Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αεροσκάφη ανίχνευσης ραδιενέργειας από τις ΗΠΑ στην Νότια Κορέα

- Advertisement -

Αεροσκάφη ανίχνευσης ραδιενεργού ακτινοβολίας έχουν στείλει οι ΗΠΑ στη Νότια Κορέα από τις 31 Ιανουαρίου έτσι ώστε να ανιχνεύσουν τα υπολείμματα στην ατμόσφαιρα από τις πυρηνικές δοκιμές της Β. Κορέας…
Αυτό αναφέρουν νοτιοκορεατικές εφημερίδες οι οποίες προσθέτουν πως τα αεροσκάφη WC-135 επιχειρούν από την ΑΒ της Kadena στην Οκινάουα στην ανατολική κινεζική θάλασσα.

Η αποστολή των αμερικανικών ειδικών αυτών αεροσκαφών έχει ως σκοπό την ανακάλυψη ραδιενεργών υπολειμμάτων που μπορεί να έχουν διαφύγει στην ατμόσφαιρα διαπιστώνοντας έτσι τόσο το μέγεθος της τρίτης πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα όσο και ενδεχόμενες άλλες δοκιμές τις οποίες έχει προαναγγείλει το καθεστώς της Pyongyang.

Τα WC-135 αποτελούν μια ειδική έκδοση του μεταφορικού αεροσκάφουςyς της Boeing C-135 και για πρώτη φορά εισήλθαν σε υπηρεσία το 1963. Σήμερα η UASF διατηρεί δύο τέτοια αεροσκάφη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μέσω ειδικών υποδοχών τα WC-135 έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν δείγματα από τον αέρα και να τα αναλύουν σε πραγματικό χρόνο γνωρίζοντας εάν υπάρχει διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα.

defencenet

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog