Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου για την γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου

- Advertisement -

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ….

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ Ν’ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ.
           Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του μνημονίου 3 και τα νέα μέτρα λιτότητας κορύφωσε την άγρια, νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, στήνοντας ένα «σκηνικό» πρωτοφανούς βαρβαρότητας: επιστρατεύσεις απεργών, φορομπηχτική πολιτική άνευ προηγουμένου, εργασιακά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω, μαζικά «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, παιδεία υπό διάλυση, ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε απόγνωση.
           Η καταστροφική και βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας, που έχει εκτιναχτεί πλέον σε επίπεδα κοινωνίας πλήρως κατεστραμμένης. Επιπλέον, η επίθεση ενάντια στο δημόσιο τομέα, ενάντια στα δημόσια, κοινωνικά αγαθά με τα «λουκέτα» σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και το ενιαίο μισθολόγιο-«φτωχολόγιο» κατεδαφίζει τα απομεινάρια των δημόσιων κοινωνικών δομών και του κράτους πρόνοιας και στέλνει τον λογαριασμό σε όλους τους πολίτες.
           Η πολιτική αυτή του «ακρωτηριασμού» εργασιακών δικαιωμάτων, μισθών και συντάξεων συνοδεύεται από μια πρωτοφανή, ληστρική φορολογική πολιτική: η φοροεπιδρομή που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά  δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο». Και την ίδια στιγμή που φοροεξοντώνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μειώνεται σημαντικά η συνολική φορολογική επιβάρυνση των μεγάλων ανωνύμων εταιρειών και των «εχόντων» και παραμένουν στο απυρόβλητο οι προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, οι λαθρέμποροι πετρελαίου και οι μεγαλοφοροφυγάδες.
           Ο στόχος αυτής της επίθεσης ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι παραπάνω από προφανής: πλήρης «κινεζοποίηση» των εργαζομένων, ώστε να δουλεύουν για εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα για χάρη της κερδοφορίας μια χούφτας πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων ολιγαρχών. Γι’ αυτό το λόγο:
ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΙΑΔΑ» ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΑΣ «ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
«ΒΙΑΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση και την αντεπίθεση.
Αντίσταση, προκειμένου να επιβιώσουμε ως εργαζόμενοι, ως χώρα, ως κοινωνία.
Αντεπίθεση για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, για να σταματήσουμε τη φορομπηχτική πολιτική, για να επιβάλλουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για να εθνικοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
Συγκεντρωνόμαστε στις 10-30 το πρωί της Τετάρτης 20 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές και μαθητές του Νομού μας.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!
                                                                                                       Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. SINTROFOI SINFONO APOLITA KAI PROSIPOGRAFO.ENO STO LOYTRAKI O PROEDROS TOY DS, LOYTRAKIOY THN IMERA TOY ETHNIKOY KSESIKOMOY ENANTIA STHN XOYNTA THS TRIKOMATIKHS ,N,D PASOK KAI THS FASISTIKHS DIMAR.EBALE DIMOTIKO SINVOYLIO ME THEMA TO PIO SOVARO PROVLIMA POY APOSXOLI THN POLIMAS THN KATASXESI TOY SPA APO TON ERGOLAVO.KATADIKAZOYME THN FASISTIKH SIMPERIFORA KAI KATAGELOYME TON PROEDRO TOY D.S TOY DIMOY LOYTRAKIOY,SPIRO NIKOLAOY.NTROPI KAI ESXOS,,G MARINIS,

  2. EKI POY KLASAN OI ARISTEROI KSEFITROSE AFTOS .SIGA THN MOMFI.OFASISMOS EKDILONETE ME PRAKSIS.KAI EDO,EXOYME KATAPATISI TOY DIKEOMATOS THS APERGIAS .ORIZONTAS PRAKTIKOGRAFO ME APOFASIZOYME KAI DIATAZOY ME SIMVASIOY XO TOY DIMOY.PRAGMA POY DEN EGINE TO IDIO STHN PROTI SINEDRIASI TOY LIMENIKOY TAMEIOY KAI ANAVLITHIKE.AFTOS KAI AN INE FASISMOS.TOY PROEDROY,KAI SOUPER DIMOKRATI Koy DIMARXOY.G.E.M

  3. Ντροπή και αίσχος για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σπύρο, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝΤΑΣ απεργοσπαστικά[δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο της 14/-02/13 ότι εν γνώσει της γενικής απεργίας της 20/02/13 όρισε την ίδια μέρα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ότι έχει εξασφαλίσει πρακτικογράφο].Η δημοκρατία του σε όλο το μεγαλείο. Ο Δήμαρχος ούτε τόλμησε να διαφοροποιηθεί του προέδρου του, μετά την απειλή του για παραίτηση και για να διασκεδάσει[δημοκρατικά-γιατί έχει κάνει όλα τα μαθήματα και δεν δέχεται άλλα]είπε στην συνεδρίαση ανήμερα της γενικής απεργίας να παρθεί απόφαση-ψήφισμα που θα δηλώνει την συμπαράσταση του Δ.Σ στους απεργούς.Έλεος που τους βρήκαμε;;;Τα τοπικά γραφεία κομμάτων αντιμνημονιακών τί κάνουν;;;Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σαυτή την λάιτ δήλωση που εξέδωσε;;;

  4. Για να ανοίξεται τα ματάκια σας και να καταλάβεται τιη εστί ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

    Γιατί απορείτε με το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική; Ο Ομπάμα είναι σκληρός μαρξιστής. Ποιός σας είπε ότι οι Αμερικάνοι είναι …δεξιοί;

    Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

    Πλήρης άγνοια και σύγχιση έχει μεταδοθεί στους λαούς για το τι είναι η δεξιά και τι η αριστερά.

    Η παγκόσμια απάτη του δήθεν διαχωρισμού των πολιτικών παρατάξεων σε δεξιές και αριστερές, χρησιμοποιήθηκε για το μεγάλο πείραμα που έγινε στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

    Διαδόθηκε μάλιστα, ότι η πρώην Σοβιετική Ενωση διαλύθηκε, διότι η αυταρχική της διακυβέρνηση απέτυχε.

    ΛΑΘΟΣ

    Πέτυχε και μάλιστα απόλυτα.

    Έτσι, οι παγκόσμιοι εξουσιαστές, διέλυσαν εκείνο το μαγαζί και αποφάσισαν να το κάνουνε παγκόσμιο αρχίζοντας από τις ΗΠΑ.

    Εκεί κυβερνούν οι σκληροπυρηνικοί μαρξιστές του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, Χίλλαρυ, Ομπάμα κτλ.

    Η παγκόσμια κυβέρνηση, που ανέκαθεν υπήρχε και μας παραμυθιάζουν ότι δήθεν προσπαθούν τώρα να την στήσουν, προωθεί μία παγκόσμια κομμουνιστική χούντα, όπου όλοι θα είναι φτωχοί χωρίς καμία ιδιοκτησία.

    Το ζούμε και εδώ με τους φόρους στα ακίνητα, τα αυτοκίνητα και τα παιδιά.

    Επομένως ο Τσίπρας σαν μαρξιστής, στο σπίτι του πήγε, πηγαίνοντας στην Αμερική.

    Ο δήθεν ψυχρός πόλλεμος μεταξύ ΕΣΣΔ και ΝΑΤΟ, που ήταν ουσιαστικά μία απάτη, βοήθησε και τον παγκόσμιο πληθυσμό να φάει το παραμύθι δεξιών και αριστερών.

    Ο μόνος πραγματικός διαχωρισμός που υπήρχε στις τάξεις της πάντα ελεγχόμενης εξουσίας των λαών, ήταν αυτός μεταξύ των οπαδών της μοναρχίας, και της δημοκρατίας, που ουσιαστικά ήταν και είναι ψευτοδημοικρατία, περιτύλιγμα της σοσιαλιστικής χούντας, που και αυτή μία μορφή μοναρχίας είναι , μόνο που δεν βλέπεις τον μονάρχη.

    Για όσους δεν το πρόσεξαν, τους θυμίζω ότι.

    Μέχρι το 1750 μ.Χ. περίπου, τον κόσμο διοικούσαν βασιλείς και αυτοκράτορες, που ελεγχότανε απο την παγκόσμια διοίκηση της λεγόμενης Μαύρης; Αδελφότητας. Μετά η αντίπαλη Λευκή Αδελφότητα, πήρε τα ηνία και έστησε επαναστάσεις λαϊκές δήθεν, παντού, δίνοντας την διοίκηση σε πολιτικούς μαριονέττες.

    Η πραγματική εξουσία πάντα κρυβότανε πίσω από τους βασιλιάδες ή τους πρωθυπουργούς μαριονέττες.

    Σήμερα είμαστε στο τελικό στάδιο της προσπάθειας φτωχοποίησης όλων των λαών.

    Ο Τσίπρας, σαν το άτομο που προωθούν για να πεισθεί στην Ελλάδα ο κάθε πικραμένος ότι κάποιος νοιάζεται για τους φτωχούς, σαν μαρξιστής, σωστά πήγε στο άντρο του μαρξισμού, στις ΗΠΑ, από όπου προωθείται το παγκόσμιο κράτος των δούλων, γκοίμ, υπηκόων.

  5. GIA TON 10 ,7 I .MEGALITERH MOYFA THS METAPOLITEFSIS INE TO PASOK. GIATI PRODOSE TESERIS GENIES .TOYS PATERARADES MAS,/PERIFANA GIRATIA/EMAS .PERIFANA NIATA .KAI TA PEDIAMAS .POY TA PISAM4E NA STIRIKSOYN LAMOGIA ,KLEFTES.POLITIKOYS APATEONES ,KAI POLITIKOYS KOTZAMPASIDES.KAI EGATHETOYS ERGATOPATERES ,.KAI TORA PIRAN THN APANTISITOYS.GIATI O LAOS, ARGI, ALLA DEN KSEXNA ,OI PRODOTES STO GOYDI, AFTH INE H APANTISI ,POYLIMENE STO SISTIMA.G,E,MARINHS

  6. ρε στην απεργία θα κατέβετε ή όχι και αφήστε τον σύριζα και τσίριζα, άγριες απεργίες και κλωτσιές στ' αφεντικά
    Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΞΥΝΟΝΤΑΙ

  7. ΡΕ ΦΙΛΕ 12:23 ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΙΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 4%. ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog