Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρωτοφανή άγρια επεισόδια στις Σκουριές – Έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη φύλακες!

- Advertisement -

Ομάδα περίπου 50 ατόμων εισέβαλε στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός….

Επεισόδια πρωτοφανούς αγριότητας συνέβησαν τα ξημερώματα, γύρω στις 02.00, στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 50 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο χώρο, παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου και αφού προπηλάκισαν τους φύλακες, περιέλουσαν με βενζίνη σημεία των εγκαταστάσεων (κοντέινερ, μηχανήματα) και έβαλαν φωτιά.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη τους φύλακες, απειλώντας ότι θα τους κάψουν.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τρεις τραυματίες από ξυλοδαρμό.
Από την Αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία προσαγωγών υπόπτων.

*lay-out.gr
- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στην περιοχή

    Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ηλεκτρισμένη. Ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι πληροφορήθηκε το περιστατικό από τα μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς, όπως υποστήριξε, πρόκειται για ιστορία που έχει προαναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό.

    Την κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επιδεινώσει η επιχείρηση υλοτόμησης δασικής έκτασης σε τρία μεγάλα ρέματα, από τα οποία υδροδοτούνται μεγάλα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Χαλκιδικής.

    «Στόχος της υλοτόμησης είναι να μεταβληθούν τα ρέματα αυτά σε λίμνες αποβλήτων για τα απόβλητα του εργοστασίου χαλκού – χρυσού των Σκουριών» είπε και σχολίασε ότι πριν μια εβδομάδα η εταιρεία υπέβαλε σχετικό αίτημα στο δασαρχείο.

    «Αυτό είναι κήρυξη πολέμου κατά της περιοχής και έχουμε προειδοποιήσει την εταιρεία» τόνισε και γνωστοποίησε ότι στις 24 του μήνα, κάτοικοι που αντιδρούν στην επένδυση, οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Μαύρη Πέτρα» στα μεταλλεία, Άγγελος Δεληγιόβας, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα γεγονότα.

    «Οι εργαζόμενοι θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Έως εδώ. Αφού δεν μπορεί το κράτος να περιφρουρήσει την επένδυση, θα το κάνουμε εμείς. Θα ξεκινήσει εμφύλιος. Θα γίνει μεγάλο κακό αν μας κόψουν το μεροκάματο» τόνισε και προανήγγειλε συγκέντρωση των εργαζομένων στα μεταλλεία τις επόμενες μέρες, στο χώρο της επένδυσης.

    Σε δηλώσεις της για τα επεισόδια, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση, τόνισε: «Στη Χαλκιδική εδώ και δύο χρόνια γίνεται ένας μαζικός κοινωνικός αγώνας των κατοίκων ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων που επιφέρουν την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου. Οι αποικιοκρατικές πρακτικές της καναδικής εταιρείας και των ντόπιων συνεταίρων της, όπως και η βίαιη κρατική καταστολή που έχουν βιώσει οι κάτοικοι, προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως το χθεσινοβραδινό γεγονός, το οποίο έγινε στο όνομα της τοπικής κοινωνίας χωρίς την αποδοχή και έγκρισή της, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν».

    »Ως ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ καλούμε τους κατοίκους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία, σε όλες τις προκλήσεις της εταιρείας και της τροϊκανής κυβέρνησης, που ψάχνουν αφορμές για τη συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναδείξαμε τις πολιτικές διαστάσεις και προεκτάσεις του προβλήματος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, για να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας».

    Ερωτηθείς για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, απάντησε ότι δεν ήταν ενήμερος για το τι ακριβώς συνέβη, ισχυρίστηκε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της για την επένδυση, ενδεχομένως και με τοπικό δημοψήφισμα, δεδομένων των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της μελέτης περιβαλλοντικών περιπτώσεων για τις Σκουριές.

    Σημείωσε, ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα εξελίσσεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στη Χαλκιδική…………ΘΕΛΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ AVΓΟΛΟΓΙΟΥΣ…ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ…ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ…..Χ.Α.

  2. Όταν προβάλλετε κάποια είδηση καλό είναι να προσέχετε και τους τίτλους και τις φωτογραφίες που βάζετε γιατί συνεισφέρετε και εσείς στην παραπληροφόρηση.

  3. μπα,ασχοληθήκατε και με τις Σκουριές,κυρία Χ.Α. ;;;…άστο καλύτερα,από όπου και να το πιάσεις το θέμα βρωμάει,οσο κι εσύ (μίζες δημάρχου για τοποθετήσεις "ημέτερων",ανακοινώσεις τοπικών πυρήνων σας,οικολογική καταστροφή στην περιοχή,διάτρητες ,νομικά, διαδικασίες παραχώρησης δημόσιας γης στο όνομα της μνημονιακής ανάπτυξης,τραμπουκισμοί και επιθέσεις των Μ.Α.Τ.,ρναντίον πλήθους απλού λαού (ανάμεσα τους παιδιά και ηλικιωμένοι,που διαμαρτυρήθηκαν),η μεγάλη "αόρατη" πορεία της Θεσσαλονίκης (7.000 κόσμος κατέβηκε από την Χαλκιδική,κι ούτε ένα πλάνο δεν έδειξε η τηλεόραση…βλέπεις,δεν κρατούσαν παλούκια και δεν έκαναν εθνικιστικά – νεοναζιστικά σόου,αλλά κουβαλούσαν κομμένα δέντρα,από αυτά που έχουν ξεριζωθεί κατά χιλιάδες,παράνομα από την εταιρία που προσπαθεί να πείσει ανόητους σαν κι εσένα ότι σε 50 χρόνια θα φύγει και θα παραδώσει ένα δάσος όπως το βρήκε…άσχετα αν η επεξεργασία του χρυσού γίνεται με κυάνιο ,το οποίο περνάει στον υδροφόρο ορίζοντα…ψιλά γράμματα αυτά,για εσάς τους "αντισυστημικούς")…θέλεις κι άλλη ανάλυση,κυρία Χ.Α. ;;; …σου έχω μπόλικη,βλέπεις εγώ δεν πήρα γραμμή από τους ξυρισμένους κεφάλες,και έχω κάνει αναρτήσεις για το θέμα εδώ και μήνες στο LB…
    @souxou mouxou : καλό θα ήταν ο τίτλος και η φωτογραφία (ειδικά) να έχει κάποια σχέση με την ανάρτηση…φιλικά στο λέω,γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν νομίζω ότι θέλεις να περάσεις…κι αν θέλεις,κάν και μια ανάρτηση που να εξηγεί τί γίνεται στις Σκουριές τόσο καιρό…θα εκπλαγείς…

  4. γνωριζεται οτι ο μπομπολας εδωσε 11 εκ. ευρω για το μεταλλειο και πηρε 15 εκ ευρω παρανομη επιδοτηση απο την κυβερνηση? υπαρχει και καταδικαστικη αποφαση απο την ε.ε. ετσι γινομαι και εγω μεγαλοεργολαβος.
    σημειωτεον οτι το κοιτασμα υπολογιζεται καποια δις ευρω. μηπως να του δωσουμε μερικα εκατομμυρια ακομα του νταβανζη? ε χ.α.?

  5. Γιατί δεν εκμεταλευόμαστε μόνοι μας τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που έχουμε;;;Ωστε να ανασάνουμε σαν έθνος;;;

    Ηλίθιο ερώτημα ε;

  6. «Ο ελληνικός χρυσός ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στους ξένους και τους εγχώριους νταβατζήδες, τύπου Μπόμπολα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    «Απαιτείται μία εθνική κυβέρνηση για να ακυρώσει όλες τις επαίσχυντες συμφωνίες εκποίησης του ελληνικού πλούτου. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αποπροσανατολίζουν και βοηθούν στην εδραίωση της ξένης κατοχής στην πατρίδα μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…Ο ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΑΣ……….Χ.Α.

  7. καλά τώρα μιλήσανε όλοι μίλησε και ο χα, εσύ κοίταξε να κρυφτείς μετά από αυτά που υπογράψατε για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, γιατί η ενοικίαση για 99 χρόνια δεν είναι το ίδιο με πώληση;
    O ΧΡΥΣΌς ΝΑ ΒΓΕΊ ΑΠΌ ΤΑ ΣΕΝΤΟΎΚΙΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΑ ΔΆΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΗ

  8. ΚΡΙΜΑ ΤΟΤΕ 1131 ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΔΡΑΣΗ…
    ΝΤΟΥ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ…ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ…ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ….Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog