Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΞΥΛΟ στο γραφείο του Μέργου με την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ!!

- Advertisement -

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου, επί της Σταδίου 5, όταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα στο κτήριο...

Οι διαδηλωτές προχώρησαν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί σε συμβολική κατάληψη του προσωπικού γραφείου του Γ. Μέργου.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο κτήριο, αναρτώντας στο μπαλκόνι ένα πανό το οποίο έγραφε «Μέργο των 6.000 ευρώ σου φαίνονται πολλά τα 500; Ζήσε εσύ με τόσα»…

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκας αλλά και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν καθώς έβγαιναν από το κτήριο για να τους χτυπήσουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν επίσης σε χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι δύο βουλευτές αναγνώρισαν τον άντρα των ΜΑΤ που λένε ότι τους χτύπησε και πήγαν στη ΓΑΔΑ όπου και κατέθεσαν μήνυση.

Στη συνέχεια, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες των βουλευτών για την εις βάρος τους συμπεριφορά από αστυνομικούς κατά την κατάληψη.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του γ.γ. ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, για «κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις η νεολαία του κόμματος.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι» σε μια χώρα όπου «οι νέοι και οι νέες “απολαμβάνουν” μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη».

protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog