Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις

- Advertisement -

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει ποσοστό 21,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή (12%), το ΠΑΣΟΚ (7%), το ΚΚΕ (6%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (5%) και η ΔΗΜΑΡ (4%)…

Σημειώνεται πως τα ποσοστά των περισσότερων κομμάτων παραμένουν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που καταγράφουν αύξηση κατά 0.5% και 1% αντίστοιχα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνει το 23%. Σημειώνεται πως ο «κανένας» συγκεντρώνει το 44%.

Οριακό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει και δημοσκόπηση της Metron Analysis για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0.9 συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 20,45%. Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

Παράλληλα, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog