρα!»

*iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog