Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΓΑΠ – ο άνθρωπος που πρόδωσε την χώρα – δίνει εξηγήσεις…, σπάζοντας 15 μύθους…!!!

- Advertisement -

Απαντήσεις δίνει, με κείμενο που δημοσιεύεται στο smartpost, με τον τίτλο «Σπάμε 15 μύθους», ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε βασικές κατηγορίες των πολιτικών αντιπάλων του και επιτίθεται στην ΝΔ και ειδικά στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία «γνώριζε, αλλά απέκρυπτε, τα …

πραγματικά στοιχεία της οικονομίας».

Τονίζει πως δεν ήταν αυτός που άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, αφού δεν γνώριζε τα πάντα προεκλογικά για το Ελλειμμα. Παράλληλα δεν αφήνει εκτός κριτικής τον Αντώνη Σαμαρά, για το ρόλο και τις ευθύνες του όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

«Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%.

Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ στην κατηγορία ότι φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο επιτίθεται ξανά στον Κώστα Καραμανλή και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπήκε εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. «Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια.

Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου ακόμα που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο μηχανισμό Στήριξης , διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες».

Από την επίθεση που εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεφεύγει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς και του επιρρίπτει ευθύνες ότι για δύο χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση δημαγωγούσε, δεν έδωσε καμία απολύτως στήριξη με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής.

Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος.

Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτυ» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010».

- Advertisement -

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το οτι εσυ μας ελεγες προεκλογικα οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ το ξεχασες Γιωργακη;;;;

    Εγω το εχω βαλει απο τοτε ring tone στο κινητο μου. Σου εσπασα μαλιστα τα νευρα με αυτο, οταν για κακη σου τυχη εκεινο το Σαββατοβραδο πριν 3 εβδομαδες, σε πετυχαμε στο εστιατοριο Κασταλοριζο της Κηφισιας να τρως τις ψαρουκλες σου. Μιλαμε για την απολυτη εκδικηση.

    Βεβαια, αν ποτε κυβερνησει η Χρυση Αυγη, τον ανασκολοπισμο δεν τον γλυτωνεις.

    Μ.Ι.Π.

  2. ιδιώτη Μ.Ι.Π.,έκανες ΤΕΤΟΙΑ επανάσταση ;;; ….πήρες ΤΕΤΟΙΑ εκδίκηση,ρε επαναστάταρε του πληκτρολογίου ;;;…καλά,το "αν ποτέ" ,άστο καλύτερα,είπαμε,να λες κουταμάρες,αλλά όχι και έτσι,ιδιώτη Μ.Ι.Π. ..

  3. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.

    Σε πέρασαν από πολλά κρας τεστ και για αυτό με την σιγουριά πλέον ότι μέχρι εδώ ήσουν, παίρνουν πόζα πίσω από την οθόνη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος. Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες, για το σπίτι που έφτιαξες, για τα ταξίδια που έλεγες ότι θα πας, για τις αγωνίες που πέρασες, για τις δημιουργίες σου, για τα ιδρωμένα μεροκάματά σου, ακόμα και για τα παιδιά που γέννησες. Σε βάζουν με τους απάνθρωπους νόμους να απολογείσαι μπροστά στον κάθε γκρίζο δημοσιοϋπαλληλίσκο επειδή ακόμα ζεις και δεν έχεις περάσει θηλιά στο λαιμό σου. Ένοχος που αναπνέεις, ένοχος που αυτοκτόνησες. Ένοχος που ουρλιάζεις, ένοχος που μένεις σιωπηλός.

    Όλα όμως θα φθάσουν στο τέλος ακριβώς την στιγμή που αυτοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο που δουλεύουν δεκαετίες και που ο κάθε μη συμβιβασμένος πολίτης θα τα έχει χάσει όλα. Θα είναι η στιγμή που θα κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι απειλές τις οποίες δεχόμασταν από ανθρώπους που για μεροκάματο είχαν το ξέσκισμα της δικής μας ζωής με την κομματική δημοκρατία τους για αντιπερισπασμό, ήταν μόνο μία σαπουνόφουσκα. Άγνωστο γιατί θα πρέπει να φθάσεις στο Ναδίρ των αντοχών σου για να κατανοήσεις ότι τζάμπα τα έχασες όλα, και όσα δημιούργησες αλλά περισσότερο τα πολύτιμά σου χρόνια που πέρασαν σαν ζάρια όχι στα δικά σου χέρια μα στα αδούλευτα χέρια καταστροφέων ζωών. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανίκητο απέναντι, υπήρχε μόνο ένα τηλεοπτικό είδωλο που νόμιζες ότι είναι άθραυστο και αδιαπέραστο από την οργή σου. Ένα πραγματικό Τίποτα ντυμένο με κουστουμάκι, πληρωμένο με πακέτα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα, ένας άδειος τενεκές που για να υπάρχει θα έπρεπε εσύ να πιστέψεις ότι ήταν τα Πάντα.

    Όταν θα διαπεράσει, λοιπόν, το χέρι σου την οθόνη και θα πιάσεις τον λαιμό αυτού που νομίζει ότι νίκησε, όταν θα συνθλίψεις μέσα στην χούφτα σου αυτή την ξύλινη προγραμματισμένη μαριονέτα θα καταλάβεις ότι τα Πάντα σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και τη ζωή αυτής της ξύλινης, άψυχης πολιτικής κούκλας, δεν τα κινούσε κανείς άλλος παρά μόνο Εσύ.

  4. αφιερωμένο στους Μ.Ι.Π., Χ.Α, και άλλα τινά "καλόπαιδα".

    Ὁ ἄλλος

    Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
    τὴ λεφτεριά, νωρὶς
    γίνε προδότης, γίνε!
    Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.

    Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
    κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
    Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
    κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!

    Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
    νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
    καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
    στὴ σάπια πολιτεία.
    Κ.Βάρναλης.

  5. ΜΙΠ, έχεις γίνει πολύ αποκαλυπτικός. Αφού μας είπες ότι σου μειώθηκε δυο φορές η σύνταξη και μάλιστα την δεύτερη κατά 400 ευρώ και έφτασες στα 800, που σημαίνει ότι ήσουν από τους υψηλόμισθους, τώρα μας λες ότι σύχναζες εσύ και οι όμοιοί σου σε σικάτες περιοχές και ακριβά κυριλέ εστιατόρια, άσε λοιπόν τους ανασκολοπισμούς να τους κάνουμε εμείς οι νεότεροι και φτωχότεροι, που ξέρουμε που και πως.

  6. Ιδιώτη a.v., λες το η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, να το λεγε για τους Λαθρομετανάστες ο Ανδρέας; Κάπου τα έχεις μπερδέψει…

    Οσο για το ποιός είναι Επαναστάτης του Πληκτρολογίου, άς το καλύτερα.

    Στη συγκεκριμένη φάση πάντως, είχαμε κόψει δύο Φρουρούς του Γιωργάκη έξω από το Καστελόριζο και τον έναν τρίτο μέσα. Είναι και οπλισμένοι αυτοί ξέρεις… Εσύ θα είχες γίνει Αντώνιο Χοσέ Εκλασαμέντες φαντάζομαι.

    Του αλλάξαμε τα φώτα και δεν μπορούσε να πει και τίποτα. Ειχα βάλει τους πάντες να με παίρνουν τηλέφωνο. Και κάθε φορά που χτύπαγε και έπαιζε το αμίμητο ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, πέφταμε όλοι κάτω από τα γέλια.

    Ο Γιωργάκης και η γυναίκα του, ήταν συνέχεια στο μένουμε ή φεύγουμε. Εν τω μεταξύ ούτε τον βρίσαμε, ούτε τον μπουγελώσαμε, ούτε τον φασκελώσαμε, ούτε τον καρπαζώσαμε, ούτε τίποτα άλλο που θα μπορούσε να μας κάνει κάτι, π.χ. να μας πάνε οι αστυνομικοί στο Τμήμα και από κει στο Αυτόφωρο. Μιλάμε για απερίγραπτη φάση. Την βγάλαμε και φθηνά, για τόσο γέλιο. Με δύο ποικιλίες, 12 ευρώ η μία.

    Μ.Ι.Π.

  7. ιδιώτη Μ.Ι.Π.,στείλε μας την φάτσα σου να την κάνουμε μπλουζάκι…ΙΔΙΩΤΗΣ Μ.Ι.Π., Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΝΑΖΙΣΤΩΝ…κάνε μου ναζάκια,που μου έγινες και επαναστάτης,τρομάρα σου…η μεγαλύτερη πορεία που έχεις κάνει στην ζωή σου είναι μέχρι την τουαλέτα,όταν σε πιάνει κόψιμο,κι αυτή,τρέχοντας…αγωνιστή της πλάκας,ιδιώτη Μ.Ι.Π.

  8. 12:06,δεν με ενοχλεί καθόλου,μπουραντάκο…απλά ,άλλο ξέρω εγώ,ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του…κατάλαβες,μπουραντάκο ;;;;…το να το φωνάζουν οι χουντολάτρες,ναι,με ενοχλεί,τί να κάνουμε ;;;

  9. α,και μια και το θυμήθηκα ιδιώτη Μ.Ι.Π.,μαι και ο λόγος σου όσο πάει και θυμίζει περισσότερο το manipulation του συχωρεμένου…έχει κρυώσει πάρα πολύ μια φασολαδίτσα,για κάτι μηνυσούλες που είχες τάξει σε μένα και άλλους 2,θυμάσαι,ιδιώτη Μ.Ι.Π., με τα άτριχα καλοκαιρινά μπουτάκια ;;;…κάνε μου ναζάκια,χουντολάτρη…

  10. Αυτο το υπονοουμενο καπου το χεις ξαναπεταξει av και παρελειψα να σου απαντησω.

    Δηλαδη πιστευεις οτι ολοι οσοι διαφωνουν με αποψεις σαν τις δικες σου, π.χ εγω, Χ.Α, Υπατια, κλπ ειναι στην πραγματικοτητα ενα ατομο;

    Ε τοτε γιατι να μην πιστεψουμε κι εμεις οτι spinos, αλεξικεραυνο, velutela, αναρχικος μικρος πριγκηπας, πανθηρας, κλπ, εισαι εσυ; Απο οτι καταλαβαινω εσυ εχεις απειρο χρονο στο πληκτρολογιο, με μικρες διακοπες για τουαλετα (για να χρησιμοποιησω τα υψηλης κουλτουρας γραφομενα σου παραπανω).

    Δυστυχως για σενα ειμαστε πολλοι, και καθε μερα γινομαστε ακομα περισσοτεροι, οπως ακριβως και οι ανεργοι… Αν θες κατι καινουργιο και πραγματικα επαναστατικο, σε μας θα το βρεις. Ο δικος σου χωρος ειναι πια παρωχημενος, για τους αμερανοητους παλαιοκομματικους.

    Μ.Ι.Π.

  11. ιδιώτη Μ.Ι.Π.,να μιλάς εσύ,ο χουντολάτρης,ο οπαδός των (καλυμμένων με χρυσόσκονη) νεοναζί,ο μόνος (μαζί με την κυρία Χ.Α.,που αποδεδειγμένα υπογράφουν ,τουλάχιστον 2 άτομα με αυτό το όνομα,ο ένας εξ'αυτών δηλωμένος ναζίσκος) που έχει μπει εδώ μέσα για να κάνει κομματική προπαγάνδα μπας και μαζέψει κανέναν ψηφαλάκι,για άπειρο χρόνο στο πληκτρολόγιο,είναι ντροπή…συνταξιούχος έχεις δηλώσει (από τους καλοβολεμένους μάλιστα,με βάση αυτά που παίρνεις πλεόν μειωμένα),κομματόσκυλο από αυτά που πηδούσαν από το ένα κόμμα στο άλλο δείχνεις (και μαζί την Ελλάδα,γιατί καμία σχέση δεν είχατε με τον απλό ψηφοφόρο…άμα δεν μυριζόσασταν χρήμα,δεν κουνάγατε ρούπι και τώρα μου γινατε δικαστές και άμεμπτοι…αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά),οπότε το να μολάς εσύ εδώ μέσα για παρωχημένο,είναι ακόμα μια απόδειξη του πόσο ιδιώτης είσαι…έχετε μπει 3-4,μόνο για να απαξιώσετε το LB και το έχετε πετύχει ,σε έναν βαθμό…αλλά κάνετε ένα λαθάκι : θα ήταν τιμή μου να ήμουν ο πάνθηρας ή ο Α.Μ.Π. …παρακαλάτε να μην σας περιλάβουν αυτοί…εγώ σας έχω για πλάκα,αυτοί σας έχουν για μεζεδάκια και θα τρέχετε να κρυφτείτε στα λαγούμια σας (έξω,πού να τολμήσεις να πεις τις αηδίες σου,θα σε πάρουν στο ψιλό,ιδιώτη Μ.Ι.Π.)…
    ΥΓ. πολλοί μπορεί να διαφωνούν μαζί μου,ιδιώτη Μ.Ι.Π…αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν χουντολάτρες και μέλη του κόμματος σου…δεν έχουν τόση επιρροή οι ανοησίες και τα δελτία τύπου που ανεβάζεις…

  12. Είσαι πολύ προβληματικό άτομο αβ!.
    Μή το αφήσεις έτσι,να το κοιτάξεις,πήγενε σε κανένα ψυχίατρο.
    Η αλήθεια πάντως είναι οτι διασκεδάζουμε αφάνταστα με ότι λές και γράφεις,και ξέρεις κάτι;
    Αν δεν είσαι μόνος σου άντε να υπάρχουν και δυό τρεις άλλοι που να ασπάζονται τις προβληματικές σου απόψεις!!
    Είσαι τραγικά λίγος και μόνος…αξιολύπητος..

  13. άντε,να το παίξω και εγώ λίγο ιδιώτης Μ.Ι.Π. ή κυρία Χ.Α. …

    ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
    ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
    ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚΕ΄
    Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

    ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Το λόγο έχει ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, κ. Παναγιώταρος.

    ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. (…) Τη δεύτερη τροπολογία που τροποποιεί τις προϋποθέσεις απόκτησης δικαιωμάτων επί ιδιωτικών και δημοσίων νήσων και νησίδων, την υπερψηφίζουμε.

    Δεν είναι η τέλεια, αλλά το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων είναι μια καλή ασφαλιστική δικλίδα για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, πώληση, οτιδήποτε έχει να κάνει με νησίδες και βραχονησίδες στην πατρίδα μας.

    Εξάλλου ήμασταν εμείς αυτοί που και σε μια αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και στην Ολομέλεια πριν από μερικούς μήνες είχαμε θέσει το εν λόγω θέμα.

    Και αφού εξαπέλυσε ένα λογύδριο κατά της Τουρκικής επιθετικής επιχειρηματικότητας, κατέληξε.

    Γι’ αυτό και υπερψηφίζουμε την εν λόγω τροπολογία.

    Ευχαριστώ.

    ΥΓ.Φιλάκια,ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ κορίτσια

  14. ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ "ΒΟΛΗ", ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
    ΠΙΣΩ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ- 300 ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΥΝ- Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ

  15. Δεν μας βάζεις και κανένα link στο site της Βουλής να διαβάσουμε τα πρακτικά σου, γιατί οπως έχω επισημάνει το credibility σου είναι στο μηδεν;

    Αλλιώς σου γράφω και εγώ κάτι Πρακτικά με τον Τσίπρα να υπερψηφίζει το Μνημόνιο.

    Μ.Ι.Π

  16. RE SY AV ,DEN AXO KATALAVI TOSO KAIRO POU ANIKIS TI PSIFIZIS POLITIKA? KOMOUNISTIS, SIRIZA ,ANARXIKOS,ANARXOKOMOUNISTIS,SE PIA TELOS PADON SINISTOSA ISE..KAI KATI ALO ,ARXISES PALI NA VRIZIS KE MALISTA TORA PETAS KAI SEXOUALIKA OMOFILOFILIKA IPONOOUMENA-ATRIRXA MPOUTAKIA KLP-,ESI EXIS RIKSI TO EPIPEDO TOU BLOG, DEN ANEXESE KAMIA DIAFORETIKI APOPSI. OI DIAXIRISTES PREPI NA EPEMVOUN NA SE MAZEPSOUN PALI.

  17. Τροπολογία για τη δυνατότητα μίσθωσης δημόσιων νήσων και νησίδων ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, αφού πρώτα αποκλείστηκε με αναδιατύπωσή της το ενδεχόμενο πώλησής τους.

    Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης, κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.

    Η κυβέρνηση προέβη σε μερική αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τις ενστάσεις που προέβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στο σώμα ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις», δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων».

    Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Σε σύνολο 252 βουλευτών «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 84 (του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και κάποιοι από τους Ανεξάρτητους Ελληνες) και «παρών» δήλωσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης.

    Από τους εννέα βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, την τροπολογία υπερψήφισαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ραχήλ Μακρή και η Μίκα Ιατρίδη, ενώ καταψήφισαν οι Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάννα, Νότης Μαριάς, Γιώργος Νταβρής και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
    ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ Μ—-Α ΧΤΕΝΙΖΩΝΤΕ…Χ.Α.

  18. αν νομίζεις ότι με προσέβαλες,ανώνυμε,αποκαλώντας με προβληματικό,μου έκανες τα μούτρα κρέας,ξέρεις…ο καραγκιόζης ανώνυμος : παράσταση που παίζεται κατά κόρον εδώ μέσα,με μεγάλη επιτυχία…

  19. ως προς τον άλλον ανώνυμο που θίχτηκε για τα σεξουαλικά υπονοούμενα,συγγνώμη,αλλά δεν απευθύνονται σε σένα…απευθύνονται σε συγκεκριμένο άτομο…τώρα αν έχεις κι εσύ και θίγεσαι,δεν με αφορά ιδιαίτερα…

  20. να συπληρώσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την διαφορετική γνώμη…ειδικά,όταν θέλει ο άλλος να συζητήσει,με επιχιερήματα,το κάνω ευχαρίστως…την ανώνυμη ψευτομαγκιά και την δήθεν δημοκρατία μερικών εδώ μέσα (που δεν βλέπω να σε ενοχλεί και ιδιαίτερα) βρίζω και θα συνεχίσω να την βρίζω,μέχρι να το κόψετε…μας βρήκατε στο LB,δεν σας βρήκαμε,από όσο θυμάμαι…

  21. ιδιώτη Μ.Ι.Π.,θα σε δυσαρετήσω,το ξέρω,αλλά θα πατήσεις το hellenicparliament.gr και θα σε βγάλει σε μια σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου (επίσημη,δυστυχώς)…αυτό,που δεν αντέχεις με τίποτα να βλέπεις ανοιχτό,ιδιώτη χουντολάγνε…πατάς στα πρακτικά και ξεστραβώνεσαι…βλέπεις ,ιδιώτη Μ.Ι.Π.,εγώ ,όταν παραθέτω κάτι ,παραθέτω και πηγή,δεν βρωμίζω το LB,όπως εσύ και η κυρία Χ.Α. με αναρτήσεις του Στόχου ή χωρίς πηγή…
    ΥΓ.Βγείτε οι "αντικειμενικοί" τώρα να βρίσετε και να διαμαρτυρηθείτε,μια και θέλετε ένα LB γεμάτο σχόλια των χουντολάγνων,των νεοναζί και ανώνυμες ύβρεις…

  22. για το αρχείο , πάντως :

    Τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε η τροπολογία για τη μίσθωση νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο.

    Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ 166 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 84 (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) «όχι» ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης.

    Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.

    Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος με βάση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων» δήλωσε ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις».

  23. ΕΠΕΙΔΗ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ…

    των δημοσιογράφων, ακόμα και του κρατικού ΑΠΕ που μετέδωσαν πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπερψήφισαν την τροπολογία που ξεπουλά τις Ελληνικές βραχονησίδες. Η

    Zougla.gr • Πριν από 1 μέρα, 19 ώρες

  24. Ερώτηση (ασχετη με το θέμα ομολογω): Για ποιο λόγο η εφημερίδα Στοχος θεωρείται αναξιόπιστη?Εντάξει και εγω θεωρω γελοιο να διαβάζει καποιος Ριζοσπάστη!!Παρ ολα αυτα για να θωρησεις μια εφημερίδα αναξιοπιστη πρέπει να γραφει ανακρίβειες και όχι επειδή ταιριάζει πολιτικά με συγκεκριμμενο χωρο. Λοιπον..τι ειναι αυτό που κάνει τον Στοχο αναξιόπιστη και ΄αστεια΄ πηγη???
    Υπατία

  25. κυρία Χ.Α.,έμφραγμα ;;; από τα γέλια ,ναι !!! ο επιπλοποιός ,να απαγγέλει Σαββόπουλο…ΟΥΑΧΑΧΑΧΑ !!!…έλα,κυρία Χ.Α.,μπορείς και καλύτερα,βάλε και τον Καιάδα να απαγγέλει Καβάφη !!!

  26. RE PEDIA ESIS OI DIAXIRISTES MAZEFTETON, DEN INE KALA O ANTHROPOS, PARALILI SINEXOS KAI ASTAMATITA THA PATHI TIPOTA KAI THA TO EXOUME KRIMA, MIP-XA-YPATIA,AFISTE TON 1-2 IMERES NA IREMISI…TELIKA RE SY AV DEN MAS IPES SE PIO KOMA ANIKIS TELIKA–???????????-VAGELIS

  27. Διαβάζουν πολλοί ανθρωποι το μπλογκ..παρακαλω να λείπουν απαξιωτικα σχόλια τυπου: επιπλοποιος απαγγελει Σαββοπουλο (λες και ειναι ο Ομηρος!) Τι ειναι ένας επιπλοποιος δλδ και δεν μπορει να απαγγειλει οτιδηποτε? Πρέπει να κατέχεις 10 διδακτορικά για να μην ΄φαινεσαι΄ γελοιος?? Ελεος ρε παιδια… Που πηγε το αισθημα ισοτητας των ανθρωπων?
    Υπατία

  28. Vagelis,μια και παραληρώ και είμαι ψυχικά διαταραγμένος,πιστεύω πως πληρώ ΑΚΡΙΒΩΣ τις πρού΄ποθέσεις για να σε αποκαλέσω συναγωνιστή…το δηλώνω, επίσημα : είμαι κουτός,όπως κι εσύ και ψηφίζω το ίδιο κόμμα που θα σώσει την Ελλάδα (δεν ξέρω από ποιόν,αλλά έτσι μου είπανε να λέω στα γραφεία,οι ξυρισμένοι κεφάλες)…κάνε μου κι άλλα ναζάκια,με φτιάχνεις απίστευτα…
    α,και το νου σας μαγκίτες του πληκτρολογίου,έσκασε μύτη ο Πάνθηρας…μην χαθείτε,θα περάσετε καλά…

  29. και για να είμαι δίκαιος,η Χ.Α. δεν ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο,όπως λάθος ανεφέρθηκε από κάποια sites…οι δηλώσεις,όμως,του Μπούλη είναι καταγεγραμμένες,το οποιο σημαίνει απλά ότι τον μάζεψαν και έγινε η απαραίτητη κωλοτούμπα,αναλαμβάνοντας ο επιπλοποιός που σηκώνει την σημαία της χούντας να βγάλει το φίδι από την τρύπα,απαγγέλοντας Νιόνιο…

  30. A.v. Εσυ την εκανες την κωλοτουμπα και μαλιστα εσκασες με το κεφαλι στον τοιχο.

    Βλεπω επισης οτι εισαι ο μεγαλυτερος ρατσιστης εδω μεσα. Σου βρωμανε οι επιπλοποιοι (ολοι οι ανθρωποι του μοχθου να υποθεσω;), σου βρωμανε οσοι εχουν ξυρισμενα κεφαλια (με τους χιπηδες πως τα πας;), σου βρωμανε οι αδελφες (ο Τσιπρας OK;). Εμεις τοσο ρατσιστες δεν ειμαστε, μας βρωμανε μονο οι Αλλοδαποι λαθρομεταναστες (οντως μυριζουν αυτοι). Φανταζομαι οτι αυτοι ειναι οι μονοι που συμπαθεις.

    Μ.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog